Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Filtrer efter
Finans
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 93
1
2
3
4
5
Annoncer

Populære steder

Reportager indenfor Finans

Jesper har læst finansbachelor og arbejder nu i Skjern Bank

Opdag mulighederne med en finansuddannelse

Er du analytisk og serviceminded til fingerspidserne? Kan du holde hovedet koldt og styr på detaljerne i et travlt miljø med mange input og meget på spil? Så er en finansuddannelse måske noget for dig. I finanssektoren er der et væld af spændende karrieremuligheder inden for finansiel rådgivning og controlling.

Du kan tage uddannelser i finans på flere niveauer. Fælles for dem alle er, at du udvider din økonomiske kompetence og lærer, hvordan det økonomiske marked fungerer. Afhængigt af dit studievalg kan du også få viden og kompetencer indenfor praktiske investeringsmetoder, risikohåndtering, vurdering og prissætning samt børsnotering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke finansuddannelser du kan vælge, og hvilke muligheder de hver især fører til.

Kom godt fra start med en finansuddannelse

Finansuddannelsen - en uddannelse med teori og praksis

Lærer du bedst i praksis, og vil du hurtigt ud i finanssektoren? Så er finansuddannelsen det rette valg for dig. Du starter med et grundforløb og et studieforberedende år af op til to års varighed sammenlagt. Herefter kan du gå i lære som finanselev. Under finansuddannelsen og din elevtid lærer du at:

  • Rådgive om opsparing, indlån og udlån samt at investere og tegne forsikring
  • Afdække kundernes behov via professionel betjening og rådgivning

Du får en erhvervsuddannelse med fag på gymnasialt niveau. Det betyder, at du har gode muligheder for at læse videre som færdigudlært. Du kan også søge job som rådgiver i banker, realkreditinstitutter og forsikringsselskaber.

Finansøkonom eller finansbachelor - videregående finansuddannelser

Drømmer du om at arbejde som rådgiver, konsulent eller mellemleder inden for finansiering, kapitalanvendelse, forsikring og ejendomshandel? Så er en uddannelse til finansøkonom eller finansbachelor måske noget for dig. Som finansøkonomstuderende får du på bare to år en videregående finansuddannelse, hvor undervisningen veksler mellem teori og praksis. Undervejs skal du specialisere dig i finans, forsikring eller ejendomshandel.

Læs mere om specialiseringer og fremtidsmulighederne med en finansøkonomuddannelse

Som finansbachelor får en mellemlang videregående uddannelse af 3,5 års varighed. Uddannelsen giver dig et solidt fundament med viden om juridiske og økonomiske emner. Samtidig lærer du at:

  • Anvende branchens it-værktøjer og beregningsredskaber
  • Arbejde kundeorienteret og anvende finansielle værktøjer

Som færdiguddannet professionsbachelor i finans er døren til din fremtid i finanssektoren åben, og du har gode jobmuligheder for at få foden inden for i finansielle virksomheder fra banker til revisionsfirmaer.

Adgangskrav og optagelse på en finansuddannelse

Vil du tage finansuddannelsen skal du være erklæret uddannelsesparat og have bestået matematik samt dansk med karakteren 02 eller derover ved Folkeskolens Afgangseksamen. Er du over 25 år, har du mulighed for at afkorte dit uddannelsesforløb, hvis du har relevant tidligere erfaring eller uddannelse.

Vil du søge ind på uddannelsen til finansøkonom eller finansbachelor, skal du have en af følgende baggrunde:

  • En gymnasial eksamen med engelsk C og matematik B eller virksomhedsøkonomi B
  • En kontoruddannelse med speciale, finansuddannelsen eller anden relevant erhvervsuddannelse

Du søger via kvote 1 eller kvote 2 på optagelse.dk. Har du allerede gennemført finansøkonomuddannelsen, har du mulighed for at blive finansbachelor på kortere tid.

Andre uddannelser inden for finans

Finanssektoren byder på en bred vifte af karrieremuligheder. Derfor er udbuddet af uddannelser inden for finans også stort. Foruden de tre ovenstående finansuddannelser kan du også vælge fuldtidsstudier som:

  • Den toårige erhvervsakademiuddannelse til financial controller
  • Unviversitetsuddannelser i finans og regnskab i Danmark og i udlandet

Arbejder du allerede i finanssektoren, og vil du uddanne dig til flere muligheder samtidig med, at du arbejder? Så er der også en række spændende efteruddannelsestilbud på finansområdet. Vælg fx:

  • Akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning
  • HD i Finansiering eller Finansiel rådgivning

Uanset hvilken en af disse, du vælger, skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring. Derudover skal du være klar på at udfordre dig med krævende studier i din fritid.

Hvilken finansuddannelse passer dig?

I oversigten på denne side samler vi finansuddannelser på alle niveauer. Klik dig videre og læs mere om de enkelte uddannelsers indhold, varighed, opbygning og fremtidsmuligheder.