Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

Simon Gray, Software Developer, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Simon er Software Developer i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, hvor han arbejder med udviklingen af det nye system til Ejendomsvurderinger. 

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Software Developer
  • Simon Gray
  • 31 år
  • Ansat siden 2018
  • MSc Software Development and Technology (Softwaredesign), ITU

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er udvikler i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, hvor jeg arbejder med udviklingen af det nye system til Ejendomsvurderinger. Jeg laver full-stack udvikling i Clojure og ClojureScript på det nye værktøj som sagsbehandlere i Vurderingsstyrelsen skal bruge til at lave offentlige ejendomsvurderinger med. Sammen med nogle andre komponenter, vi også udvikler, skal det helt erstatte det gamle system sagsbehandlerne har siddet med i årtier.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg er særligt glad for de spændende teknologier, vi arbejder med. Jeg søgte faktisk ind i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen primært fordi, jeg kunne komme til at arbejde på et bestemt programmeringssprog, nemlig Clojure som er et funktionelt programmeringssprog. Jeg sidder i et team, hvor alle de andre udviklere også er vilde med lige præcis det programmeringssprog, så det giver et interessefælleskab gennem selve arbejdet.

Det mest udfordrende i hverdagen, er det faktum, at UFST stadig er en meget ung organisation, og at vores projekt har haft vokseværk gennem flere år efterhånden. Det gør, at der ofte er mange nye ansigter til møder, og at måden, der kravspecificeres på, fortsat ændrer sig. Det går dog overordnet i en positiv retning.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger næsten dagligt mængdelære (set theory) og andre koncepter fra diskret matematik. En grundlæggende forståelse af trade-offs ved forskellige datastrukturer er også nødvendigt for at designe en god software-arkitektur. Til gengæld bruger jeg aldrig Design Patterns til noget, da vi arbejder med funktionel programmering, hvor de samme problemstillinger, der løses af design-patterns, ofte slet ikke eksisterer. Funktionel programmering er noget, jeg har studeret på egen hånd og læst en del bøger om.

Fordi jeg laver meget frontend-udvikling, er de valgfag, jeg tog på ITU, der var rettede mod etnografi og bruger-interfaces, ofte i spil (Pervasive Computing), men det er svært at sige præcis, hvad jeg tager med fra dem.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen?

Gode kollegaer, moderne teknologivalg og ordnede forhold gennem vores overenskomst.

  • Hvorfor er Udviklings- og Forenklingsstyrelsen en attraktiv arbejdsplads?

Det er en ung organisation, og der er stadig mulighed for at sætte præg på den. Det føles også godt at erstatte gammel støvet software med helt nyt software, der bruger de bedste, nyeste teknologier, vi kan forestille os.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Mød andre kandidater fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen


Annoncer