Fremragende studievejledning
Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.
Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.
Video
Om uddannelsen
Lærer
Luk verden op for børn og unge
Vi lærer hele livet igennem, men det er i skolen, at vi lærer det, der lægger grundstenen for vores fremtid.
På læreruddannelsen på UC SYD bliver du klædt på til at blive den lærer, der gør en forskel. Du specialiserer dig i dine fag, samtidig med at du lærer at sætte struktur og rammer for andres læring, og du bliver en mester i at formidle. Læreruddannelsen er for dig, der gerne vil hjælpe børn og unge godt på vej til det liv, der venter dem.
Uddannelsens opbygning
En uddannelse du selv kan forme
Det tager fire år at blive lærer.
Som lærer bliver du en vigtig person i andres liv, og dit arbejde kan være med til at åbne andres øjne for de fag, du selv brænder for.
Du skal på uddannelsen vælge tre undervisningsfag. Du bliver dygtig til disse fag, men du lærer også at formidle faget dvs. fagets didaktik.
I løbet af uddannelsen skal du også deltage i obligatoriske fællesfag og enkelte valgfag. Og til sidst i uddannelsen laver du et professionsbachelorprojekt med en lærerfaglig problemstilling, du selv vælger, og som din vejleder godkender. Du afslutter projektet med en mundtligt prøve.
Vælg tre undervisningsfag
Du skal i løbet af din uddannelse vælge tre undervisningsfag. Du vælger dit første undervisningsfag umiddelbart efter, du er optaget, og du kan vente med at tage stilling til de sidste to.
Du kan vælge mellem dansk 1.-6. kl, dansk 4.-10. kl., engelsk og matematik som første undervisningsfag.
Det er vigtigt at være opmærksom på at engelsk kan du også vælge som andet eller tredje fag, mens dansk kun kan vælges som første fag.
Så hvis du ønsker at blive dansk eller matematiklærer, så husk at vælge det som første fag. Og vær ligeledes opmærksom på, at klasselærerfunktionen oftest er på dansk eller matematiklæreren.
Her sidder vi ikke kun på skolebænken
Undervisningen på læreruddannelsen foregår som hold- og gruppeundervisning, forelæsninger, gruppearbejde, projektarbejde, selvstudie samt praksisbesøg hos skoler i området. Og der er mødepligt på læreruddannelsen. Du vil dog hele tiden opleve undervisning, der er tæt relateret til praksis. (Bemærk dog de særlige forhold for den helt digitale læreruddannelse)
Startdato
Ansøgning og adgangskrav
Når du søger via kvote 1 eller kvote 2, kan du ønske, om du vil starte på studiet til august eller februar. Og er ansøgningsfristen for kvote 1 og 2 udløbet, kan du se, om vi har ledige pladser, og du kan undersøge dine muligheder for at søge viavinteroptaget.
Det er vores studieadministrative system, der automatisk fordeler ansøgere ud på studiestart i august og studiestart i februar.
Videreuddannelse
To tredjedele af vores lærerstuderende bliver lærere i folkeskolen. Du har også jobmuligheder på privatskoler, efterskoler, tekniske skoler, specialskoler, voksenuddannelser, højskoler, åbne fængsler, børneafdelinger på sygehuse eller andre steder, hvor man underviser børn, unge og voksne.
Som lærer i folkeskolen har du mulighed for at specialisere dig som skoleleder, praktikvejleder, læsevejleder, underviser på sprogskoler osv. Mulighederne er mange.
Læreruddannede er dygtige formidlere, og du har derfor muligheder i andre brancher, hvor der er brug for dine kompetencer. Det kan være som konsulent i en virksomhed, hvor du arbejder med uddannelse af medarbejdere. Eller du kan blive ansat på forvaltningsområdet f.eks. som udviklingskonsulent på børne- og ungeområdet i en kommune.
Økonomi
Når du starter på uddannelsen skal du, udover udgifter til bolig og eventuel transport til studie og praktik, forvente udgifter til:
- køb af bøger som beløber sig til 2500-3000 kroner per semester. Det kan gøres billigere, hvis du vælger at købe brugt.
Vælger du at tage på studietur i løbet af uddannelsen, betaler du selv, og vi forsøger at holde udgifterne nede.
Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget
Som studerende på en professionsbacheloruddannelse eller erhvervsakademiuddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.
Få information
UC SYD - for de studerende, samfundet og fremtiden
UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 14 professionsbacheloruddannelser, enkelte erhvervsuddannelser og korte videregående uddannelser. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og...