Fremragende Studievejledning
Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.
Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.
Video
Om uddannelsen
SOSU Assistent
Uddannelsen som SOSU Assistent er for dig, der vil sikre, at borgeren får det bedste forløb i mødet med sundhedsvæsenet.
Uddannelsen som SOSU Assistent er for dig, der vil arbejde med mennesker.
Som SOSU Assistent er dine fornemmeste opgaver den grundlæggende sygepleje og at støtte borgeren i at mestre sit eget liv i forbindelse med behandling eller sygdom. Du er alarmklokken, som tidligt observerer ændringer i borgerens mentale og fysiske helbred.
SOSU Assistenter arbejder på hospitaler, plejehjem, psykiatriske institutioner og i hjemmeplejen.
Uddannelsen veksler mellem undervisning og øvelser på skolen og længere tid i oplæring, hvor du afprøver dine færdigheder i praksis - både i ældreplejen, psykiatrien og på hospitalet.
Om uddannelsen
Uddannelses er en vekseluddannelse, hvor du både bliver undervist på skolen og er i oplæring i en virksomhed.
En stor del af uddannelsen er oplæring. Der er fire oplæringsperioder, som foregår i den kommune, hvor du er ansat. Du kommer i oplæring i hjemmeplejen, i psykiatrien, på sygehus og på et plejecenter.
Din arbejdsgiver finder lærepladser til dig under hele uddannelsen. Du kan ønske hvilke lærepladser, du gerne vil på, men det er din arbejdsgiver, som afgør det.
Din hverdag på skolen minder om det du møder, når du er færdiguddannet. Det betyder, at du laver masser af praktiske øvelser og simulationsarbejde, du tilrettelægger aktiviteter for andre og besøger institutioner, og du arbejder i grupper med projekter og øvelser. Hver dag er du fysisk aktiv med lege, spil eller motion på skolen. Du vil også have dage, hvor undervisningen foregår ude i praksis, det kan for eksempel være på plejehjem.
Du får under uddannelsen certifikat i brandbekæmpelse og førstehjælp.
På skolen bliver du del af et godt fagligt og socialt fællesskab. Du møder dedikerede og dygtige undervisere og elever der respekterer og støtter hinanden. Du får også mulighed for at deltage i sociale arrangementer – det kan være fredagscafe, elevråd, gallafest, foredrag og meget andet.
Alt i alt gør vi vores allerbedste for, at du både får stærke faglige kompetencer, udvikler dig personligt og skaber gode sociale relationer.
Uddannelsens opbygning
Uddannelsen starter med et grundforløb:
- Du starter på Grundforløb 1, hvis du har afsluttet 9. klasse eller 10. klasse inden for de seneste to år.
- Du starter på Grundforløb 2, hvis det er mere end to år siden, du gik ud af 9. eller 10. klasse.
Begge grundforløb varer 20 uger.
Efter et grundforløb eller to fortsætter du på hovedforløbet, der varer 2 år og 10 måneder. Her er du ansat ved en arbejdsgiver og får elevløn. Hovedforløbet veksler mellem perioder med skole og oplæring.
Ansøgning og adgangskrav
Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
Skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger.
Hvis det er mere end to år siden, du gik ud af 9. eller 10. klasse
Skal du søge ind på Grundforløb 2.
Adgangskrav til grundforløb 2
For at blive optaget på grundforløb 2 skal du:
- have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve
- have fået mindst 2,0 i karaktergennemsnit i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve.
- have lavet en samlet vurdering af dine erfaringer med skole og uddannelse. Denne vurdering har betydning for, om du bliver optaget.
Hvis du ikke har gået i grundskole i Danmark, skal du opfylde følgende krav for at kunne søge ind:
- Bestået prøve Dansk 3 - modul 5 og matematik trin 2 (eller tilsvarende resultat fra dit hjemland) eller FVU læsning trin 4 og matematik trin 2.
Økonomi
På hovedforløbet får du elevløn fra din arbejdsgiver under hele uddannelsen, både i skoleperioder og i oplæringsperioder.
På grundforløbet kan du søge om SU, når du er fyldt 18 år.
Hvis du er fyldt 25 år og indgår en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver, kan du også modtage elevløn på Grundforløb 2.
Få information
SOSU Østjylland uddanner og efteruddanner personale til en omsorgskarriere inden for sundhed, omsorg og pædagogik. SOSU Østjylland udbyder erhvervsuddannelser og efter- og videreuddannelse og udvikler fagligt stærke uddannelser til fremtidens velfærdssamfund. På SOSU Østjylland kan du tage uddannelser, hvor du...