Søg uddannelse 👉

10 bud på anderledes uddannelser

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal læse? Denne liste over 10 uddannelser, som du måske ikke vidste fandtes, er måske den inspiration, du har brug for.

Få 10 bud på anderledes uddannelser

Har du stadig ikke besluttet dig for, hvad du gerne vil læse? Drømmer du om en hverdag, der ikke er som alle andres? Disse finurlige uddannelser er måske lige den inspiration, du har brug for.

De fleste har gennem livet fået spørgsmålet "Hvad vil du gerne være når du bliver stor?" Til det spørgsmål kan du så indsætte det svar, der passer dig.

Men du har garanteret også ændret dit svar undervejs, og gennem årene er du måske blevet mere og mere usikker på dit valg af uddannelse. Derfor giver vi dig her inspiration blandt 10 anderledes uddannelser rundt omkring i verden.


At beslutte dig for, hvilken uddannelse du skal tage, er en af de største beslutninger, du vil tage, når du forbereder dig til fremtiden. 

Hvis du stadig kæmper med dit valg, eller hvis du søger efter noget lidt anderledes, er her en liste - i vilkårlig rækkefølge - over nogle af de mest usædvanlige uddannelser, der tilbydes rundt om i verden.

10 uddannelser, du måske ikke vidste fandtes

1. "Taylor Swift and Her World", Harvard University, USA

Hvis du er en vaskeægte Swiftie, så er Harvard Universitys "Taylor Swift and Her World"-kursus som skræddersyet til dig.

Gennem dette kursus vil du som elev blandt andet dykke ned i Taylor Swifts musikalske univers og lære at betragte sangskrivning som en kunstform.

Derudover vil du på kurset analysere fankultur og berømthedskultur, og hvordan disse påvirker vores forståelse af ungdom, voksenliv og kulturel tilegnelse. Gennem disse studier vil du få en dybere forståelse for, hvordan Swifts musik og tekster har formet og påvirket moderne kultur.

2. Billedkunstner, Kunstnerisk uddannelse

Selvom der ikke er noget krav om en uddannelse for at blive billedkunstner, og mange er autodidakte, er der alligevel to kreative uddannelse her i Danmark, der kan danne grundlag for en fremtid som billedkunstner.

På uddannelsen til billedkunstner kan du typisk selv vælge dit speciale og din udtryksform, om det så er inden for maleri, skulptur, installation eller mediekunst. Det afhænger af dine interesser.

Uddannelsen tilbydes i Odense og Aarhus på henholdsvis Det Fynske Kunstakademi og Det Jyske Kunstakademi.

3. Hospitality Management, Specialised Cleaning, Tampere University of Applied Sciences

Rengøring har efterhånden vundet indpas på sociale medier som Instagram og TikTok, og hvis du er én af dem, der nyder at se de mange videoer samt tips og tricks om rengøring, så er du måske stødt på finske Auri Kananen, bedre kendt som aurikatariina på Instagram.

Hvis du er lige så vild med rengøring som Auri, så kan du faktisk følge i hendes fodspor. Auri har nemlig taget en bachelor i Hospitality Management, med en specialisering i rengøring på Tampere University of Applied Sciences i Finland.

På hendes LinkedIn står det noteret som en uddannelse i Service Management, men ikke desto mindre har du mulighed for at følge i hendes fodspor og tage en uddannelse inden for rengøring - vel og mærke hvis du tager til Finland, hvor uddannelsen udelukkende tilbydes på finsk.

4. Musical, Kunstnerisk uddannelse

Hvis du vil dygtiggøre dig inden for sang, dans og drama, så er den 3-årige kunstneriske bacheloruddannelse Musicaluddannelsen lige noget for dig.

Gennem uddannelsen får du de nødvendige kompetencer og den nødvendige viden til at arbejde med musicalopsætninger og på musikteatre enten som fastansat eller freelance. Du kan også vælge at søge en international karriere og arbejde på udenlandske musicalproduktioner.

