Fremragende Studievejledning
Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.
Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.
Om uddannelsen
Tag en uddannelse som Social- og sundhedshjælper
Vil du være den røde tråd i borgernes liv? Så er uddannelsen som SOSU-hjælper noget for dig!
Uddannelsen som SOSU-hjælper er for dig, der vil fremme livskvalitet hos ældre, syge og handicappede. Som SOSU-hjælper støtter og motiverer du den enkelte til at hjælpe sig selv mest muligt og skabe struktur i hverdagen.
Digitale hjælpemidler og velfærdsteknologi er en naturlig del af din hverdag, hvor du hjælper borgeren med både personlig pleje og praktiske opgaver. Du kan være den gennemgående person i den enkelte borgers hverdag.
Hvad laver en Social- og sundhedshjælper?
Her kommer du typisk til at arbejde:
- På plejehjem og bosteder, hvor der bor mennesker, der har brug for hjælp døgnet rundt.
- I dag- og aktivitetscentre, hvor du skal hjælpe borgere, der bor i deres eget hjem, men som har behov for professionel pleje og omsorg i dagtimerne.
- I hjemmeplejen, hvor du besøger borgerne i deres private hjem og hjælper dem der, hvor de har behov for hjælp.
- I private (vikar)bureauer.
Din vigtigste opgave er at samarbejde med borgeren om at skabe et godt hverdagsliv for vedkommende. Du kommer til at hjælpe borgeren med for eksempel rengøring, tøjvask, personlig pleje og omsorg. Du kan også være den person, som han eller hun deler sorger og glæder med.
Mit udbytte med uddannelsen
På skolen og i praktikken lærer og træner du nemlig alt det, du skal kunne, for at gå direkte fra uddannelse til et job som SOSU-hjælper.
Du lærer og får erfaring med, hvordan du:
- Støtter borgeren i at forebygge eller afhjælpe for eksempel usund livsstil og ensomhed gennem omsorg, pleje og vejledning.
- Er borgerens hjælp til at finde rundt i det digitale Danmark – for eksempel NemID og e-boks.
- Observerer og videreformidler ændringer i borgerens humør og helbred, så han eller hun kan få den rette hjælp så tidligt i forløbet som muligt.
- Bruger velfærdsteknologi (for eksempel robotstøvsugere og vaskerobotter) og digitale hjælpemidler til blandt andre borgere med handicap.
- Samarbejder med borgere med demens og deres pårørende.
Uddannelsesforløb
Uddannelsen varer højst 2 år og 2 måneder og er bygget op af et eller to grundforløb og et hovedforløb. Du begynder på Grundforløb 1, hvis du kommer direkte fra folkeskolen. Du begynder direkte på Grundforløb 2, hvis det er mere end et år siden, du gik ud af folkeskolen og har mindst et års erhvervserfaring eller uddannelse. Uanset hvad, skal du have 02 i både matematik og dansk for at blive optaget på uddannelsen.
Hovedforløbet veksler mellem skole og praktik.
Blended Learning på uddannelsen
Skolen tilbyder mulighed for Blended Learning, som er en kombination af forskellige undervisnings- og læringsmetoder, som kan foregå både online og offline. Blended Learning giver mulighed for at arbejde under fleksible forhold og ro til fordybelse.
Blended Learning tilbydes fra skoleperiode 2. Underviserne planlægger undervisningsløb, som du kan følge hjemmefra med mulighed for vejledning og faglig sparring på aftalte tidspunkter. Du behøver ikke at have særlige IT kompetencer, men du har selv ansvaret for at tilrettelægge din tid og for at få læst dine lektier.
Blended Learning er, som den øvrige undervisning, lærestyret undervisning, hvilket vil sige:
- At undervisningen er skemalagt
- At undervisningen er tilrettelagt af underviseren
- At undervisningen er obligatorisk for eleven, dog med en større fleksibilitet
- At underviseren er umiddelbart fysisk eller digitalt tilgængelig
- At underviseren er aktiv opsøgende i forhold til elevens læring.
I forbindelse med Blended Learning bruger skolen digitale læringsplatforme. Du kan læse mere om Blended Learning på skolens hjemmeside.
Startdato
Video
Pris
Du modtager løn, og du kan derfor ikke søge SU. Hvis du er over 18 år får du i de første 12 måneder af uddannelsen ca. 10.000 kr. om måneden før Skat, og i de sidste måneder af uddannelsen får du ca. 11.000 kr. om måneden før Skat. Hvis du er under 18 år, får du en lavere løn. Hvis du er over 25 år kan du måske få voksenelevløn under praktikforløbet.
Få information
Tag en uddannelse på SOSU Syd
Vil du arbejde med mennesker, og vil du have en uddannelse tæt på virkeligheden, hvor teori og praksis går hånd i hånd? Så er en uddannelse på SOSU Syd måske noget for dig. Her kan du uddanne dig til pædagogisk...