Fremragende Studievejledning
Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.
Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.
Video
Hvorfor vælge Erhvervsakademi Sydvest?
31.300kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet
4,3/5* - Fagligt miljø
4,3/5* - Socialt miljø
*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2021
Om uddannelsen
Service- & Oplevelsesøkonom
Skab unikke oplevelser inden for servicebranchen. Uddannelsen til service- & Oplevelsesøkonom klæder dig på til at håndtere serviceydelser fra idéfase til udførelse.
På to år lærer du at udvikle, planlægge, realisere og udføre serviceydelser i både danske og internationale virksomheder. Du får en god forståelse for markeder, kunderelationer, innovation, ledelse, strategi, servicedesign og forretningskommunikation.
Service- & Oplevelsesøkonomer får f.eks. jobs inden for service, events, oplevelser, rejseplanlægning, turistattraktioner, erhvervsturisme, hotel og restaurant. På uddannelsen lærer du om organisation og ledelse, økonomi og kunderelationer. Du lærer også om kultur- og samfundsforhold, der påvirker branchen.
Uddannelsens opbygning
Uddannelsen til serviceøkonom er en 2-årig videregående uddannelse, fordelt på fire semestre. Serviceøkonomuddannelsen består af en fællesdel, en valgdel (dit speciale), et praktikophold på 3. semester samt dit afsluttende eksamensprojekt.
Uddannelsen er inddelt i følgende kerneområder:
- Metode
- Servicevirksomheden
- Organisation
- Planlægning
- Kommunikation
- Turisme
Specialer
Du skal vælge ét speciale, som du vil beskæftige dig med igennem dit studie.
- Hotel og restauration
- Event
Specialer kan variere afhængigt af lokation.
Praktik
På dit 4. semester skal du i praktik. Du bestemmer selv om praktikken skal være i en virksomhed i Danmark eller i udlandet. Du vil typisk vælge en praktikvirksomhed inden for dit speciale.
Udlandsophold
På Erhvervsakademi SydVest har du mulighed for at komme til udlandet som en del af din uddannelse. Du kan både vælge at tage et semester i udlandet eller tage din praktik i udlandet. Læs mere her.
Ansøgning og adgangskrav
Du skal have én af følgende uddannelser for at søge om optagelse:
- STX, HF, HHX, HTX, EUX eller særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF) – alle med enten erhvervsøkonomi C, virksomhedsøkonomi B eller matematik C
- En af erhvervsuddannelserne:
- Detailhandel med specialer
- Handelsuddannelse med specialer
- Gastronom (med specialer)
- Detailslagter (med specialer)
- Kontoruddannelse med specialer
- Kontoruddannelse generel
- Eventkoordinator (trin 2)
- Bager (trin 2)
- Konditor (trin 2)
- Tjener (trin 2)
- Receptionist
- Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed – samt enten erhvervsøkonomi C, virksomhedsøkonomi B eller matematik C
Bemærk at de specifikke adgangskrav skal være bestået.
Kvote 1
Du skal søge via kvote 1, hvis du har en gymnasial eksamen.
Ansøgningsfristen i kvote 1 er 5. juli kl. 12.00.
Kvote 2
Du skal søge via kvote 2, hvis du har et andet adgangsgrundlag end en gymnasial eksamen.
Ansøgningsfristen i kvote 2 er 15. marts kl. 12.00.
Få information
Evalueringer
Gennemsnit 4
Kom tættere på erhvervslivet med Erhvervsakademi SydVest
Erhvervsakademi Sydvest er regionens største erhvervsakademi med uddannelser i Esbjerg, Sønderborg, Tønder og online. Vi tilbyder flere forskellige uddannelser i et tæt samarbejde med erhvervslivet. Videregående uddannelser (også online) 2-årige videregående uddannelser Top-up bacheloruddannelser Professionsbacheloruddannelser Efteruddannelse på vores Smart Academy...
Før jeg begyndte på mit studie, vidste jeg ikke hvad forskellen på et erhvervsakademi og et almindeligt universitet var, men lige siden jeg startede på Erhvervsakademi Sydvest h...