Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Så læs med her! Sofie fortæller om sit højskoleophold på ISI Idrætshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.
Hvorfor valgte du netop ISI Idrætshøjskole?
Jeg var blevet student og tænkte, at nu skulle jeg ud og opleve verden, så jeg havde startet med at finde en højskole, hvor jeg kunne komme ud at rejse rundt i verden. Så kom corona og det var lige pludselig ikke en mulighed mere. Jeg ville stadig gerne på højskole, fordi jeg elsker at møde nye mennesker, udover det så elsker jeg at spille fodbold. I den forbindelse fandt jeg ISI Idrætshøjskole, hvor jeg kunne kombinere begge.
Derudover valgte jeg højskolen i Ikast, fordi det er en mindre højskole med 70 elever. Jeg ville gerne være et sted, hvor der ikke var så mange mennesker, fordi jeg gik på en meget stor efterskole med over 500 elever, og derfor ville jeg gerne opleve forskellen.
Hvordan er fællesskabet på ISI Idrætshøjskole?
Fællesskabet her er helt fantastisk! Jeg har aldrig før oplevet et fællesskab som det, vi har på højskolen. Alle kender alle, fordi skolen er lille, og man bliver rigtigt tætte med hinanden. Det er folk, du lever med og er sammen med 24/7, hvilket gør, at du lærer folk at kende på en helt anden måde, end du gør i fx. en gymnasieklasse.
Der er altid folk, du kan være sammen med og snakke med, hvis du har brug for det. Her på højskolen bliver vi også tit udfordret. Vi kommer ud af vores comfort zone og den opbakning, du får og mærker, når du har brudt en grænse og imens du gør det, er helt fantastisk. Fællesskabet og miljøet her på skolen var så godt og fedt at være en del af, at jeg også valgte at tage et semester mere, så jeg har både været her i foråret og efteråret.
Hvordan ser en typisk dag ud for dig på ISI Idrætshøjskole?
En typisk dag for mig indeholder meget sport, da det jo er en idrætshøjskole. Jeg vil typisk have fodboldtræning, da der kun er en dag på ugen, hvor vi ikke har træning, hvilket er superfedt, fordi jeg elsker at spille fodbold.
Udover det vil jeg typisk have et idrætsfag, det eksempelvis kunne være badminton, golf, volley eller stretch and relax. Så vil der også være et fag, der ikke er fysisk. Det kunne være hjernegymnastik, læs og lyt eller kreativ kommunikation. Om eftermiddagen/aftenen er der altid en aktivitet, man kan tage med til. Det kan både være i hallen eller bare at spille et spil at hygge sig med det.
Det bedste ved opholdet er helt klart alle de fantastiske mennesker, jeg har mødt.
Uden dem ville der slet ikke være nogen højskole.
Hvad er det bedste ved opholdet på ISI Idrætshøjskole?
Det bedste ved opholdet er helt klart alle de fantastiske mennesker, jeg har mødt. Uden dem ville der slet ikke være nogen højskole. Vi er alle sammen meget forskellige, men har dog den ting til fælles, at vi elsker sport og at være aktive. Jeg ved, at de relationer jeg har fået her, er relationer, der kommer til at holde resten af livet. Så er det helt klart også alle de uforglemmelige minder, jeg har fået med mig i bagagen.
Hvordan var din studietur med ISI Idrætshøjskole?
På ISI er der både en studietur til foråret og efteråret. Til foråret tager vi til Uganda og besøger blandt andet et fodboldakademi, der hedder El Cambio. Den tur har jeg desværre ikke selv været med på, da vi ikke kunne rejse grundet Corona, men ud fra hvad jeg har hørt, er det en rigtig fed tur og jeg er ked af, at jeg ikke har været med på.
I efteråret tager vi til Club La Santa. Det er en af de fedeste rejser, jeg har været på. Det er en kæmpe legeplads, når du elsker sport og læg dertil at du er afsted med dine bedste venner, ja, så bliver det næsten ikke bedre.
Vi blev også udfordret af underviserne. De havde planlagt forskellige løb og opgaver, hvilket var sygt fedt og sjovt, fordi det ikke bare handlede om at gennemføre, men det handlede om at få hele sit hold over målstregen. Det har helt klart været et af mine bedste minder fra højskolen.
Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?
Fordi du får en oplevelse for livet, og kommer til at opleve et fællesskab, jeg ikke tror, du oplever andre steder. Jeg vil anbefale alle det uanset, hvilken person du er. Også selvom du måske synes, at dut ikke fungeet med så mange mennesker omkring dig. For du kan sagtens trække dig tilbage og gå op på dit værelse, hvis det er det, du har brug for. Når du er på en højskole, kommer du også til at lære rigtig meget om dig selv og hvordan du er som person, men også hvordan andre opfatter dig, hvilket er meget spændende.
Gennem højskoleopholdet har jeg fundet ud af, hvad jeg skal læse. Inden jeg startede, havde jeg en klar ide om, hvad jeg skulle læse, men nu har jeg så fundet ud af, at det slet ikke ville være det rette for mig at læse og i stedet fundet noget, jeg interessere mig for.
Sofies råd når du skal på højskole:
- Vær åben overfor nye ting. Tag ’ja-hatten’ på og deltag i de aktiviteter der er. Særligt i starten så du kan få skabt nogle relationer. Ikke luk dig selv inde, selvom det kan være meget overvældende de første dage. Bare husk på at det er nyt for alle og de også er sygt nervøse.
- Vær dig selv. Man kan godt have en tendens til at prøve at være noget, man ikke er. Især når man er et nyt sted. Men den facade man opbygger, kan ikke blive ved, fordi du er sammen med de her mennesker 24/7.
- Nyd det mens du kan. Tiden flyver afsted og inden du ved det, er dit ophold færdigt. Nyd det og få det meste ud af det. Deltag i så meget du kan, for det er oftest også der de sjove ting, som du vil huske sker. Du har de perfekte rammer for at få et fedt ophold, så derfor er det op til dig selv at gøre en indsats. Tag så lidt som muligt hjem i weekenderne.