Receptionist
-
Roskilde
-
Holdundervisning
Konditor
-
Flere byer (6)
-
Holdundervisning
Gourmetslagter
-
Flere byer (4)
-
Holdundervisning
Tjener
-
Flere byer (6)
-
Holdundervisning
Gastronom
-
Flere byer (6)
-
Holdundervisning
Tarmrenser
-
Roskilde
-
Holdundervisning
Slagter
-
Roskilde
-
Holdundervisning
Bliv klogere på dine muligheder i hotel- og restaurantbranchen
Drømmer du om et arbejdsliv, hvor nøgleord som intensitet, service og variation er i centrum? Så er en uddannelse inden for hotel- og restaurantbranchen måske det rigtige for dig.
Du har måske allerede stiftet bekendtskab med hotel- eller restaurantbranchen som ufaglært, og kender til den travle hverdag med knivskarp servicering af gæsterne i centrum. Eller det kan være, at du er en stjerne i køkkenet derhjemme, og elsker at udforske og sammensætte smag med sansning - og derfor nu drømmer om at blive uddannet kok? Hotel og Restauration er et område, som er utrolig bredt, når det handler om uddannelsesmuligheder.
En uddannelse inden for hotel- og restaurantbranchen kræver ikke, at du har tidligere erfaring med at arbejde som kok, tjener eller lignende. Uddannelsen forbereder dig til fremtiden ved at give dig et kompetencefuldt forløb med veksling mellem at være på skole og i praktik.
Nedenfor kan du læse lidt mere om et lille udpluk af nogle af de mange uddannelser indenfor hotel og restauration.
Hvilke muligheder har jeg inden for hotel- og restaurantbranchen?
Mulighederne er mange, men uanset, hvilket område du vælger at beskæftige dig med indenfor hotel og restauration, vil nøgleord som intensitet, service og variation være en del af dit arbejdesliv. På den ene eller den anden måde vil du nemlig være i daglig kontakt med mennesker, som du skal sikre får en rigtig god oplevelse indenfor branchen.
Du kan eksempelvis uddanne dig til:
- kok
- tjener
- bartender
- receptionist
- serviceøkonom
Der er mange muligheder, hvis du har lyst til at tage en uddannelse indenfor Hotel og Restauration. Der findes uddannelser både i Danmark og udlandet på:
- universitetet
- erhvervs-akademier
- teknisk skole
- hotel- og restaurant skoler
Uddannelsen varighed vil afhænge af på hvilket niveau, du tager uddannelsen og af, hvilken form for uddannelsesinstitution du tilknyttes.
Hvad laver en kok?
Når du arbejder som kok, arbejder du med tilberedning af mad. Det er dig, der er centrum i køkkekent, hvor du i høj grad kan bruge din fantasi til at skabe fantastiske smagsoplevelser for dine kunder.
Det tager i cirka 4 år at uddanne sig til kok på en af landets erhvervs-skoler. Gennem hele uddannelses-forløbet vil du både modtage teoretisk undervisning og i praktik, så du også kan øge dine kompetencer i praksis. Under uddannelsen får du en grundlæggende viden om:
- sundhed
- ernæring
- madlavning
- hygiejne
Samtidig vil du også lære en masse om:
- hvordan du bedst muligt betjener kunder
- hvordan du sammensætter et menukort
- hvordan du driver en restaurant
Og meget mere. Jobbet som kok kan være hårdt, tidskrævende og med skæve arbejdstider. Nogle kokke arbejder eksempelvis fra tidlig morgen til midnat et par dage i træk, hvorefter de har et par fri dage.
Her kan du læse mere om kokkeuddannelsen
Hvad laver en bartender?
Hvis du vil uddanne dig til bartender, kan du gøre det både i Danmark og i udlandet. Der findes nemlig helt specifikke bartenderskoler, som uddanner dig inden for netop dette erhverv.
Det er lidt forskelligt alt afhængig af uddannelsessted, hvor lang uddannelsen er, men oftest tager det mellem 3 og 5 uger at kvalificere sig til at arbejde som professionel bartender.
Under uddannelsen til bartender lærer du bl.a. en masse om:
- kundehåndtering
- salgsteknik
- stresshåndtering
- alkohollovgivning
- hygiejne
- drink- og coctailopskifter
- trends i bar- og restaurationsbranchen
Alt det, som gør dig i stand til at arbejde midt i festen og sørge for, at gæsterne bliver modtaget med interesse, åbenhed og professionalisme, når de sætter sig i netop din bar.
Her kan du læse mere om bartender uddannelserne
Hvad laver en tjener?
Som tjener arbejder du med at servere mad og drikke på forskellige spisesteder. Men et arbejde i dette erhverv handler også om mere end det. Det er nemlig også din opgave at rådgive dine gæster om mad og drikke ud fra menuen og deres smag.
Samtidig beskæftiger du dig også med:
- borddækning
- afregning
- sammensætning af drinks
- præsentation af menuen
Du tager uddannelsen til tjener på en erhvervs-skole, som har en varighed 3 år og 4 måneder. Når du uddanner dig til tjener, lærer du en masse om serveringsteknikker, drikkevarer og om, hvordan du arbejder effektivt og samtidig bruger kroppen rigtigt.
Du vil også tilegne dig en faglig viden om gastronomi, så du er i stand til at besvare eventuelle spørgsmål fra gæsterne. Efter endt uddannelse vil du være i stand til at kunne servere for alle slags selskaber, store som små og fine som mindre fine.
Hvad laver en receptionist?
En receptionist er et vigtigt bindeled mellem en gæst og de forskellige dele af et hotel. Som receptionist er det dig, som gæsten henvender sig til for orientering og praktiske forhold omkring deres ophold på hotellet. Du sørger for:
- ind- og udtjekning
- besvarer telefonopkald
- fordeler og anviser gæsterne til deres værelse
- hjælper med information og service, hvis gæsterne har brug for det
Under uddannelsen lærer du at arbejde rationelt og samtidig være serviceorienteret. Du lærer om regnskabsarbejde og valuta samt at kommunikere skriftligt og mundtligt på tysk og engelsk. En receptionist har flere ansvarsområder inden for sikkerhed, og derfor lærer du også at forebygge uheld og at håndtere gæster i tilfælde af brand og krise-situationer.
Desuden vil du tilegne dig en stor viden om Danmarks mange aktivitets-muligheder, så du på bedst mulige måde kan rådgive dine gæster og dermed sikre dem et godt ophold på dit hotel.
Kan jeg tage min uddannelse inden for hotel og restaurantbranchen i udlandet?
Hvis du er interesseret i at kombinere et erhverv indenfor Hotel og Restauration med et fremmedsprog, er der mange muligheder for det. Du kan nemlig uden problemer tage en af fagets mange uddannelser, med hjælp fra en udenlandsformidler, i udlandet. Udenlandsformidleren hjælper dig med at oversætte karakterer, skrive en ansøgning, fremskaffe et evt. visum og meget mere.
Vil du hellere rejse på en egen hånd, kan du også det. Så skal du bare selv tage kontakt til den pågældende skole og der få den information, du behøver.
Mange vælger også at tage på praktikforløb i udlandet som tjenere eller kokke, ligesom det er muligt at få erfaring på sit CV ved at arbejde frivilligt som volontør.
Lyder en uddannelse inden for hotel- og restaurantbranchen som noget for dig? Så klik dig ind på uddannelserne på siden, og kontakt uddannelses-stederne for mere information.