Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Filtrer efter
Økonomi og økonometri
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 55
1
2
3
Annoncer

Flere kategorier indenfor

Populære steder

Reportager indenfor Økonomi og økonometri

Nanna læser til bygningskonstruktør på EASV i Esbjerg

Jesper har læst finansbachelor og arbejder nu i Skjern Bank

Louis har læst til energiteknolog og arbejder nu hos Andel Energi

Mere om Økonometri - slip dig selv løs i tallenes verden

Bliv specialist i diverse økonomiske problemstillinger

Med en uddannelse i økonometri uddanner du dig til en solid karriere indenfor det økonomiske felt. Som økometriker beskæftiger du dig med analyse af en række forskellige økonomiske problemstillinger. I sidste ende skal dine analyser kunne bidrage til at din virksomhed kan træffe sunde og langsigtede beslutninger.

Mulighederne af uddannelse indenfor det økonomoteriske område er mange og du får en bred palette af færdigheder som du aktivt vil kunne benytte i forskellige roller indenfor området. En uddannelse indenfor området vil også indebære aktiv brug af økonomisk metode som adskiller sig fra øvrige samfundsvidenskaber ved at være baseret på sin matematiske tilgang. Derfor vil det være en klar fordel at du har en forståelse for den matematiske tilgang og dermed kan lære at arbejde med en metode der fører til præcise og objektivt korrekte resultater. 

Udvalget af uddannelsesinstitutioner er stort og du kan bl.a. læse en uddannelse indenfor området på universitet eller tage en kortere videregående uddannelse af mere praksis orienteret karakter. 

Hvad lærer du på en økonometrisk uddannelse? 

Indholdet på de økonometriske uddannelser varrierer naturligvis fra uddannelse til uddannelse, dog er følgende indhold oftest et gennemgående fællestræk:

  • En vigtig underinddeling har traditionelt været mellemnationaløkonomi/ samfundsøkonomi, her lærer du om hvad der påvirker og regulerer den nationale økonomi
  • Erhvervsøkonomi/driftsøkonomi, herunder emner som: afsætning, organisation, regnskab og finansiering
  • Mikroøkonomi og makroøkonomi, hvor mikroøkonomien studerer individuelle forbrugeres eller virksomheders adfærd, mens makroøkonomi omhandler aggregerede økonomiske begreber som bl.a. beskæftigelse og indkomstfordeling
  • Kvantitative metoder/økonometri, hvor du lærer at kombinere statistik og økonomisk teori med data for derved systematisk at kunne analysere data, der beskriver forholdene i samfundet
  • Statistik, et område der giver dig værktøjer til at udarbejde og fortolke på statistiske data, der danner grundlag for ledelsesmæssige beslutninger i virksomheden

Efter endt uddannelse, får du en række kompetencer og færdigheder som du senere hen kan bruge i dit arbejde indenfor området. Du har stærke økonomifaglige og analytiske evner som kan omsættes i praksis. Blandt andet evner du at levere konkrete løsninger og bidrager til bundlinjen. Derudover besidder du særdeles gode mundtlige og skriftlige formidlingsevner. Du har veludviklede samarbejdsevner og evner især at skabe gode, og tillidsfulde relationer til kunderne. 

Fremtidige jobmuligheder

Med en uddannelse indenfor det økonometriske område, har du mulighed for at søge en masse forskellige steder da din uddannelse oftest vil være bred og favne flere mulige arbejdspladser. Mere specifikt vil du bl.a. kunne arbejde følgende steder: 

  • Den finansielle sektor, herunder banker og pensions- og forsikringsselskaber
  • Industri- og handelsvirksomheder, konsulentfirmaer, revisorvirksomheder
  • Offentligt, hos staten, bl.a. regioner og i kommuner
  • Forskning eller undervisning 
  • Internationale organisationer, herunder EU

Hvad laver en økonom?

  • Som økonom foretager du økonomistyring og økonomisk planlægning
  • Du planlægger bl.a. afsætning, markedsføring og indkøb
  • Du yder regnskabsmæssig assistance
  • Du bidrager til ledelsesmæssige beslutninger ved bl.a. at komme med relevant økonomisk information og strategisk rådgivning
  • Du arbejder med finansering, herunder aktier 
  • Du samarbejde med banker og andre finansielle institutioner i forbindelse med økonomisk styring
  • Typisk har du også fokus på at opbygge og videreudvikle din egen kundeportefølje

Med en uddannelse indenfor det økonometriske område står du stærkt på arbejdsmarkedet og vil være en efterspurgt kandidat. Kompetencerne du opnår fra den uddannelse vil du aktivt kunne bruge i dit fremtidige og arbejde, hvorfor der er rig mulighed for udvikling. Med din specialiserede forretningsforståelse kan du forholde dig til udfordringer som deles af virksomheder, organisationer og myndigheder ved at behandle dem økonomisk såvel som strategisk.