- Anette Grunnet
- 36 år
- Ansat siden 2010
- Sociolog (Cand.scient.soc) fra Aalborg Universitet
-
Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?
Mine primære opgaver ligger i forbindelse med implementering af EU-projekter omhandlende integration og social sammenhængskraft. Det kan være både som overordnet koordinator/projektleder for projekterne med partnere i andre EU-lande og som den nationale/lokale partner i projekter, hvor det er en udenlandsk partner, der har projektkoordineringen.
Arbejdsopgaverne i projektimplementeringen består både i overordnet koordinering og projektledelse, men også af selve implementeringsarbejdet, eksempelvis afholdelse af kurser, arrangementer og events eller udvikling af undervisnings- og kursusmateriale.
Derudover sidder jeg i VIFIN's evalueringsteam, hvor vi både er ansvarlige for at varetage og kvalitetssikre evalueringsaktiviteter i de projekter, vi selv indgår i, men også tilbyder at lave evalueringsopgaver for andre afdelinger i kommunen.
-
Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?
Der er masser af variation i arbejdsopgaverne og projekterne, hvilket gør, at man får indsigt og viden på mange felter. Der er mulighed for altid at byde ind med sine kompetencer, når man synes man kan bidrage med noget. Projekterne varer typisk 2-3 år, hvilket giver god mulighed for at nå at udvikle et godt produkt og projekt samt få et godt forhold og samarbejde med de partnere, der er med.
Det, at arbejde transnationalt, giver mange interessante oplevelser, man får lov at opleve mange forskellige arbejdskulturer og mentaliteter, og samtidig er det altid er givende og lærerigt at blive konfronteret med andre måder at gøre tingene på.
Det er bestemt udfordrende at skulle jonglere med mange opgaver og projekter samtidig, og man lærer at blive god til at sætte sig ind i nye områder.
-
Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?
Som sociolog med særligt fokus på de metodologiske kompetencer, drager jeg god gavn af min uddannelsesmæssige baggrund ift. de evalueringsopgaver, som jeg indgår i. Dette er også en stor hjælp i de projekter, hvor der ligger en research-fase eller evalueringsopgaver. Her trækker jeg klart på både de kvalitative og kvantitative værktøjer, jeg har med mig.
Som studerende på Aalborg Universitet var jeg vant til projektarbejdet og den arbejdsform, og det var helt klart en styrke, da jeg startede – at jeg var vant til at tænke projektorienteret og have alle faserne in mente fra start.
Selvfølgelig trækker jeg også på min teoretiske viden om både identitet, kultur og sammenhænge i samfundet, men det er oftest som en bagvedliggende forståelse af stukturer og systemer. Men det er stadig noget, som jeg føler er utroligt vigtigt for den faglige profil, jeg har, og det gør, at jeg har andre indsigter end mange af mine kolleger. På den måde spiller de mange fagligheder fantastisk godt sammen på VIFIN.
-
Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos VIFIN?
1. Stor indflydelse på gennemførelsen af arbejdsopgaver – både ift. faglige valg og tilrettelæggelsen.
2. Godt samarbejde og teamstruktur, hvor vi komplementerer hinanden på en måde, der bliver en styrke for vores indsats.
3. At der er mening med det, vi gør – integrationsarbejdet er for mig af stor betydning, og det føles godt at være en del af noget, der har betydning for andre.
-
Hvorfor er VIFIN en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?
Der er i VIFIN enormt højt til loftet. Der er plads til mange perspektiver og personligheder, og alle har ret til at komme med deres input og idéer. Det gælder også uanset, om man er ny eller praktikant.
Der er en kultur båret af tillid til hinanden, at man hver især udfører sine opgaver, og der er tillid fra ledelsen til, at man gør sit bedste. Og så forsøger vi at være gode til at passe på hinanden og hjælpe hinanden, hvor vi kan.