Medicin og Teknologi
-
Kgs. Lyngby
-
Holdundervisning
-
2 år
Biomaterialeteknologier til Medicin
-
Kgs. Lyngby
-
Holdundervisning
-
2 år
Medicin og Teknologi
-
Kgs. Lyngby
-
Holdundervisning
-
3 år
Kvantitativ Biologi og Sygdomsmodellering
-
Kgs. Lyngby
-
Holdundervisning
-
2 år
Bioteknologi
-
Kgs. Lyngby
-
Holdundervisning
-
2 år
Bioinformatik og Systembiologi
-
Kgs. Lyngby
-
Holdundervisning
-
2 år
Opdag mulighederne med en sundhedsuddannelse
Drømmer du om en uddannelse og fremtid inden for sundhed? Og brænder du for at hjælpe mennesker med bedre livskvalitet? Så kan en sundhedsuddannelse være noget for dig!
Her på studentum.dk har vi samlet et bredt udvalg af sundhedsuddannelser fra sosu uddannelsen, sygeplejerske, fysioterapeut eller uddannelse i medicin. Der er også en række muligheder for dig, der drømmer om en fremtid i laboratoriet.
Hvad er en sundhedsuddannelse?
Sundhed, sygdom og menneskekroppens forunderlige opbygning er omdrejningspunktet for alle uddannelser inden for medicin, pleje og behandling. Dine arbejdsområder og tilgang til patienterne eller borgerne afhænger af, hvilken sundhedsuddannelse du vælger. Den brede vifte af muligheder og arbejdsområder i sundhedssektoren giver dig muligheden for at specialisere dig i lige præcis det område, som du brænder allermest for.
En sundhedsuddannelse indbefatter bl.a. sygeplejerske-, ergoterapeut-, fysioterapeut-, serviceassistent- og ernlringsuddannelsen. Inde for disse uddannelser samt mange flere sundhedsuddannelser kan du opfylde menneskers behov for bedre sundhed. Dette kan både være gennem medicin, omsorg og støtte.
Gode jobmuligheder med en sundhedsfaglig uddannelse
Trods de seneste års nedskæringer i regioner og kommuner er jobmulighederne stadig rigtig gode for færdiguddannede fra de forskellige sundhedsuddannelser. I de kommende år forlader mange erfarne medarbejdere i sundhedssektoren branchen. Samtidig sker der en rivende udvikling inden for velfærdsteknologi.
Det åbner døre for nye ildsjæle med en sundhedsuddannelse, der er skræddersyet til fremtidens udfordringer. I karriereguiden til Sundhed og Omsorg kan du læse mere om de forskellige arbejdsområder i sundhedssektoren.
Sosu uddannelsen som indgang til sundhedssektoren
Vil du hurtigt i gang med at gøre en forskel uden først at sidde mange år på skolebænken? Med de to trin på sosu uddannelsen får en uddannelse med løn på sammenlagt 2 år og 10 måneder, hvoraf størstedelen foregår i praktik i hjemmeplejen, på plejehjem og hospitaler.
På første trin vil du som sosu hjælper blive rustet til at yde pleje og omsorg i form af praktisk og personlig hjælp. Som sosu assistent går du et spadestik dybere og får kompetencer inden for inden for områder som farmakologi, rehabilitering og psykiatri. Efter sosu uddannelsen kan vurdere og igangsætte sundheds- og sygeplejeopgaver på et grundlæggende plan.
Sosu uddannelsen åbner op for spændende jobmuligheder i kommuner og regioner. Får du mod på flere udfordringer inden for et bestemt område, har du adgang til en række sundhedsuddannelser på professionsbachelorniveau. Er du frisk på en uddannelse i pleje og omsorg med muligheder? Læs mere om sosu uddannelsen her.
Bliv professionsbachelor med en sundhedsuddannelse
Som professionsbachelor inden for et sundhedsfagligt område får du en uddannelse af 3 ½ års varighed, hvoraf mindst seks måneder er praktik. Som studerende uddanner du dig til at varetage praksisnære, komplekse og udviklingsorienterede erhvervsfunktioner inden for det valgte område. Du har to moduler på hvert semester, hvor det sjette modul er tværfagligt og det sidste modul inden dit bachelorprojekt byder på valgfag.
Lyder det som en studieform for dig? Du kan blandt andet blive professionsbachelor som:
Optagelse på en professionshøjskole kræver en adgangsgivende eksamen som for eksempel STX, HF, HHX eller HTX. På flere af de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser, kan du også søge om optagelse i kvote 2 på baggrund af sosu uddannelsen eller mindst 9 måneders relevant erhvervserfaring og 4 HF enkeltfag. På VUC kan du ofte tage særlige HF fagpakker, der er skræddersyet til specifikke uddannelser.
Tag din sundhedsuddannelse på universitetet
Har du mod på en lang videregående uddannelse, der åbner døre for forskning og specialiststillinger inden for sundhedsområdet? På universitetet kan du læse en lang række sundhedsuddannelser på både bachelor- og kandidatniveau. De to mest kendte er medicin, hvor du bliver læge, og odontologi, hvor du bliver tandlæge, men der findes også spændende muligheder inden for områder som:
Som sygeplejerske kan du også læse videre på universitetet og tage en kandidatuddannelse i sygepleje.
Er du klar til en sundhedsfaglig karriere?
Sundhedssektoren byder på mange spændende jobs i Danmark og i udlandet. Du kan også vælge blandt en række spændende sundhedsuddannelser i udlandet eller studere i udlandet og siden arbejde i Danmark. Mulighederne er mange. Husk blot at mange fag i den danske sundhedssektor kræver autorisation.
Held og lykke med din fremtid i sundhedssektoren!