Video
Hvorfor vælge SOSU Nord?
Stærk faglighed – i teori og praksis
Brug af hi-tech i undervisningen
Den praktiske vej videre – til job eller uddannelse
Om uddannelsen
Social- og sundhedsassistent - en uddannelse i livskvalitet
Det kræver mod, ansvar og respekt at være social- og sundhedsassistent og uddannelsen er for dig, der vil arbejde med mennesker og gøre en kæmpe forskel andre.
Kontakt os allerede i dag - vores studievedledere er klar til at svare på dine spørgsmål.
Som social- og sundhedsassistent skal du sikre et sammenhængende forløb for borgeren i mødet med sundhedssektoren. Du skal se helheden og får ansvar for både at koordinere og udføre opgaver inden for grundlæggende pleje og rehabilitering af borgeren. Du er alarmklokken, som tidligt observerer ændringer i den enkelte borgers mentale og fysiske helbred, og gør opmærksom på ændringer.
Hvordan er arbejdet som social- og sundhedsassistent?
Som social- og sundhedsassistent skal du have forståelse og interesse for andre mennesker, og du skal kunne yde den rette hjælp både på kort og lang sigt. Gennem dit arbejde som social- og sundhedsassistent vil du møde både unge og ældre, syge og handicappede. Her er det vigtigt, at du kan skabe sammenhæng i deres hverdag og sørge for, de trives.
Du skal vejlede og støtte social- og sundhedshjælpere, og du vil fungere som bindeled mellem hjem og sygehus. Det er derfor vigtigt, at du er præcis i din kommunikation med patienter, pårørende og kollegaer.
Her kommer du typisk til at arbejde som social- sundhedsassistent
- I kommunale hjemmeplejeordninger hvor du arbejder i borgerens eget hjem eller i kommunale hjemmeplejeordninger. Her vil du ofte have ansvaret for særligt krævende borgere med behov for mere omfattende pleje og omsorg.
- På sygehuse eller i psykiatrien hvor du for eksempel kommer til at gennemføre indlæggelses- og udskrivningssamtaler, og du vil arbejde tæt sammen med andre faggrupper
- På plejecenter for fysisk og psykisk handicappede
- I private (vikar)bureauer
Uanset hvor du arbejder som social- og sundhedsassistent, er det vigtigt, at du kan udvise selvstændighed initiativ og handlekraft. Du skal gå til opgaverne med stor faglighed og hurtigt skabe overblik over, hvad der er behov for i en given situation.
Dine muligheder for videreuddannelse
Når du er uddannet social- og sundhedsassistent, kan du gå direkte i arbejde eller du kan vælge at videreuddanne dig. Måske vil have nogle års praktisk erfaring som social- og sundhedsassistent, før du læser videre - det er helt op til dig.
Med en social- og sundhedsuddannelse kan du for eksempel søge ind på professionsbacheloruddannelserne til jordemoder, sygeplejerske, socialrådgiver, ergo- eller fysioterapeut gennem kvote 2.
Du kan også tage en erhvervsakademiuddannelse inden for sundhedsområdet, ligesom du kan opkvalificere dig via diverse efteruddannelser - typisk AMU-uddannelser (arbejdsmarkedsuddannelser).
Startdato
Ansøgning og adgangskrav
Det starter med et grundforløb
Hvis du er er 9. eller 10. klasseelev, eller det er under to år siden du færdiggjorde folkeskolen, skal du starte på Grundforløb 1. Hvis det er mere end to år siden, du forlod folkeskolen, og du er under 25 år, skal du starte på Grundforløb 2.
Adgangskrav
Du skal have bestået Grundforløb 2 til social- og sundhedsassistent, før du kan søge ind på hovedforløbet til social- og sundhedsassistent.
For at komme på hovedforløbet til social- og sundhedsassistent, skal du lave en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver for eksempel i regionen, en kommune eller ved en privat arbejdsgiver.
Få information
Evalueringer
Gennemsnit 4
Super god skole at gå på, stort fokus på faglighed, samt personlig udvikling. En skole med plads til alle
EN UDDANNELSE I LIVSKVALITETSkal din fremtid have mennesker i fokus og handle om at hjælpe dem, der ikke kan selv? Så start med en sundhedsfaglig uddannelse fra SOSU Nord og åbn døren til en meningsfuld fremtid, der kræver mod, ansvar og...
Jeg har haft nogle rigtig gode undervisere og sammenholdet både i klassen og på tværs af årgangene har været rigtig gode”, tidligere elev på social- og sundhedsuddannelsen