Video
Om uddannelsen
Fysioterapeutuddannelsen
Som fysioterapeut behandler og træner du mennesker, der skal udvikle eller genfinde deres bevægelsesevner. Du får ansvar for menneskers sundhed og livskvalitet med udgangspunkt i kroppen gennem behandling, træning og rådgivning.
Som fysioterapeut behandler, rådgiver og træner du mennesker, der skal udvikle eller genfinde deres bevægelsesevner.
Fysioterapeutuddannelsen er en 3½-årig professions-bacheloruddannelse. Det er en mellemlang videregående uddannelse med høj grad af integration mellem teori og praksis.
Gennem din uddannelse opnår du fysioterapeutisk teori og anatomi et solidt og grundlæggende kendskab til kroppens muskler, led, nervesystem og fysiologiske funktioner. Dette bliver ikke til fysioterapi, før det er kombineret med psykologi, kommunikation og en helt grundlæggende forståelse af, hvad det vil sige at arbejde professionelt med sundhed og sygdom.
Uddannelsens opbygning
Uddannelsen er opdelt i 7 semestre på i alt 210 ECTS-point. Hvert semester har en varighed på ca. ½ år og udgør 30 ECTS-point.
Studieaktiviteterne i den teoretiske del af uddannelsen omfatter forelæsning, teoretiske oplæg og diskussioner, praktisk afprøvning samt gruppearbejde og projektarbejde.
Studieaktiviteterne i den kliniske del af uddannelsen omfatter især undersøgelse og behandling af patienter.
Uddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt.
Praktik
I løbet af uddannelsens 3,5 år er du sikret praktikplads i sammenlagt 28 uger fordelt på 4 perioder.
I praktikken prøver du kræfter med fysioterapien i praksis og får erfaring med arbejdet som fysioterapeut på et sygehus, i den kommunale sektor eller i privat praksis.
På uddannelsen er du sikret en praktikplads gennem hele uddannelsen.
Som studerende har du stor mulighed for at præge din uddannelse. Du kan også vælge at tage et del af din uddannelse i udlandet, ligesom du også kan tage din praktik i udlandet.
Startdato
Ansøgning og adgangskrav
For at søge ind på fysioterapeutuddannelsen skal du opfylde følgende specifikke adgangskrav, som gælder for både kvote 1- og kvote 2-ansøgere.
De skal være bestået inden studiestart:
- Biologi på B-niveau eller Fysik på B-niveau eller Kemi på B-niveau eller Matematik på B-niveau eller Bioteknologi på A-niveau eller Geovidenskab på A-niveau.
Eksamen og diplom
Fysioterapeutuddannelsen afsluttes på 7. semester med et bachelorprojekt. Projektet retter sig mod fysioterapeutens rolle som faglig udvikler og innovator og tager udgangspunkt i en faglig problemstilling med anvendelse af videnskabelig metode og med inddragelse af teoretisk og empirisk materiale.
Projektet udføres oftest i samarbejde med fysioterapeutiske forskningsenheder, sygehuse, genoptræningscentre, klinikker, producenter, andre faggrupper eller specifikke målgrupper.
SU
Du kan opnå SU til alle Professionshøjskolen Absalons ordinære uddannelser, hvis du opfylder kravene.
Hvis du er fyldt 18 år og er under uddannelse, kan du søge økonomisk støtte fra staten. Det kan både være som SU-stipendium og som SU-lån.
Stipendiet er et tilskud og skal normalt ikke betales tilbage. Lånene skal betales tilbage, når du er færdig med uddannelsen.
Videreuddannelse
Når du er uddannet fysioterapeut, skal du søge autorisation hos Sundhedsstyrelsen for at få lov til at praktisere faget. Du kan få arbejde:
- På sygehuse
- I privat praksis
Mange fysioterapeuter arbejder desuden med undervisning på sundhedscentre, træningscentre og aftenskoler og som konsulenter med egen virksomhed.
Herudover arbejder fysioterapeuter i bedriftssundhedstjenesten, på skoler, i private virksomheder, idrætsorganisationer og idrætsklinikker, på institutioner for børn, ældre, psykisk handikappede og mentalt retarderede og som sagsbehandlere og behandlere i den kommunale sektor.
Som færdiguddannet fysioterapeut kan du også bruge fysioterapeutuddannelsen til at specialisere dig yderligere ved at tage en diplom-, master- eller kandidatuddannelse.
Professionshøjskolen Absalon
Professionshøjskolen Absalon udbyder 14 videregående uddannelser og består af 9.000 fuldtidsstuderende, 3.500 i efter- og videreuddannelse og 800 medarbejdere. Absalons uddannelsessteder er placeret i Region Sjælland på i alt syv forskellige lokationer: Holbæk Kalundborg Slagelse Næstved Roskilde Vordingborg Nykøbing Falster ...