Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

Studér i Holland - Alt du skal vide

Er du interesseret i at studere i Holland? Elsker du tulipaner, træsko og brune caféer, som er alt det, man forbinder med Holland? Så er Holland den ideelle destination for dit uddannelsesophold! 

Er du interesseret i at studere i Holland? Elsker du tulipaner, træsko og brune caféer, som er alt det, man forbinder med Holland? Så er Holland den ideelle destination for dit uddannelsesophold! I Holland finder du både idylliske småbyer, imponerende nationalparker og verdensberømt kunst. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Holland. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Holland i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Holland her


Sprog

Nederlandsk

 Hovedstad

Amsterdam

Valuta

Euro

 Befolkning

17.424.000


Hollands uddannelsessystem

Der er gode muligheder for at tage en videregående uddannelse i Holland. I Holland vil du nemlig både have muligheden for at tage en universitetsuddannelse eller en erhvervsuddannelse. Studiemiljøet i Holland minder meget om det danske studiemiljø, hvor der som oftest forekommer dialog mellem den studerende og underviseren. Vælger man at tage sin uddannelse i Holland, bør man dog være opmærksom på, at mange af deres uddannelser udbydes på nederlandsk, men der er dog også oprettet engelsksprogede uddannelser. 

Uddannelsesniveauet blandt den hollandske befolkning ligger højt, og en tredjedel af befolkningen er igang med en form for uddannelse, hvor 1 ud af 3 gennemfører en universitetsuddannelse. 

På hollandske uddannelsesinstitutioner kan du tage følgende typer af uddannelser: 

På hollandske uddannelsesinstitutioner kan du tage en bachelor og mastergrad, som kan være professionsorienteret, hvis du ønsker det. Her vil det være muligt at vælge mellem 7 forskellige fagområder, som er: Teknik, landbrug, økonomi, sundhed, samfundsvidenskab, læreruddannelse eller kunst. 

Inden for hver af disse fagområder vil der være god mulighed for at specialisere sig efterfølgende, og det anses som værende almindeligt, at der indgår et praktikforløb på uddannelsen, som varer fra 6-10 måneder.  

I Holland vil en: 

  • Professionsbachelor tage 4 år
  • Bachelorgrad tage 3 år
  • Mastergrad tage enten 1, 1½, 2 eller 2½ år.

Da dette vil være forskelligt alt efter, hvilken uddannelse som man søger ind på, og det er derfor en god ide at kontakte den uddannelsesinstitutionen, som man søger ind på, hvis man har spørgsmål. 

Adgangskrav

Vælger man at ansøge om en plads til en videregående uddannelse i Holland, skal man opfylde en række adgangskrav for at sikre sig en plads på uddannelsen:

For at blive optaget på en videregående uddannelse, som foregår på engelsk, skal man opfylde et særligt engelsk sprogkrav. Vælger man at studere en videregående uddannelse på nederlandsk, skal man her kunne dokumentere tilstrækkelige sprogkundskaber i nederlandsk for at blive optaget. 

En almindelig dansk gymnasial uddannelse vil som oftest være adgangsgivende til en videregående uddannelse i Holland, men på særlige studier som f.eks. medicin, tandlæge og dyrlæge vil der være reserveret et antal pladser til udenlandske studerende. I tilfælde af, at der er flere ansøgere end der er pladser, vil pladserne fordeles ved en lodtrækning af de ansøgere som opfylder adgangskravene. 


Godt at vide!

Ophold i Holland

Det er muligt at opholde sig i Holland i længere tid uden opholdstilladelse, men opholder man sig i Holland i mere end 4 måneder ad gangen, skal man lade sig registrere hos den bopælskommune, som man ønsker at bo i. Her vil man tildeles et BSN nummer (Borgerservicenummer), som kan sammenlignes med det danske CPR-nummer. 

Hvor langt rækker pengene i Holland?

Priserne på et måltid ude på en restaurant i Holland er meget lig de danske priser herhjemme, men det er dog muligt at finde gode restauranter, som tilbyder en tre-retters menu til under 200 kroner. Er du på farten en dag, og har travlt, er der gode muligheder for billig Take-away mad, hvor priserne her vil være længder billigere end, hvad vi kender fra det danske take-away mad. 

Hvor kan jeg bo i Holland? 

Der er mange muligheder for at bosætte sig gode steder i Holland, men det kan dog være vanskeligt at finde en passende studiebolig i Holland. Det er derfor en god ide at være på forkant med boligsøgningen til Holland, et par måneder inden du tager afsted. Boligpriserne i Holland er meget lig de danske boligpriser for studerende, og dette gælder både for kollegieværelser samt leje af et værelse i et bofælleskab. 

Hvad koster det at studere i Holland?

Er du allerede nu igang med en videregående uddannelse i Danmark, og ønsker at tage på udveksling til Holland, vil du undgå at betale studieafgifter for dit ophold ved at søge igennem din nuværende uddannelsesinstitution. Herudover vil du have mulighed for at søge om særlige legater, hvis din skole er berettiget til det. 

Vælger du at læse hele din videregående uddannelse i Holland, vil det koste et årligt beløb på cirka 14.920 kroner.

Kan jeg få min SU med til Holland? 

Er du allerede indskrevet på en dansk videregående uddannelse, har du mulighed for at ansøge om at få din SU med til dit udlandskeophold et semester eller flere. Du har dog også muligheden for at søge om at få hele din SU med til udlandet. 

Læs mere om SU i udlandet!

Læs om livet på udveksling!


Annoncer