Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

Mød Kiki fra Sorø Gymnastikefterskole

Kiki tager dig her med i de oplevelser hun har haft som elev på Sorø Gymnastikefterskole. Læs med her og få inspiration til dit valg af efterskole.

Mød Kiki fra Sorø Gymnastikefterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville udvikle mig både fagligt og personligt, inden jeg skulle i gymnasiet. Jeg er ordblind, så jeg har haft lidt svært ved nogle fag i folkeskolen, men på efterskolen er undervisningen niveauopdelt, og det betyder, at jeg kan få undervisning på lige præcis dét niveau, jeg har brug for, for at kunne udvikle mig. Jeg kan allerede mærke, at jeg har udviklet mig meget fagligt, og jeg har fx altid haft svært ved engelsk, men det går meget bedre nu, fordi jeg går i en klasse, hvor jeg også har lyst til at deltage mere.

Det fede ved at gå på efterskole er, at du går sammen med en masse mennesker, der har mange af de samme interesser som dig selv. Her går vi fx alle sammen op i sport, dans eller spring, og jeg kan godt mærke, at det også bliver omdrejningspunktet i vores fællesskaber. Det gør, at vi kan snakke om forskellige spring eller stilarter uden i dans, uden at man skal tænke over, at andre ikke forstår én.

Du skal vælge Sorø Gymnastikefterskole, hvis du gerne opleve et godt fællesskab og blive en del af en skole, hvor lærere får én til at føle sig velkommen og er engageret i én. Selvom det også kan være hårdt at gå på efterskole, kan man altid trække sig og finde et pusterum, når man har brug for det.

Jeg går på springlinjen, og derudover har jeg to valgfag, Krea og G1. Krea er virkelig hyggeligt, fordi vi har mulighed for at lave forskellige kreative projekter og udfolde vores ideer. G1 er en gymnastuddannelse, hvor vi træner til at blive trænere. Jeg har også været hjælpetræner, før jeg startede på efterskolen, så jeg synes, at det er rigtig fedt at blive bedre inden for det område. Vi har lige været i DGI byen, hvor vi skulle undervise 300 9. Klasses-elever i dans, parkour og en stor fællesserie. Det er fedt, fordi vi lærer at tage ansvar for undervisningen og tilrettelægge den selv.

Fællesskabet er helt klart det fedeste ved at gå på efterskole, fordi man får nogle helt nye venner og bekendtskaber. Jeg er meget udadvendt og åben person, så jeg kan rigtig godt lide at lære flere mennesker at kende og få nogle nye indtryk.

Vi har lige været afsted på linjefagstur, hvor jeg var på Island med springlinjen, mens Dans- og parkourlinjen var i Berlin og Teamgym var i London. Det gjorde noget helt særligt at komme ud og rejse sammen med ens linje, fordi vi blev rystet sammen på en anden måde. Jeg gik også en masse nye bekendtskaber, fordi jeg boede med nogle, som jeg normalt ikke snakker så meget sammen med på skolen. På den måde gjorde turen også, at jeg har fået en større kontaktflade på efterskolen nu.

Er du interesseret i at gå på Sorø Gymnastikefterskole?

Læs mere om Sorø Gymnastikefterskole