Video
Om uddannelsen
Uddan dig til lærer
Drømmer du om at arbejde med børn og unge? Og vil du forvandle dine fritidsinteresser til et professionelt arbejdsliv? Så er læreruddannelsen noget for dig.
Som lærer kan du dyrke din passion for de fag, du brænder for, samtidig med du er med til at danne og uddanne børn og unge.
Det er både et kreativt, sjovt og udfordrende arbejde at undervise børn og unge.
Lærerjobbet er også et arbejde, hvor du får mulighed for at bringe alle dine faglige og personlige kompetencer i spil. Og det uanset om din passion er sprog, musik, idræt, matematik eller noget helt femte.
Dit udbytte af en professionsbachelor
Uddannelsen er meget tæt på det arbejdsliv, der venter dig som uddannet lærer og ruster dig derfor til et job, hvor du kan gøre en forskel for og sammen med børn, unge, forældre og kommende kolleger.
Efter endt uddannelse har du både udviklet din evne til at undervise og tilegnet dig en stærk faglig, pædagogisk og teoretisk indsigt.
Uddannelsens indhold og udbytte
Læreruddannelsen giver dig en del frihed til at sammensætte den uddannelse, du drømmer om.
Halvdelen af dit uddannelsesforløb har du selv indflydelse på, idet du skal vælge 3 undervisningsfag, du vil specialisere dig i samt 2 specialiseringsmoduler. Undervisningsfagene og specialiseringsmodulerne fordeler sig ud over uddannelsens 4 år.
De første 3 år af uddannelsen har du også forløbet lærerens grundfaglighed. Her er der bl.a. fokus på de pædagogiske, psykologiske og didaktiske aspekter af lærerarbejdet.
Derudover består uddannelsen af 3 praktikforløb og et bachelorprojekt.
På UCL’s læreruddannelse i Odense kan du ønske at begynde med:
- Dansk, matematik eller engelsk - indskoling/mellemtrin eller mellemtrin/udskoling.
På UCL’s læreruddannelse I Jelling kan du ønske at begynde med:
- Dansk - indskoling/mellemtrin.
- Matematik - indskoling/mellemtrin eller mellemtrin/udskoling.
Ansøgning og adgangskrav
Skal jeg søge via kvote 1 eller 2?
I kvote 1 vurderes du kun på dit samlede gennemsnit fra en adgangsgivende eksamen. Er der flere ansøgere, end der er pladser, optager man dem med de højeste eksamensgennemsnit.
Kvote 2 skal du søge hvis dit gennemsnit er under 7. Har du en gymnasial eksamen, behøver du kun at sende os dit eksamensbevis. Du vil blive inviteret til en optagelsessamtale via UCsamtalebooking, hvor du selv skal booke en tid. Læs om optagelsessamtalerneher.
Søger du med andet adgangsgrundlag, skal vi have alle relevante dokumenter for at vurdere din ansøgning.
Har du ikke en adgangsgivende eksamen eller har du en udenlandsk eksamen, skal du også søge via kvote 2. Læs mere om det under Individuel kompetencevurdering (IKV) og Optagelse med udenlandsk eksamen
Eksamen og diplom
Uddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt.
Sammen gør vi studerende, erhvervsliv og samarbejdspartnere parat til udvikling af fremtidens arbejdsmarked. Du kan vælge mellem tre typer af videregående uddannelser. Erhvervsakademiuddannelser 2-2½ år. Professionsbacheloruddannelser 3½-4 år. Professionsbacheloroverbygning til erhvervsakademiuddannelser 1½ år. Vi udbyder flere af vores uddannelser i...