Fremragende Studievejledning
Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.
Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.
Video
Hvorfor vælge Erhvervsakademi Sydvest?
31.300kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet
4,3/5* - Fagligt miljø
4,3/5* - Socialt miljø
*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2021
Om uddannelsen
El-installatør
Du bliver gennem uddannelsen udfordret i at kombinere viden om blandt andet boligen, el-installationer, elforsyningsanlæg, jura, økonomi, projektstyring og organisation samt konstruktion og i at anvende denne viden i installationsarbejde.
El-installatøren planlægger og gennemfører installationsopgaver efter gældende lovgivning inden for stærkstrøm. Du kommer til at arbejde med avanceret teknologi og med projektering, konstruktion og dimensionering. Du kan arbejde som projektleder, salgsingeniør eller rådgiver i virksomheder inden for elbranchen.
Når du har afsluttet uddannelsen, har du mulighed for at søge om autorisation som el-installatør.
Uddannelsens opbygning
Uddannelsen til el-installatør er en 2-årig videregående uddannelse, fordelt på fire semestre. Uddannelsen består af tre kerneområder, og derudover indeholder uddannelsen valgfag, praktikforløb samt et afsluttende eksamensprojekt.
Uddannelsen er inddelt i følgende kerneområder:
- Installationstekniske basiselementer: du lærer om sproglig kommunikation, teknisk dokumentation, matematik og informationsteknik.
- Virksomhedsemner: du lærer om projektledelse og entreprisestyring, økonomi og virksomhedsdrift, organisation og ledelse samt kvalitet, sikkerhed og miljø.
- Elstudieretningen: du lærer om elektroteknik, forsynings- regulerings- og installationsteknik samt enten autorisation eller stærkstrøm.
Praktik
På dit 4. semester skal du i praktik. Du bestemmer selv om praktikken skal være i en virksomhed i Danmark eller i udlandet.
Udlandsophold
På Erhvervsakademi SydVest har du mulighed for at komme til udlandet som en del af din uddannelse. Du kan både vælge at tage et semester i udlandet eller tage din praktik i udlandet.
Ansøgning og adgangskrav
Du skal have én af følgende uddannelser for at søge om optagelse:
- En erhvervsuddannelse som elektriker; elektriker 1 og 2, elektriker (bygningsautomatik, installationsteknik, kommunikationsteknik, styrings- og reguleringsteknik) elektronik- og svagstrømsuddannelsen eller automatik- og procesuddannelsen (med specialer og trin 2)
Kvote 2
Du skal søge via kvote 2, hvis du har et andet adgangsgrundlag end en gymnasial eksamen.
Bemærk: Har du en af de uddannelser, der er nævnt under “Adgangskrav”, har du mulighed for at søge helt frem til 5. juli kl. 12.00 – uanset at du søger via kvote 2.
Få information
Kom tættere på erhvervslivet med Erhvervsakademi SydVest
Erhvervsakademi Sydvest er regionens største erhvervsakademi med uddannelser i Esbjerg, Sønderborg, Tønder og online. Vi tilbyder flere forskellige uddannelser i et tæt samarbejde med erhvervslivet. Videregående uddannelser (også online) 2-årige videregående uddannelser Top-up bacheloruddannelser Professionsbacheloruddannelser Efteruddannelse på vores Smart Academy...