Søg uddannelse 👉

Mød en Data Science studerende

Mathias gør dig her klogere på, hvordan det er at være studerende på kandidaten i Data Science på Syddansk Universitet. 

Mød Mathias der er Data Science studerende på SDU

Da Mathias var færdig med sin professionsbachelor stod han og skulle vælge, om han gerne ville tage en kandidat også.

Heldigvis for ham fandt han det perfekte match med en kandidat i Data Science på Syddansk Universitet (SDU). Her får han lov til at bruge sine tekniske færdigheder og bliver klogere på software og udvikling.


Gennem en kandidatuddannelse i Data Science på SDU får man analytiske færdigheder samt redskaber til at kunne analysere og anvende data.

Man lærer blandt andet at programmere med fokus på datahåndtering og alt hvad det indebærer, herunder de etiske dilemmaer, der er i forbindelse med arbejdet med personfølsomme data, eller de overvejelser man skal gør sig, når man udvikler noget, der kan have en indvirkning på mennesker.

Vejen til en kandidat i Data Science

Mathia' fascination af IT teknologi og alt hvad det indebærer går så langt tilbage, som han kan huske. Da han i forbindelse med sin professionsbachelor tog et valgfag i data visualisering og statistisk programmering fandt han ud af, at det var det fag på hele uddannelsen, han fandt mest interessant og spændende.

Derfor var det også meget naturligt for ham at forfølge den vej.

💡 Sådan er uddannelsen bygget op

Kandidatuddannelsen i Data science varer 2 år. Hvert studieår er opdelt i 2 semestre, så du har 4 semestre i alt.

De første 3 semestre består af obligatoriske fælleskurser, obligatoriske fagretningskurser og et specialiseret valgfagsmodul. På fjerde semester udarbejder du dit afsluttende specialeprojekt. Studieforløbet afhænger af hvilken fagretning du vælger.

Du kan vælge mellem følgende:

  • Economics and Business Administration
  • Health Data
  • Environmental Data Science
  • Human Informatics
  • ICT Systems
  • MediaTech
  • Artificial Intelligence

Uddannelsen giver ret til den akademiske titel cand.scient. (candidatus/candidata scientiarum) i datavidenskab.

Mathias valgte at tage uddannelsen hos SDU på grund af deres adgangskrav. Hos SDU er man kvalificeret til optagelse hvis man har en bacheloruddannelse eller professionsbacheloruddannelse, mens andre udbydere af uddannelsen har hårdere adgangskrav, forklarer Mathias.

De 3 bedste ting ved uddannelsen

Mathias beskriver her de tre ting, han synes er det bedste ved uddannelsen:

  • En masse spændende fag/viden
  • Søde medstuderende
  • Rigtig dygtige undervisere

Udfordringer ved kandidaten i Data Science

Mathias forklarer, at der er en del matematik på uddannelsen, hvorfor han vil anbefale at man har nogenlunde styr på det matematiske. Det er dog ikke afgørende at du kan huske alt matematikken, du havde i gymnasiet.

Gode råd til dig, der overvejer en kandidat i Data Science

Da vi spørger Mathias om han har nogle gode råd til andre, der overvejer at tage en kandidatuddannelse i Data Science er han slet ikke i tvivl om svaret: "Hvis du ikke har noget programmerings erfaring, så kan det være en god ide at lege lidt med det inden du starter, bare så du er lidt mere forberedt på studiestart."

Find din Data Science uddannelse her


Annoncer