Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

5 råd til dig, der overvejer at deltage i Case Competitions

Overvejer du at deltage i en Case Competition, men er i tvivl om, hvordan du forbereder dig bedst muligt? Få 5 gode råd i denne artikel.

5 råd til dig, der overvejer at deltage i Case Competitions

Går du og overvejer at deltage i en Case Competition, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder dig bedst, og hvad du kan få ud af at være med?

Læs vores fem gode råd nedenfor og bliv klogere på, om Case Competitions er noget for dig!

1. Sæt dig ind i virksomheden og lav research på forhånd

Ofte bliver casen ikke præsenteret før selve dagen for konkurrencens start, men virksomhedsnavnet vil typisk være nævnt op til tilmeldingen. Det afhænger dog lidt af den enkelte Case Competition.

Har du fået virksomheden oplyst, er det klart en fordel, at du sørger for at lave grundig research af virksomhedens projekter, vision og baggrund, så du er bekendt med virksomheden allerede inden casen præsenteres.

På den måde skaber du et godt fundament og et grundarbejde, som højst sandsynligt vil give dig og dit hold et forspring, når konkurrencen starter.

2. Læs tidligere cases eller tal med andre, der har deltaget i Case Competitions

Arrangørerne bag Case Competitions vil gerne hjælpe de studerende mest muligt til at få det største udbytte af deres deltagelse i Case Competitions. Det gælder også i forhold, hvordan du kan forberede dig til Case Competitions, inden du konkurrencen går i gang.

Tag derfor kontakt til arrangørerne og hør, om du kan få adgang til tidligere casemateriale eller tjek, om det er tilgængeligt på hjemmesiden.

På den måde kan du blive klogere på, hvordan casen typisk ser ud, og hvor meget data der er tilgængeligt fra virksomhedens side.

3. Dan hold med personer, der kan noget andet end dig selv

Som ved andre former for gruppearbejde er der ofte mange fordele ved at arbejde sammen med mennesker, der bringer forskellige ting til bordet.

Et godt råd kan derfor være at danne hold med nogle, der ikke læser det samme som dig eller personer fra dit studie, som har andre styrker eller færdigheder end dig selv. På den måde kan I skabe et hold, hvor I komplementerer hinanden på tværs af forskellige fagligheder og kompetencer.  

4. Spring ud i det og vær nysgerrig

Der er mange unge, der tøver med at deltage, fordi de er bange for, om de har de nødvendige kompetencer. Det er vigtigt at huske på, at alle på et tidspunkt har skulle deltage i deres første Case Competition og som med alt andet i livet; vi lærer løbende og bliver bedre jo flere gange, vi træner.

Et godt råd til alle studerende er derfor: Spring ud i det, vær nysgerrig og opsøgende og sug så meget læring til dig som muligt.

5. Giv dit CV et boost

At deltage i Case Competitions vidner om, at du har gåpåmod, lyst til at udvikle dig og er interesseret i det felt, du studerer. Samtidig viser din deltagelse, at du har udviklet en praktisk forståelse for det, du læser og for aktuelle problemstillinger i erhvervslivet.

Disse kompetencer er både efterspurgt og attraktivt for fremtidige arbejdsgivere, og det er en god idé, at du husker at skrive på dit CV, at du har deltaget i Case Competitions samt, hvad du har fået ud af det.

Er du blevet klogere på, hvad Case Competitions går ud på, og har du måske endda fået mod på selv at deltage? Det er super god mulighed og investering i din fremtidige karriere – desuden er det helt gratis, og det eneste du sætter til rådighed, er din egen tid.

Se vores ultimative guide over Case Competitions for at danne dig et overblik over dine muligheder!


Annoncer