Fremragende Studievejledning
Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.
Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.
Video
Hvorfor vælge SOSU H?
Få et job med mening
Høj praktisk og teoretisk faglighed
Løn under uddannelsen
Videreuddannelse
SOSU-assistenter har gode muligheder for at videreuddanne sig og mange oplever, at deres erfaring fra praksis er en stor fordel på deres nye uddannelse.
Som SOSU-assistent kan du bl.a. søge ind på uddannelserne til:
- Sygeplejerske
- Pædagog
- Socialrådgiver
- Farmakonom
Med enkelte suppleringsfag får du flere muligheder og kan fx uddanne dig til; ergoterapeut, fysioterapeut, tandplejer eller jordmoder.
Om uddannelsen
SOSU-assistent
Har du blik for helheden og vil du tage ansvar?
Som social- og sundhedsassistent sikrer du, at borgeren får det bedste forløb i mødet med sundhedsvæsenet – hele vejen igennem. Uanset om du arbejder med ældre, syge eller handicappede, er du nøglepersonen, der kan motivere, koordinere og udføre opgaver inden for grundlæggende pleje og rehabilitering.
Uddannelsens opbygning
Grundforløb 1. Du starter her, hvis du kommer direkte fra folkeskolen. Du får vigtig viden om erhvervsuddannelserne og mulighed for at afklare dit valg af uddannelse.
Grundforløb 2. Der er fokus på sygepleje og omsorgsopgaver. Du får styrket dine personlige og faglige kompetencer, så du er klar til at søge om optagelse på hovedforløbet.
Hovedforløb. Du veksler mellem skole- og praktikophold, så du kan afprøve den teori, du lærer på skolen ude i praksis og løbende får nye færdigheder. Du får løn under denne del af uddannelsen.
Hvad laver en SOSU-assistent?
Som SOSU-assistent er dine vigtigste opgaver grundlæggende sygepleje, og at støtte borgeren til at mestre sit eget liv i forbindelse med behandling eller sygdom. Du kommunikerer, motiverer og vejleder mennesker i svære livssituationer – uanset om de er ældre, syge eller handicappede.
Som SOSU-assistent arbejder du typisk i hjemmeplejen, på plejecentre, sygehuse eller i psykiatrien. Uanset hvor du arbejder, får du en arbejdsdag, hvor du har stor betydning for andre menneskers liv.
Ansøgning og adgangskrav
Grundforløb 1 og 2. Du skal have et karaktergennemsnit på 02 i dansk og matematik fra folkeskolen. Du søger via optagelse.dk
Hovedforløb. Du skal have bestået Grundforløb 2 og have en uddannelsesaftale, før du kan starte på hovedforløbet.
Pris
På grundforløb 1 og 2 kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år. Under hovedforløbet modtager du elevløn. Er du fyldt 25 år er der i nogle kommuner mulighed for at få voksenelevløn.
Få information
Evalueringer
Gennemsnit 5
Vil du gerne; arbejde med mennesker og gøre en forskel udvikle dig fagligt og personligt have løn under uddannelse have gode muligheder for videreuddannelse Så tag en uddannelse på SOSU H. Faglighed gør en forskel og vores uddannelser indenfor sundhed,...
Jeg vil gerne start uddannelse til Sosu assistent .Arbejd 4 år erfaring Broparken slotshansvange og Mari Hjeme.