Fremragende Studievejledning
Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.
Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.
Video
Hvorfor vælge Social- og Sundhedsskolen Fyn?
Høj faglighed og nytænkende måder at lære på
Løn under uddannelse
De nyeste teknologier anvendt i praksisnær undervisning
Videreuddannelse
Når du er uddannet som social- og sundhedshjælper, kan du vælge at søge på ind på uddannelsen til social- og sundhedsassistent.
Om uddannelsen
Vil du være dygtig til at skabe livskvalitet og sammenhæng for de borgere, der har brug for din hjælp?
Vil du være dygtig til at skabe livskvalitet og sammenhæng for de borgere, der har brug for din hjælp?
Det kan være til praktiske opgaver som hjælp til at navigere i det digitale Danmark, vaske tøj eller gøre rent. Det kan også være hjælp til personlig pleje, så det enkelte menneske kan få en dagligdag med mest mulig værdighed og kvalitet.
Lyder det som noget for dig? Så tag din sosu-uddannelse hos Social- og Sundhedsskolen Fyn.
Dit udbytte af uddannelsen
Som social- og sundhedshjælper kommer du tæt på de mennesker, du arbejder med. Du kommer i borgernes eget hjem, du giver dem omsorg og pleje, mens du opbygger en professionel og varm relation. Derfor er dit hjerte et lige så vigtigt værktøj, som dine hænder og dit hoved.
Social- og sundhedshjælperuddannelsen giver dig kompetencer til arbejdet med især ældre borgere. I mange tilfælde har social- og sundhedshjælperen daglige og tætte kontakt med dem. Mange ældre borgere er ensomme, og du vil opleve, at du kommer til at være en vigtig person for dem i deres hverdag.
Din rolle som social- og sundhedshjælper
Som social- og sundhedshjælper skal du også være dygtig til at observere ændringer hos de mennesker du hjælper. Du skal f.eks. lægge mærke til, hvis der sker ændringer i deres sundhedstilstand. Altså skal man vide noget om tegn på demens, parkinson og andre sygdomme, der mest rammer ældre mennesker. Du skal også vide noget om hygiejne, velfærdsteknologi, kommunikation, rehabilitering, aktiviteters betydning og meget mere for at bliver en dygtig social- og sundhedshjælper.
Uddannelsens forløb
For dig, der går i 9. eller 10. klasse
- Du starter på grundforløb 1
- Derefter skal du på grundforløb 2
- Uddannelsen til social- og sundhedshjælper varer i alt 2 år og 2 måneder – det er inklusiv 40 uger på grundforløb 1 og 2.
For dig, der er gået ud af 9. eller 10. klasse for mere end 1 år siden
- Du starter på grundforløb 2
- Uddannelsen til social- og sundhedshjælper varer i alt 1 år og 8 måneder – det er inklusiv 20 uger på grundforløb 2.
For dig, der er over 25 år
Er du over 25 år, starter din uddannelse stadig med et grundforløb 2, dog skal du gennemføre uddannelsen særligt tilrettelagt for voksne.
Det indebærer, at du skal have en realkompetencevurdering på skolen og godskrives eventuel relevant erhvervserfaringer og evt. tidligere uddannelse. Varigheden af grundforløbet og hovedforløbet til social- og sundhedshjælper vil være afhængig af hvor meget godskrivning du kan få.
Ansøgning og adgangskrav
Sådan ansøger du
Hvis du ønsker at ansøge om optagelse på Grundforløb 1 eller 2 og er under 25 år, skal du søge via optagelse.dk. Hvis du er over 25 år, skal du søge via skolen ansøgningsskema.
Adgangskrav
Du skal have en 9. eller 10. klasses afgangseksamen + karakteren 02 i dansk og matematik som minimum.
Få information
På Social- og Sundhedsskolen Fyn kan du vælge mellem en række uddannelser, der alle har med sociale og sundhedsmæssige områder at gøre. Du kan komme frisk fra 9. klasse, eller med en hel karriere i rygsækken og ønsket om at...
Udtalelser
Sabrina, SOSU-hjælper
På grundforløbet arbejdede vi meget med den personlige udvikling. Fordi jeg har lært mig selv og mine egne grænser at kende, er det også blevet nemmere at lære andre og deres grænser at kende. Det kan jeg helt sikkert tage med mig ud i praktikken.