Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

Helena Jørgensen, Beijing, Kina

Drømmer du om udveksling i Kina? Mød Helena, og hør om hendes oplevelser, da hun var på udveksling i Beijing, Kina.

Helena Jørgensen: Udveksling i Beijing, Kina

Navn: Helena Jørgensen

Alder: 21 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
Beijing/Kina/University of International Business and Economics

Uddannelse i Danmark: 

HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2019

udveksling kina

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Beijing?

Til at starte med var det egentlig ikke Beijing, jeg drømte om at komme på udveksling til. I første runde søgte jeg Singapore og Hong Kong, men fordi snittet var ekstremt højt blev jeg ikke accepteret. En del af formålet med mit udvekslingsophold var at profilere mig og bo i en handelsby, fordi jeg på sigt gerne vil arbejde i Asien. Derfor tænkte jeg “Hvor er det ellers mest businesswise at tage hen i Asien?”. 

I anden runde valgte jeg at søge Beijing og Shanghai, hvor jeg så kom ind på University of International Business and Economics i Beijing. Chancen for at jeg flytter til Singapore eller Hong Kong for at arbejde, når jeg er færdiguddannet, er større end, at jeg flytter til Beijing, derfor er jeg rigtig glad for, at jeg har prøvet at bo det mest kinesiske sted i Kina, som man overhovedet kan. 


Hvordan var studielivet i Beijing?

I Beijing går man på uni på en mere gymnasieagtig måde med løbende afleveringer, mødepligt og en samlet årskarakter i stedet en eksamenskarakter, der står alene. Det gør at niveauet generelt er lidt lavere, men at man skal deltage mere i løbet af semestret.

Jeg syntes, at det var fedt at tage de fag, der handlede om Kina. Jeg havde et fag, der hed Business Essentials in China, hvilket gav mig en forståelse for, hvordan landet udvikler sig, og hvordan kinesere laver business. 

Hvad brugte du din fritid på?

I Beijing gik jeg rigtig meget i byen med de andre udvekslingsstuderende. Nattelivet er vildt fedt, der er rigtig mange promoters i Beijing, og som dansk udvekslingsstuderende kommer man gratis ind på klubberne og får gratis alkohol - forestil dig lige hvor mange penge, man sparer på et halvt år! Hver weekend i Kina var jeg også ude at se attraktioner, der er så mange, at det er helt umuligt at se dem alle. Min fritid i Beijing kan beskrives med: Party om natten - tømmermænd på den kinesiske mur om dagen.

Udover weekenderne i Kina rejste jeg også rundt for at se resten af Asien. Transportmulighederne fra Beijing er rigtig gode, hvilket gjorde det nemt og billigt at komme rundt. Jeg var i Japan, Korea, Thailand, Vietnam og Shanghai. Jeg var i Shanghai i 5 dage, hvor top 1 attraktionen på Google er dens skyline, hvilket er en stor kontrast til Beijing, hvor der er meget mere kultur. 


Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Beijing?

Jeg tror rigtig mange vælger at svare 'det sociale', når de bliver spurgt om, hvad det bedste ved deres udvekslingsophold var, men jeg tror, det gik mere op for mig, hvor glad jeg er for mine venner hjemme i Danmark. Det sociale er dog rigtig nemt i Kina, fordi de er så langt fremme technology-wise. På under en dag var jeg forbundet med alle de andre udvekslingsstuderende i Beijing på WeChat. 

Jeg tror, det fedeste for mig var, at jeg knækkede koden til Kina. Jeg fik en wow-følelse efter at have boet i Kina. Jeg føler, at jeg har fået et kæmpe advantage ved at have kendskab til Kina og have det som min anden hjemmebane. 


Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold i Beijing?

Det der overraskede mig mest var, hvor lidt kineserne snakker engelsk. Et godt råd er, at lære at sige øl og ris på kinesisk inden du tager afsted. Udover sproget overraskede det mig, hvor stort alting var, og hvor lille man føler sig i Kina - man er bare en lille brik. Det var også interessant, hvor meget regeringen bestemmer og regulerer. Alt er kontrolleret, men samtidig har man en følelse af, at man har rigtig mange muligheder. 

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Beijing?

  1. Tag væk fra Kina i Golden Week, som er kinesernes helt store ferieuge. Hver gang man skal ud af Kina, skal man søge Visum for at komme ind i landet igen, men op til Golden Week er der rigtig lang ventetid på Visum. Der var mange udvekslingsstuderende, der ikke kunne nå at få deres visum inden Golden Week, så de ikke kunne tage ud at rejse. Det er derfor en god idé at søge i starten af dit ophold.

  2. Sense - Kig dig omkring, sug ind. Og få dig en kinesisk ven, der kan give dig nogle insides om at være kineser.

  3. Rejs, fordi man har muligheden. Man kan hurtigt komme ind i sådan en hverdag, hvor man bare går i byen hver eneste weekend, men det er virkelig fedt at være ude at se ting. Så gør det. Stop op og kom afsted. 

Se dine uddannelsesmuligheder i Kina


Annoncer