Søg uddannelse 👉

Mathias Trier, Ingeniør hos Per Aarsleff A/S

Hvad indebærer arbejdet som designingeniør hos Aarsleff, og hvordan er mulighederne? Læs med her, hvor Mathias giver dig et indblik i jobbet.

Mød Mathias Trier, der er Designingeniør hos Aarsleff

Per Aarsleff A/S

Designingeniør

Ansat hos Aarsleff siden 2018

Uddannet bygningsingeniør med speciale i marine konstruktioner

Kan du kort beskrive det område, du beskæftiger dig med, og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg sidder i Aarsleffs afdeling for Design & Engineering, hvor jeg fokuserer på marine konstruktioner – de seneste år særligt offshore-fundamenter til vindmølleindustrien. Min opgave er at udvikle designs, som spiller tæt sammen med virkeligheden ude i produktions- og installationsleddet.

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Når vi designer en løsning, er den bygget op omkring de kompetencer, Aarsleff besidder. For eksempel producerer vi selv fundamenterne på vores egen fabrik i Polen – så produktionsleddet er ret fleksibelt. Men vi skal også vurdere tilgængeligheden af installationsfartøjer.

Vores endelige løsning bliver derfor formet af for eksempel vindmølleparkens placering og størrelse – og vi tilretter det enkelte projekt langt mere, end man måske skulle tro. Men i den kompleksitet, der ligger i at designe det rigtige fundament, og i samarbejdet på tværs af discipliner finder du i allerhøjeste grad både et spændende og udfordrende job.

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger rigtig meget viden direkte fra min uddannelse. Primært ved beregninger i forbindelse med geoteknik, beton, stål og bølgelaster.

Et eksempel er jordens bæreevne, som jeg kalkulerer efter en metode, jeg lærte på 3. semester af diplomuddannelsen.

Jeg har også fag indenfor ledelse, som jeg trækker på, når jeg skal sikre, at mange forskellige fagligheder trækker på samme hammel.

Klichéen om, at universitetet ”lærer dig at lære", er nok det, jeg bruger mest. For det er klart, at du ikke lærer at designe alle aspekter af et gravitationsfundament på studiet.

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Per Aarsleff A/S?

For det første har jeg hurtigt efter min ansættelse fået lov til at arbejde på relativt komplekse projekter. Det styrker min faglige udvikling og er et vigtigt skridt i min karriere.

For det andet arbejder vi sammen på tværs af mange forskellige fagområder for at få tingene til at gå op i en højere enhed. Jeg kan ikke lade være med at blive imponeret. Det holder drømmen i live om at udføre store vindparker, som ovenikøbet bidrager til en lidt grønnere verden.

Sidst men ikke mindst, oplever jeg en høj grad af frihed under ansvar. Jeg kan få den hjælp og støtte, som jeg efterspørger. Men jeg har også friheden til at tilrettelægge og præge processen. Den balance er jeg glad for.

Hvorfor er Per Aarsleff A/S en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?

I min rolle bidrager jeg til Aarsleffs ønske om at udvide aktiviteterne inden for vindbranchen og offshore-projekter. Det gør jeg ved at arbejde med designopgaver inden for en bred vifte af discipliner, hvilket giver mig en alsidig og interessant hverdag.

Mød flere ansatte fra Aarsleff

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer