Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Så læs med her! Julie fortæller om sit højskoleophold på ISI Idrætshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.
Hvorfor valgte du netop ISI Idrætshøjskole?
I første omgang valgte jeg at tage på højskole, fordi jeg ikke kunne komme ud på den rejse, som jeg ellers skulle have været på. Egentlig havde jeg udset mig højskolen i Vejle, fordi jeg rigtig gerne ville ind til politiet. Men jeg falder over ISI, hvor en af min brors kammerater har gået. Han roser skolen utrolig meget, og jeg tænker med det samme, at jeg skal give den højskole et forsøg.
Jeg havde lidt kendskab til efterskolen deroppe, og vidste deres niveau på fodbold var ret højt, hvilket også var noget, jeg søgte. Det var også et plus for mig.
Hvordan er fællesskabet på ISI Idrætshøjskole?
I og med vi ikke er så stor en højskole, er man meget tæt med alle og ikke kun med få. Jeg sætter stor pris på, at man mærker, man er tæt med dem, som man er på højskole med.
Sammenholdet på ISI er noget helt specielt, fordi du både er tæt med elever. Men også fordi du har et tæt forhold til dine undervisere. Dem deler man personlige ting med plus man hygger sig rigtig meget sammen med dem. Både i undervisningen og udenfor.
Hvordan ser en typisk dag ud for dig på ISI Idrætshøjskole?
Hvis vi tager en mandag på ISI, ser den således ud:
Jeg står op 7:30 og skal til morgenmad, hvor vi så har sang og samling, der starter klokken 8.
Når sang og samling er færdigt, har vi hver vores linjetræning, som kan være fodbold, håndbold, fitness, fodbold- og håndoldtræner eller underviserlinjen. Det er cirka 1 ½ time vi har det.
Efter vi har haft vores linjetræning, har vi horisont, hvor vi går i dybden med det, der sker ude omkring i verden. Det har eksempelvis været at lave podcast omkring forskellige temaer.
Frokost ligger lige efter horisont klokken 12:45.
Efter frokost er det tid til et af de rigtig mange idrætsfag, vi vælger imellem på højskolen, hvor der er noget for alle. Det varer indtil klokken 15:15, hvor dagens skema er slut.
I og med vi ikke er så stor en højskole, er man meget tæt med alle og ikke kun med få.
Jeg sætter stor pris på, at man mærker, man er tæt med dem, som man er på højskole med.
Hvad er det bedste ved opholdet på ISI Idrætshøjskole?
Det bedste ved opholdet på ISI er helt klart, at man får venskaber, som man aldrig vil være foruden. Du laver så mange ting sammen hele tiden og bliver rystet tæt sammen. Noget jeg virkelig sætter pris på, er, at man på sin linje får lov at lave det, som man brænder allermest for, hvilket jeg synes, er helt vildt fedt.
Hvordan var din studietur med ISI Idrætshøjskole?
Vi tog til La Santa på Lanzarote. Her var vi meget aktive og lavede meget forskellig træning. Blandt andet prøvede vi kræfter med hinandens linjetræning. Udover linjetræning havde vi noget, som blev kaldt ’Super Games’, hvor vi hver dag dystede i noget nyt i de grupper, vi var delt ind i. Det var meget fedt.
En af dagene havde vi også en toptur til en vulkan. Her løb, gik eller cyklede man op.
Turen gav meget til sammenholdet på højskolen, fordi der var så mange ting, vi skulle igennem. Også ting som flyttede grænser og situationer, hvor vi ikke kunne undvære hinandens hjælp og opbakning.
Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?
Jeg vil helt klart anbefale alle at tage på højskole, fordi det giver så vildt meget til ens personlige udvikling. Udover du udvikler dig som person, får du nogle helt unikke venskaber, du ikke vil være foruden, og som du højest sandsynlig kommer til at have i meget lang tid efter dit ophold.
Et godt råd til dig som har overvejet at starte på højskole: Vær åben overfor nye udfordringer, for dem vil du møde mange af på højskole, og vær åben overfor alle de nye, du kommer til at møde, fordi man kommer til at møde rigtig mange forskellige mennesker.