Video
Om uddannelsen
Tag en erhvervsakademiuddannelse
Vil du gerne stå fagligt stærkt og arbejde med den nyeste teknologi inden for el-området? Og vil du have den faglige førertrøje på? Så skal du tage uddannelsen til el-installatør ved UCL.
Uddannelsen til el-installatør er for dem, der vil gå helt i dybden med styring, regulering, projektering og opbygning af komplette energisystemer i Danmark og internationalt.
Virksomhederne hungrer efter dygtige el-installatører, der kan integrere viden om tekniske, organisatoriske, økonomiske og miljømæssige forhold inden for el-området.
Dit udbytte af el-installatøruddannelsen
Når du har udført el-installatøruddannelsen vil du blandt andet være rustet til jobs i rådgivende ingeniørvirksomheder med ansvar for projektering og projektledelse.
Det er også med en fuld autorisation i baglommen, du har de bedste muligheder for at leve drømmen om at blive selvstændig ud.
Uddannelsens indhold og opbygning
På uddannelsen kommer du i gennem fire faser:
- Obligatoriske uddannelseselementer
- Valgfrie uddannelseselementer
- Praktik
- Afsluttende eksamensprojekt
De obligatoriske fagområder
Sproglig kommunikation, teknisk dokumentation, matematik og informationsteknik.
Virksomhedsrelaterede elementer inden for projektledelse og entreprisestyring, økonomi og virksomhedsdrift, organisation og ledelse samt kvalitet, sikkerhed og miljø.
Teknologi, energieffektivisering og projektering inden for teknisk beregning af elforsyningsanlæg, bygningsinstallationer samt bygningsautomatik og automatik til mindre maskiner og anlæg.
Valgfrie uddannelseselementer
Der vælges et eller flere valgfrie uddannelseselementer enten udbudt af erhvervsakademiet eller efter eget valg, for eksempel SCADA, klima & miljø, alternativ energi, kommunikation eller autorisationsprøver indenfor stærkstrøm.
Ansøgning og adgangskrav
På denne uddannelse kan du kun blive optaget gennem kvote 2.
Eksamen og diplom
Afgangsprojektet tager udgangspunkt i et konkret opgave/projekt inden for installationsområdet, og opgaven/projektet formuleres af den studerende i samarbejde med en virksomhed.
Sammen gør vi studerende, erhvervsliv og samarbejdspartnere parat til udvikling af fremtidens arbejdsmarked. Du kan vælge mellem tre typer af videregående uddannelser. Erhvervsakademiuddannelser 2-2½ år. Professionsbacheloruddannelser 3½-4 år. Professionsbacheloroverbygning til erhvervsakademiuddannelser 1½ år. Vi udbyder flere af vores uddannelser i...