Søg uddannelse 👉

Studier på fremmedsprog kan åbne døren til verden

Er du nervøs for at starte på en uddannelse på et andet sprog end dansk? Læs her, hvordan en studerende håndterede det samme dilemma, da hun skulle vælge uddannelse.

Studier på fremmedsprog kan åbne døren til verden

Når man vælger en uddannelse, kan tanken om at studere på et fremmedsprog virke skræmmende – især hvis drømmestudiet ikke udbydes på dansk.

Men er det en udfordring værd, og hvilke nye muligheder åbner det op for? Vi har talt med en studerende fra Aalborg Universitet, der læser International Virksomhedskommunikation på engelsk, og som deler sine erfaringer med at tage springet og studere på et andet sprog.


I dag bliver mange uddannelser i Danmark udbudt på andre sprog end dansk. Det kan være engelsk, spansk, tysk, fransk eller endda asiatiske sprog som kinesisk eller japansk.

Danmarks stigende internationalisering afspejles tydeligt i uddannelsessystemet, hvor en stor del af kandidatstuderende vælger at tage deres uddannelse på engelsk, ifølge Danmarks Statistik. Dette viser, at mange studerende prioriterer sproget højt, når de skal vælge uddannelse – både fordi det åbner op for internationale muligheder og gør dem bedre rustet til en global karriere.

For mange kan det virke skræmmende at starte en uddannelse på et andet sprog, da det indebærer nye fagudtryk, en anderledes grammatik og kræver en ekstra indsats at følge med i undervisningen.

Men denne udfordring er for de fleste en værdifuld investering, da det åbner dørene til flere karrieremuligheder, giver et globalt perspektiv, øger adgangen til viden og fremmer personlig udvikling.

🎓 Hvad indebærer det egentlig at studere på et fremmedsprog?

Vi har talt med Simone, der har en bachelor i Sprog og Internationale Studier og læser en kandidat i International Virksomhedskommunikation på Aalborg Universitet – begge på engelsk.

Hun specialiserer sig i markedskommunikation, og deler her sine erfaringer med udfordringerne og mulighederne ved at studere på engelsk.

Julie Kirstein Hansen

Hvorfor valgte du at studere på et fremmedsprog, og hvordan har det påvirket din uddannelsesoplevelse?

Jeg valgte at studere på engelsk, fordi jeg ønskede at forbedre mine sprogfærdigheder, samtidig med at jeg altid har fundet det spændende at have en international tankegang. Man bliver introduceret til forskellige kulturer, perspektiver og måder at tænke på.

At studere i et internationalt miljø har udfordret mig til at forstå og håndtere forskelle samt givet mig mulighed for at fordybe mig i globale problemstillinger. Det har også været en fantastisk mulighed for at blive mere sikker i min engelske kommunikation, hvilket er vigtigt i en globaliseret verden.

Samtidig har jeg lært at tænke mere internationalt og forholde mig til faglig viden fra et bredere perspektiv.

Hvilke udfordringer har du mødt ved at studere på et fremmedsprog, og hvordan har du overvundet dem?

Den største udfordring ved at studere på engelsk har været den sproglige tilpasning i begyndelsen. At forstå komplekse akademiske tekster og skrive akademiske opgaver på et andet sprog end ens modersmål kræver lidt tilvænning i starten.

Men det handler om at kaste sig ud i det – jo mere man hører, læser og bruger sproget, jo tryggere bliver man. Og før man ved af det, er man blevet helt fortrolig med sproget.

På Aalborg Universitet arbejder vi meget i grupper og skriver projekter sammen, og det har virkelig hjulpet, at vi kunne diskutere, støtte og inspirere hinanden.

Hvilke råd vil du give til andre, der overvejer at studere på et fremmedsprog, men som måske tøver på grund af sproglige barrierer?

Mit råd til dem, der overvejer at studere på et fremmedsprog, er at tage springet og se det som en mulighed for udvikling og nye måder at tænke på.

Det kan virke skræmmende i starten, men man forbedrer hurtigt sine sprogfærdigheder, når man er omgivet af sproget dagligt, både i studiet og i hverdagen. Vær ikke bange for at lave fejl – det er en helt naturlig del af læringsprocessen, så kast dig ud i det og brug sproget så meget, du kan.

Vær tålmodig i starten, for alle begynder et sted, og pludselig vil du indse, at det er blevet helt naturligt for dig at bruge sproget. Derudover har det virkelig hjulpet mig at læse og se film og serier på engelsk i min fritid, og nu foretrækker jeg faktisk både at læse på engelsk og se film og serier på engelsk, hvis det er originalsproget.

Sprog som nøgle til nye muligheder

At vælge en uddannelse på et fremmedsprog kan virke skræmmende, men som Simone har erfaret, åbner det også dørene til nye perspektiver, dybere kulturel forståelse og stærkere sproglige kompetencer.

Disse færdigheder er højt værdsatte af både danske og internationale virksomheder, der har brug for medarbejdere, som kan kommunikere og samarbejde effektivt på tværs af sprog- og kulturbarrierer.

Hvis du overvejer at tage springet og studere på et fremmedsprog, kan det blive begyndelsen på en karriere, der strækker sig langt ud over Danmarks grænser.

Med et bredt udvalg af uddannelser på forskellige sprog har du mulighed for at finde den studieretning, der passer bedst til dine interesser og ambitioner. Find din uddannelse på studentum.dk i dag.

Find din sproguddannelse her!

Julie Kirstein Hansen

Julie Kirstein Hansen

Digital Marketing Intern (Vis mere)

Annoncer