Søg uddannelse 👉

Mød en fysioterapeutstuderende

Mød Nikolaj, der er studerende på fysioterapeutuddannelsen. Her fortæller han lidt om, hvordan det er at være fysioterapeutstuderende.

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole. Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet.

Læs med herunder, hvor Nikolaj giver dig et indblik i fysioterapeutuddannelsen, drømme for fremtiden, uddannelsens opbygning, studiemiljøet og meget mere.


Gennem uddannelsen får Nikolaj blandt andet den essentielle viden om kroppen. Der kigges på individet som et helt menneske, og ikke kun problematikken i bevægeapparatet, som skal forsvinde.

Med fysioterapeutuddannelsen tilegner man sig desuden en bred viden, der bl.a. dækker over anatomi, fysiologi, ernæringslære, træning og bevægelse.

Vejen til fysioterapeutuddannelsen

En af grundene til, at Nikolaj valgte at starte på fysioterapeutuddannelsen var egentlig, at han personlig har haft meget gavn af fysioterapeutkonsultationer, da han gennem sport har været meget skadespræget.

Derigennem oplevede han selv, hvad en fysioterapeut kan gøre for én, og han blev mere og mere tændt på at lære mere om kroppens funktioner, og hvordan man hjælper mennesker med deres komplikationer.

Som Nikolaj selv siger: "Vores profession går ud på at hjælpe, motivere og vejlede mennesker, så de på bedst mulig vis opnår livsglæde og livskvalitet."

Nikolaj omtaler fysioterapeutuddannelsen som en spændende, positiv, udfordrende og ikke mindst lærerig oplevelse. Da han startede på uddannelsen fandt han hurtigt fodfæstet, og han vidste med det samme, at han var landet på den helt rette hylde.

💡 Sådan er fysioterapeutuddannelsen bygget op

Fysioterapeutuddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, der tager 3½ år.

Uddannelsen består 7 semestre, og gennem uddannelsen er du også ude i praktik, hvor du kan koble teori og praksis sammen. Gennem hele uddannelsen er du ude i praktik i 28-34 uger.

Løbende gennem uddannelsen kommer man også til at arbejde tværprofessionelt med andre studerende fra fx ergoterapeut-, sygeplejerske- og socialrådgiveruddannelsen.

Nikolaj beskriver studiemiljøet på uddannelsen som rigtig fint. Der er stor vekselvirkning mellem klasseundervisning og gruppeopgaver samt brugen af tid i studiegrupper. Som Nikolaj siger:

"Miljøet på studiet giver plads til alle studerende, uanset uddannelse, og man er sammen med til at få det hele til at gå op i en større enhed."

Udfordringer ved uddannelsen

Nikolaj har stort set kun positive ting at sige om fysioterapeutuddannelsen, men der er alligevel én ting, han synes kan være udfordrende:

"Det kan være udfordrende at studere på engelsk, når man læser litteratur, hvori der bliver benyttet faglige termer."

Derudover siger Nikolaj, at det for nogle kan være svært at studere fysioterapi, hvis man har lettere ved at føle sig blufærdig. Har man også svært ved kropskontakt med andre mennesker, kan det også komplicere det faglige.

Fremtidsdrømme efter fysioterapeutuddannelsen

Når Nikolaj står på den anden side og kan kalde sig selv for uddannet fysioterapeut, er hans ambition først og fremmest at få noget erhvervserfaring.

På længere sigt er Nikolajs drøm at arbejde med elitehold inden for fodbold eller håndbold og i sidste ende være selvstændig med egen klinik.

Vil du videre mere om dine løn- og jobmuligheder som uddannet fysioterapeut?

Tjek vores Job og Løn sektion her

Form din fremtid med fysioterapeutuddannelsen

Kan du selv lide at bruge kroppen og holde dig aktiv og måske samtidig har lyst til at gå på opdagelse i det, der sker i kroppen? Så er fysioterapi helt sikkert et fag, som du skal undersøge.

Du kan gå mange forskellige veje som uddannet fysioterapeut, og du vil helt sikkert finde en retning, som passer lige præcis til dine ønsker og tanker.

Find din fysioterapeutuddannelse her


Annoncer