Video
Om uddannelsen
Professionsbachelor til lærer
Vil du være med til at løfte børn og unge, skabe fællesskaber og klæde dem på til verden?
På læreruddannelsen opbygger du både et teoretisk og praktisk grundlag til at støtte elever i deres udvikling af faglige, sociale og demokratiske kompetencer.
Som lærer er du en vigtig person i børn, unge eller voksnes læring og udvikling, og du formidler viden, normer og kultur med faglighed, engagement og pædagogiske kompetencer.
På læreruddannelsen lærer du at planlægge, gennemføre og evaluere undervisning, og du får stærke kompetencer i forhold til kommunikation, psykologi og samarbejde.
Uddannelsens opbygning
På Professionshøjskolen Absalon udbydes alle undervisningsfag over den fire-årige periode, du uddanner dig til lærer.
Et undervisningsfag på læreruddannelsen kvalificerer til at undervise i det samme fag i skolen. Du bliver derfor ekspert i undervisning i lige netop de fag, du vælger.
- Det ene af de fag du vælger skal være enten dansk, engelsk eller matematik.
- Du skal derudover have to undervisningsfag, som kan vælges blandt de øvrige fag.
Lærerens grundfaglighed
Som en rød tråd gennem uddannelsen har du også fag, der giver dig kompetencer til at lede et klasserum og til at forstå og arbejde med elevers udvikling, læring og trivsel.
I lærerens grundfaglighed indgår elementer fra både psykologi og pædagogik
Praktik
I læreruddannelsen er der i alt tre praktikperioder fordelt over de fire år.
I praktikken gør du dig erfaringer med lærerarbejdet, og du eksperimenterer med alt det, du har lært.
På Absalon lægger de vægt på en tæt integration af praksis i fagene - også når du ikke er i praktik.
Startdato
Ansøgning og adgangskrav
Læreruddannelsen optager hver år studerende til studiestart 1. februar og 1. september. Falder den 1. i en weekend, er der studiestart den førstkommende mandag.
For at blive optaget gennem kvote 1 skal du have en optagelseskvotient på minimum 7.
Eksamen
Du afslutter din uddannelse med at skrive et professionsbachelorprojekt om en problemstilling, du selv har valgt, og som du finder interessant at undersøge nærmere.
Professionsbachelorprojektet har i alt et omfang på 20 ECTS point og afsluttes på 4. studieår ved en mundtlig ekstern prøve, hvor der gives en samlet individuel karakter for det skriftlige projekt og den mundtlige præstation.
Pris
Du kan opnå SU til alle Professionshøjskolen Absalons ordinære uddannelser, hvis du opfylder kravene.
Hvis du er fyldt 18 år og er under uddannelse, kan du søge økonomisk støtte fra staten. Det kan både være som SU-stipendium og som SU-lån.
Stipendiet er et tilskud og skal normalt ikke betales tilbage. Lånene skal betales tilbage, når du er færdig med uddannelsen.
Videreuddannelse
Der er i disse år stor mangel på uddannede lærere i Region Sjælland, og med en stærk læreruddannelse har du rigtigt gode muligheder for at få job tæt på din bopæl.
Som lærer kan du blive ansat i en lang række forskellige jobtyper.
Det kan for eksempel være i:
- Folkeskoler
- Privatskoler
- Efterskoler
- Specialskoler
- Offentlig og privat regi med formidling for øje.
Som færdiguddannet lærer kan du også bruge læreruddannelsen til at specialisere dig yderligere ved at tage en diplom-, master- eller kandidatuddannelse.
Professionshøjskolen Absalon
Professionshøjskolen Absalon udbyder 14 videregående uddannelser og består af 9.000 fuldtidsstuderende, 3.500 i efter- og videreuddannelse og 800 medarbejdere. Absalons uddannelsessteder er placeret i Region Sjælland på i alt syv forskellige lokationer: Holbæk Kalundborg Slagelse Næstved Roskilde Vordingborg Nykøbing Falster ...