Video
Om uddannelsen
Professionsbachelor i finans
Bliv rustet med viden og værktøjer til en karriere i den finansielle sektor, hvor menneskeforståelse er en stor del af det at kunne yde en god professionel service. Tag en professionsbachelor i finans.
Dit udbytte af en professionsbachelor i finans
Du får et solidt fagligt overblik og bliver rustet til at kunne arbejde som rådgiver i den finansielle sektor. Uddannelsens mål er derfor at ruste dig både fagligt og menneskeligt med viden og værktøjer til en karriere i den finansielle sektor.
Uddannelsen til finansbachelor har tæt kontakt til erhvervslivet og er udviklet i samarbejde med flere organisationer og virksomheder fra finansverdenen. Det sikrer, at erhvervslivet kender til uddannelsen og ved, hvilke kompetencer professionsbacheloren har, og kan stille spændende jobs til rådighed.
Uddannelsens indhold og opbygning
På finansbacheloren får du blandt andet viden indenfor;
- Samfundsøkonomi
- Erhvervsøkonomi
- Erhvervsjura
- Markedsføring
- Kommunikation og præsentationsteknik
- Projektledelse
- Statistik
- Salg
- Privatøkonomi
- Organisation
Professionsbachelor i Finans forbereder dig til en karriere i den finansielle sektor, hvor du får mulighed for at specialisere dig inden for bank, forsikring, ejendomshandel, ejendomsadministration eller revision.
Undervisningen kobler praksis og teori og foregår som forelæsninger, holdundervisning, præsentationer, cases og projekter samt virksomhedsophold.
Uddannelsen er opbygget i moduler, og det giver dig mange muligheder for selv at præge din uddannelse i præcis den retning, du ønsker, og mod den del af branchen du vil gøre karriere inden for.
Uddannelsen indeholder også en specialiseringsdel, som består af to valgfagsperioder, hvor du specialiserer dig inden for den del af branchen, hvor du ønsker at arbejde. Du kan vælge mellem valgfagspakkerne:
- Finansielle forretninger og rådgivning
- Ejendomshandel
- Ejendomsadministration
- Økonomistyring og revision
- Forsikring og pension
Ansøgning og adgangskrav
For at kunne søge ind på denne uddannelse, skal du være i gang med eller have bestået én af disse eksamener:
Gymnasiale uddannelser (EUX, STX, HTX, HHX, HF) (kvote 1 eller kvote 2)
Specifikke adgangskrav: Engelsk C og enten Matematik B eller Virksomhedsøkonomi B.
Skal jeg søge i kvote 1 eller 2?
Med en gymnasial uddannelse kan du søge enten i kvote 1 eller i kvote 2. I kvote 1 vurderes du kun på dit samlede gennemsnit. Du kan også søge i kvote 2, hvis du tænker dit gennemsnit ikke rækker til en plads i kvote 1 og du derfor vil vurderes på andre kvalifikationer. Se mere under punktet adgangsbegrænsning.
Har du ikke en gymnasial uddannelse, skal du altid søge i kvote 2.
Adgang med disse erhvervsuddannelser (kun kvote 2)
- Finansuddannelsen (trin 2)
- Handelsuddannelse med specialer
- IT-supporter
- Kontoruddannelse (med specialer)
Specifikke adgangskrav: Engelsk C og enten Matematik B eller Virksomhedsøkonomi B.
Eksamen og diplom
Bachelorprojektet skal laves som afslutning på studiet. Projektet skal tage udgangspunkt i en virkelig forretningsmæssig problemstilling fra den branche, du specialiserer dig inden for, og projektet laves i samarbejde med en finansiel virksomhed i Danmark eller i udlandet.
Sammen gør vi studerende, erhvervsliv og samarbejdspartnere parat til udvikling af fremtidens arbejdsmarked. Du kan vælge mellem tre typer af videregående uddannelser. Erhvervsakademiuddannelser 2-2½ år. Professionsbacheloruddannelser 3½-4 år. Professionsbacheloroverbygning til erhvervsakademiuddannelser 1½ år. Vi udbyder flere af vores uddannelser i...