Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Har du styr på, hvad der skal til, for at blive dyrlæge? I denne guide giver vi dig et overblik over diverse adgangskrav til veterinærmedicin.

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit.

Hvis du drømmer om at blive dyrlæge, kan det derfor være en svær karrieredrøm at gå rundt med, for hvordan kommer du overhovedet ind på studiet?


For at blive uddannet dyrlæge skal du tage en bachelor og en kandidat i veterinærmedicin på Københavns Universitet. Fra 2024 er det også blevet muligt at tage en bacheloruddannelse i veterinærmedicin på Aarhus Universitet i Viborg, men kandidaten kan fortsat kun tages på Københavns Universitet.

Fakta

Navn: Veterinærmedicin

Varighed: 3 år på bachelor og 2½ år på kandidat

Adgangskrav: Gymnasial eksamen + specifikke adgangskrav

Økonomi: SU

Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som dyrelæge


Bliv optaget på dyrlægeuddannelsen

På veterinærmedicin studiet skal du have taget en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux) eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen.

Derudover er der en række specifikke fag du skal have bestået. Kravet gælder både optagelse i såvel kvote 1 som kvote 2.

Dyrlæge adgangskrav

Dansk A

Engelsk B

Matematik A

Enten fysik B og kemi B eller fysik B og bioteknologi A eller geovidenskab A og kemi B eller kemi B, biologi A og fysik C.


Supplering

Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som supplering. Se dine muligheder her: 

👉 Dansk A

👉 Engelsk B

👉 Matematik A

👉 Fysik B

👉 Kemi B

Læs meget mere om, hvordan du kommer ind på dyrlægestudiet – samt alternativer til dig der ikke har en studentereksamen med så højt et snit, her



Yderligere adgangskrav

Du skal minimum have et gennemsnit på 6.0, hvis du søger gennem kvote 1. Mangler du enkelte eller flere af fagene, kan du tage dem som supplerende enkeltfag, før du søger optagelse.

Hvis du søger kvote 2 skal du gennem en kvote 2-prøve. 

Du kan søge om optagelse i kvote 2, hvis du er usikker på, om dit gennemsnit er højt nok til at blive optaget i kvote 1, eller hvis du har en eksamen, der kun giver adgang til at søge i kvote 2. 

I kvote 2 skal du deltage i en kvote 2-prøve og bestå den. Hvis dit resultat fra prøven er blandt de bedste til uddannelsen, inviterer vi dig til et mundtligt interview.

Du kan læse mere om regler for kvote 2 og læse, hvordan du laver den bedste ansøgning til kvote 2 her.

Find din dyrlægeuddannelse her

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk), KU.


Annoncer