Video
Om uddannelsen
Tag en uddannelse i automationsteknologi
Bliv ekspert i at automatisere processer gennem programmering og robotteknologi.
Udviklingen inden for automation og robotteknologi går stærkt, og Syddanmark er hjem for nogle af verdens førende virksomheder inden for området.
I en globaliseret verden er Danmark udfordret på sin konkurrenceevne. Fremtiden sikres af fremsynede automatiseringsprojekter, der sikrer danske virksomheder effektive produktionsprocesser. Her kan du som automationsteknolog bidrage med indsigt, kreativitet og kompetence.
Dit udbytte af uddannelsen automationsteknologi
Du får kompetencer til at kunne udvikle, implementere og drifte avancerede automationsanlæg til brug i industrien. Med værktøjer inden for innovation, programmering, teknisk IT samt styrings- og reguleringsteknik vil du være klædt på til at spille en afgørende rolle i fremtidssikringen af virksomheders produktion.
Uddannelsens indhold og opbygning
På uddannelsen til automationsteknolog vil undervisningen være en vekslen mellem praktiske projektopgaver, virksomhedspraktikforløb på tre måneder og almindelig klasseundervisning.
Den 2-årige fuldtidsuddannelse er bygget op om en obligatorisk del, en tilvalgsdel, en praktikperiode og et afsluttende afgangsprojekt i samarbejde med en virksomhed.
Du vil blandt andet få viden indenfor:
- Innovative processer
- Projektledelse og forretningsforståelse
- Håndtering af projektudvikling
- Strukturering, kvalitetsikring og dokumentation af løsninger
- De gældende regler og standarder inden for automationsområdet
Under studiet lærer du at anvende tekniske, kreative og analytiske færdigheder i forbindelse med dimensionering, design, programmering og konfiguration af automatiske anlæg.
Ansøgning og adgangskrav
Gymnasiale uddannelser
Specifikke adgangskrav: Matematik C og Fysik C.
Skal jeg søge i kvote 1 eller 2?
Med en gymnasial uddannelse kan du søge i kvote 1. I kvote 1 vurderes du kun på dit samlede gennemsnit. Du kan også søge i kvote 2, hvis du tænker dit gennemsnit ikke rækker til en plads i kvote 1, og du derfor vil vurderes på andre kvalifikationer.
Har du ikke en gymnasial uddannelse, skal du altid søge i kvote 2.
Vi afviser ikke ansøgere, som søger ind efter den 15. marts og som opfylder adgangskravene, da der er frit optag på uddannelsen.
På denne uddannelse optager vi 50 % via kvote 1 og 50 % via kvote 2.
Erhvervsuddannelse
Alle fuldførte erhvervsuddannelser med en normeret varighed på 3 år eller mere.
Specifikke adgangskrav: Matematik C og Fysik C.
Eksamen og diplom
Uddannelsen afsluttes med et afgangsprojekt i samarbejde med en virksomhed.
Sammen gør vi studerende, erhvervsliv og samarbejdspartnere parat til udvikling af fremtidens arbejdsmarked. Du kan vælge mellem tre typer af videregående uddannelser. Erhvervsakademiuddannelser 2-2½ år. Professionsbacheloruddannelser 3½-4 år. Professionsbacheloroverbygning til erhvervsakademiuddannelser 1½ år. Vi udbyder flere af vores uddannelser i...