Uddannelsen foregår i Fredericia på Den Danske Scenekunstskole.

5. Mangastudier, Kyoto Seika University, Japan

Hvis du er bidt af manga universet, så er Kyoto Seika University i Japan muligvis drømmestedet for dig. Her kan du nemlig blive undervist i manga, hvilket de har gjort siden 2006.

Kyoto Seika University er det første og eneste universitet i Japan, der har et dedikeret Manga-fakultet. Her undervises du af førende fagfolk inden for manga og animation - a dream come true for en ægte manga-fan!

6. Stenhugger og stentekniker, Erhvervsuddannelse

Man tænker måske ikke over det, men der er en uddannelse bag det arbejde, der ligger i at hygge og udsmykke eksempelvis en gravsten - nemlig erhvervsuddannelsen til stenhugger og stentekniker.

Et smukt erhverv, der blandt andet er med til at sætte det sidste punktum når vores kære går bort, og vi skal have et sted at mindes dem.

Uddannelsen tager mellem 3 og 5 år, og du kan afslutte med speciale som enten stentekniker eller stenhugger. Denne erhvervsuddannelse kan tages flere steder rundt omkring i Danmark.

7. Tea husbandry and technology, Assam Agricultural University, Indien

Du sætter måske pris på en varm kop te på en kold efterårsdag, men vidste du, at du faktisk kan studere i tevidenskab og -teknologi? Den mulighed har du på Assam Agricultural University i Indien.

Uddannelsen i "Tea Husbandry & Technology" ved Assam Agricultural University lærer studerende om teproduktion og -teknologi. Uddannelsen blev etableret i 1968 og er verdens første af sin slags, med fokus på at dække behovet for kvalificeret arbejdskraft i teindustrien. Uddannelsen tilbydes på bachelor-, kandidat- og ph.d.-niveau.

8. Musikterapi, Aalborg Universitet, Aalborg

Musikterapiuddannelsen på Aalborg Universitet er en kombineret bachelor -og kandidatuddannelse på 5 år. Gennem uddannelsen lærer du at bruge musik til at imødekomme behov hos mennesker, der har brug for støtte til at styrke og/eller arbejde med psykiske, fysiske, eller eksistentielle kompetencer og udfordringer.

Uddannelsen har tre parallelle fagspor; det musikalske, det terapeutiske og det teoretiske spor. Som færdiguddannet kan du fx oprette egen privat praksis, få arbejde i psykatrien, demensomsorgen, på hospice, indenfor neurorehabilitering, i specialbørnehaver eller i beskyttede boliger.

9. Baking Science and Technology, London South Bank University

Er du bageentusiast til fingerspidserne? Gennem denne uddannelse får du indblik i bagevidenskaben og de forskellige teknologier inden for faget.

Du lærer en række forskellige ting på tværs af disciplinen, lige fra kunsten - og videnskaben - bag chokolade-, brød- og wienerbrødsproduktion, til avanceret bagekemi og fødevaresikkerhed.

10. Dramaturgi, Bachelor, Aarhus Universitet

Dramaturgi er en bacheloruddannelse, der omhandler videnskaben om teater, både historisk og teoretisk, samt moderne scenekunst i Danmark og udlandet. På uddannelsen lærer man om forskellige teaterformer, kreative processer, samarbejde og kommunikation. Selvom uddannelsen primært er teoretisk, indeholder den også praktiske elementer.

Som færdiguddannet kan du søge arbejde inden for blandt andet teater, radio, tv, film, events, PR-kommunikation og undervisning. AU udbyder også en kandidatuddannelse i faget.

Vi håber at du fandt inspiration blandt de mange spændende - og måske lidt anderledes - uddannelsesmuligheder. Fandt du ikke lige præcis den uddannelse, du drømte om?

Find din uddannelse her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer