Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

Sådan bliver du boligstylist

Drømmer du om en fremtid som boligstylist? I dette interview giver Tanja Lund, der er indehaver af Lundstyle, dig gode råd med på vejen mod at realisere din drøm.

Sådan bliver du boligstylist

I dag er indretning ikke kun en måde at gøre vores hjem smukkere og mere funktionelt. Det er også en måde at udtrykke vores individualitet, værdier og følelser: "Indretning er blevet en del af vores "jeg," der ikke kun påvirker vores hjem, men også den måde, vi opfatter og præsenterer os selv for verden på." Sådan lyder det fra Tanja Lund, der er indehaver af Lundstyle.


Tanja Lund mere end to årtiers erfaring i møbel og interiørbranchen og som dekoratør, hvorfor hun har en del indsigt i faget. Tanja har derfor også et godt bud på, hvorfor indretning er blevet så stor en del af folks "jeg". Derudover har hun også en række gode råd med på vejen til dig, der drømmer om en fremtid som boligstylist, og hvilke veje du kan tage, for at komme i gang med en karriere inden for indretning. Læs med i interviewet herunder.

Vi tilbringer 87% af vores liv i en bygning

Tanja indleder med at fortælle os, at vi faktisk bruger mere end 87 procent af vores liv i en bygning, og at indretning faktisk har en stor betydning for vores velvære og velbefindende. Nok mere end de fleste lige regner med. Derudover peger flere undersøgelser på, at vi i Danmark har en særlig tradition for, at vi går op i vores hjem. En tradition, der ikke ser ud til at ændre sig lige foreløbigt:

"I en verden, der er mere globaliseret end nogensinde før, søger mennesker efter måder at udtrykke deres individualitet og skabe et unikt rum. Indretning giver mulighed for at vise ens personlige smag, stil og værdier gennem valg af farver, møbler, kunst og dekorationer. Dette er blevet en måde for folk at differentiere sig fra andre og udtrykke deres identitet på en visuel måde. Vores hjem er vores tilflugtssted, et sted hvor vi skal føle os trygge og komfortable. Derfor er der en naturlig trang til at gøre vores hjem til et personligt rum, der afspejler vores smag og behov," forklarer Tanja Lund.

Tanja uddyber med, at der ikke er nogen tvivl om, at sociale medier også spiller en rolle. "Sociale medier som Instagram og Pinterest har spillet en betydelig rolle i populariseringen af indretning som en identitetsskabende aktivitet. Dette har ført til en stigning i opmærksomhed omkring indretning som et middel til at udtrykke sig selv på, og potentielt gøre en bolig til et hjem."

Bliv boligstylist online hos Lundstyle

Hvorfor bruge en Boligstylist?

At tage sig tid til at skabe et smukt og harmonisk hjem kan have en positiv indvirkning på vores mentale velvære, og derfor bliver det en vigtig og personlig del af vores liv. Corona gjorde os mere bevidste om, hvordan vores indretning påvirker vores velvære og velbefindende, eftersom vi var tvunget til at være i vores hjem. Dog kan man have brug for en hjælpende hånd for at skabe en rød tråd gennem indretningen.

"Det er rigtig let at købe nogle flotte ting, men det kræver en del teori om farver, stil og ikke mindst styling, at få tingene til at se godt ud sammen. Herudover lever vi i en verden, hvor bæredygtighed, CO2 aftryk og re-use er en del af vores indretning. Og netop det at få harmoni og ro ind i sin indretning, med genbrug og loppefund, kan godt kræve en del mere teori," uddyber Tanja.

Der er ingen der har lyst til at komme hjem til sit hjem efter en lang dag på arbejde til et kedeligt og ryddet hjem. Vi vil have et personligt hjem, der spejler os selv hvor vi er i livet og det er forskelligt fra person til person.

Tanja forklarer det på følgende måde: "Nogen vil komme hjem til et hjem, hvor de føler sig afslappet i rolige omgivelser, hvor de kan slappe af og være sig selv. Andre vil føle sig inspireret og føle sig omfavnet af varme toner, når de træder ind i sit hjem og begge dele er helt okay. Som boligstylist lærer du at finde ud af, hvad hver enkelt kunde vil føle, og oversætte den følelse til farver, møbler, interiør. Målet er at finde de rette fysiske elementer, der vil give kunden den ønskede følelse, når de træder ind i deres hjem."

Hvad laver en boligstylist?

Ikke alene kan det være rart at hyre en boligstylist, fordi vedkommende har en vis faglighed bag sig. Det kan også være en stor hjælp at få andre øjne på sin indretning, særligt da en boligstylist har erfaringen og værktøjerne til at skabe en funktionel indretning, som passer til dem, der anvender og bor i huset.

Men hvad kan man så helt konkret forvente at beskæftige sig med, hvis man drømmer om en fremtid som boligstylist? Vi har spurgt Tanja Lund, der her kommer med en række opgaver, man kan forvente at få som boligstylist.

  1. Indretning og dekoration: Boligstylister udvælger og arrangerer blandt andet møbler, kunst, belysning og dekorative genstande for at skabe en æstetisk tiltalende helhed i boligen. De tager hensyn til rummets størrelse, layout og belysning for at optimere dets udseende.

  2. Farvekoordination: Som boligstylist arbejder man ofte med forskellige farvekombinationer for at sikre, at farverne i rummet harmonerer og skaber en sammenhængende atmosfære.

  3. Oprydning og organisering: En boligstylist kan også sørge for, at boligen er overskuelig, ren og velorganiseret. Dette kan blandt andet indebære at fjerne rod, skjule personlige genstande og sørge for at rummene fremstår ryddelige og indbydende.

  4. Mindre reparationer og forbedringer: Hvis der er behov for det, kan boligstylister også koordinere mindre reparationer eller opgraderinger for at forbedre boligens tilstand. Det kan for eksempel indebære maling, udskiftning af gulv eller eventuelt udskiftning af beskadigede møbler.

  5. Rådgivning: Som boligstylist kan man også fremlægge en indretningsplan, der inkluderer en indkøbsliste, så kunden kan tage indretningen i eget tempo, men med udgangspunkt i ideerne og rådgivningen fra boligstylisten.

Ovenstående er blot eksempler på nogle af de opgaver, Derudover anvendes boligstylister i dag også til flere og flere opgaver i forbindelse med køb og salg af boliger. Det kan for eksempel være i forbindelse med et salg af ejendommen, hvor opgaven typisk går på at skabe harmoni ved at få boligens indre til at passe til dets ydre. Og for køber, kan det være en opgave i at få medbragte møbler til at passe ind, eller rådgivning om ændret anvendelse, mindre ombygninger eller en helt ny stil, der skal identificeres og indrettes.

At blive boligstylist er mere end bare et job; det er en mulighed for at udfolde din kreativitet, gøre en positiv forskel i folks liv og forfølge en karriere, der konstant udfordrer og belønner dig. Hvis du elsker at designe og indrette rum, så overvej at udforske denne spændende karrierevej. Det kan være vejen til en berigende og tilfredsstillende karriere, hvor du kan hjælpe andre med at forme smukke og funktionelle hjem.

Hvordan bliver man boligstylist

Men hvordan bliver man så boligstylist? I sig selv er det ikke en beskyttet titel, ligesom det gør sig gældende for andre retninger inden for indretning. Dog er der alligevel en række fordele ved at have en uddannelse inden for området, fremfor at være autodidakt og blot kalde sig boligstylist.

Med en relevant uddannelse får du nemlig styr på en række grundlæggende begreber og principper, ligesom du vil få kendskab til eksempelvis farvelære og læring om belysning og materialevalg. Med en uddannelse inden for indretning får du dermed en god faglig ballast, så du har de bedste forudsætninger for at udføre en boligstylist's arbejdsopgaver.

Men hvilke konkrete uddannelsesmuligheder findes der så? I Danmark findes der for eksempel en række private uddannelsesinstitutioner, der tilbyder uddannelser inden for indretning. Her er Lundstyle en af dine muligheder.

Hos Lundstyle foregår uddannelsen online, og strækker sig over 11 moduler, der har hver sit tema. Fordelen her er, at du kan studere i dit eget tempo - og du behøver ikke stresse igennem. Du har nemlig adgang til materialet i 24 måneder. På uddannelsen får du viden om alt fra grundlæggende Indretningsprincipper til læring om placering af møbler, organisering og forskellige tegningsformer.

Lyder en fremtid som boligstylist som dit drømmejob?

Start din rejse mod at realisere din drøm som boligstylist.

Læs mere om mulighederne hos Lundstyle her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.
Tanja Lund

Tanja Lund

Indehaver af Lundstyle (Vis mere)
Tanja Lund er indehaver af Rosen-lund.dk og Lundstyle. Tanja Lund har mere end to årtiers erfaring i møbel og interiørbranchen og som dekoratør, og nu har hun så valgt at dele ud af sin erfaring med hendes uddannelser og kurser. (Mindre)

Omkring

Tanja Lund er indehaver af Rosen-lund.dk og Lundstyle. Tanja Lund har mere end to årtiers erfaring i møbel og interiørbranchen og som dekoratør, og nu har hun så valgt at dele ud af sin erfaring med hendes uddannelser og kurser.

Annoncer