Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

Sådan bliver du ejendomsmægler

Ønsker du en karriere, hvor du opfylder drømme og hjælper andre mennesker med at finde hjem? Læs mere om mulighederne for at blive ejendomsmægler i guiden her.

Hvordan bliver man ejendomsmægler?

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du hjælper med at opfylde drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske lige dig.

Her får du en hverdag, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.


I denne guide bringer vi dig igennem de tre trin til optagelse i ejendomsmæglerregisteret:

Når du har gennemført de tre trin, er du medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening og klar til at springe ud i din nye karriere som statsautoriseret ejendomsmægler.

Du får også svar på de oftest stillede spørgsmål om din fremtidige branche under 3 hurtige om jobbet som ejendomsmægler.

Vejen til ejendomsmæglertitlen: Vælg din ejendomsmægleruddannelse

Der findes ikke nogen formel uddannelse til ejendomsmægler. I stedet er der nogle formelle uddannelseskrav, som du kan leve op til på tre forskellige måder. Hvilken uddannelse, der passer bedst til dig, afhænger af din baggrund, og hvordan du vil tilrettelægge dine studier.

Har du en gymnasial uddannelse kan du tage en erhvervsakademiudannelse til finansøkonom eller en finansbachelor på fuldtid og supplere med moduler fra akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning som deltidsstudier. Vil du hellere læse på deltid samtidig med, at du fx arbejder som trainee ved en ejendomsmæglerkæde eller lignende, kan du tage hele akademiuddannelsen.

Er du allerede kandidat, giver tillægsuddannelsen for akademikere dig mulighed for at tage en skræddersyet ejendomsmægleruddannelse med moduler fra akademiuddannelsen.

3 uddannelsesveje til dig, der ønsker at blive ejendomsmægler

Du har en gymnasial uddannelse og vil studere på fuldtid: Læs til finansøkonom på 2 år eller læs til finansbachelor på 3,5 år

Du har en gymnasial uddannelse og vil studere på deltid: Tag en akademiuddannelse i Finansiel rådgivning på 3 år

Du har en kandidat med min. 20 ECTS inden for det merkantile område: Tag en individuel tillægsuddannelse for akademikere

Er du i tvivl om hvilken ejendomsmægleruddannelse, der passer dig bedst?

Find din ejendomsmægler uddannelse her

Få erfaring i jobbet som ejendomsmægler

Inden du bliver optaget i ejendomsmæglerregisteret, skal du have fingeren på pulsen i forhold til do’s and dont's i ejendomsbranchen. Det betyder i praksis, at du skal have dokumenterbar erfaring med opgaver som fx:

  • Indsamling og kvalitetssikring af oplysninger om ejendommen
  • Værdiansættelse af ejendommen ud fra besigtigelse, juridiske og tekniske oplysninger
  • Udarbejdelse af salgsprovenu, formidlingsaftale, salgsbudget og salgsopstilling
  • Annoncering, kunderådgivning og fremvisning af ejendommen
  • Forhandling mellem køber og sælger samt udarbejdelse af købsaftaler og sagsbehandling

Det kræver mindst to års erfaring på fuld tid med ovenstående opgaver, før du sender din ansøgning ind. Det kan fx være som trainee eller assistent ved en ejendomsmægler samtidig med, at du følger akademiuddannelsen. Mange af de større ejendomsmæglerkæder har særligt tilrettelagte uddannelsesforløb for aspirerende ejendomsmæglere.

Tegn en forsikringsordning via Dansk Ejendomsmæglerforening

Samtidig med, at du søger om optagelse i ejendomsmæglerregisteret, er der store fordele at hente ved også at søge om optagelse i Dansk Ejendomsmæglerforening. Først og fremmest får du som medlem af foreningen nemlig mulighed for at indgå i en forsikringsordning. Med den lever du op til lovpligtige ansvars- og garantistillelse for ejendomsmæglere.

  • Du får også adgang til en lang række tilbud og services, der gør din hverdag som ejendomsmægler lettere:
  • Ret til at bruge betegnelsen ”MDE” og til at bruge autoriserede formularer uden gebyrer
  • Adgang til mæglerfaglig telefonsupport og til foreningens informationssystem
  • Adgang til efteruddannelse, faglige møder og sociale arrangementer i lokalområdet

Du holder dig også up-to-date om udviklingen i ejendomsbranchen via nyhedsbreve, faglig nyhedsinformation og medlemsbladet fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Sidst, men ikke mindst får du mulighed for at tegne en attraktiv sundhedsforsikring og pensionsordning.

Du er igennem alle tre trin – hvad nu?

Ejendomsmægler er en beskyttet titel. Du kan derfor først skrive ejendomsmægler på LinkedIn og på dit visitkort, når du er optaget i ejendomsmæglerregisteret ved Erhvervsstyrelsen.

Du søger om optagelse via selvbetjeningsløsningen VIRK indberet. Husk også at indsende den detaljerede arbejdsgivererklæring som dokumentation for din erhvervserfaring.

Tre hurtige om jobbet som ejendomsmægler

Er du nysgerrig efter at vide mere om dine fremtidsmuligheder, når ejendomsmæglertitlen er i hus? Her har vi samlet de tre oftest stillede spørgsmål om jobbet som ejendomsmægler.

1. Hvad laver en ejendomsmægler?

Som ejendomsmægler er du typisk ansat ved en ejendomsmæglerkæde som fx EDC, Home eller Nybolig. Du kan også arbejde ved domstole eller kreditinstitutioner, og på sigt kan du blive indehaver af din egen ejendomsmæglerforretning.

Udover formidling af andelsboliger, ejerlejligheder og parcelhuse, kan du som ejendomsmægler også arbejde med projektsalg, formidling af erhvervslejemål og meget mere. Med en diplomuddannelse i vurdering har du mulighed for at få job som erhvervsmægler eller diplomvaluar.

2. Hvor meget tjener en ejendomsmægler?

En del af din løn som ejendomsmægler vil typisk være provisionsbaseret. Dit lønniveau vil derfor hænge tæt sammen med, hvor dygtig en sælger du er. Se hvor meget en ejendomsmægler tjener i vores Job & løn sektion her

3. Hvor gode er jobmulighederne for ejendomsmæglere?

Efter nogle hårde år i ejendomsbranchen er der hårdere konkurrence om jobbene som ejendomsmægler. Som udgangspunkt har du nemlig ganske fine jobudsigter med en titel som ejendomsmægler.

Som ejendomsmægler har du en alsidig hverdag, og der er ikke to dage, der er ens. Der er altid fart over feltet. 

Jobbet som ejendomsmægler har to sider - vurderingssiden og salgssiden. På vurderingssiden handler det om at få boligen til salg og lægge en strategi sammen med sælger for at sælge boligen så hurtigt som muligt til en fair pris. På salgssiden handler det om at finde en køber til boligen, som vil betale den højst mulige pris til sælger. 

- Henriette Møller Christesen, Ejendomsmægler

Se uddannelsesveje til ejendomsmægler titlen her


Annoncer