Vil du gerne hjælpe mennesker gennem sygdom? Har du interesse indenfor menneskekroppen og medicin? Så kan det være farmakonomuddannelsen er noget for dig.
På farmakonomuddannelsen lærer du om sundhed, sygdom og lægemidler samt, hvordan du bedst rådgiver patienter i deres medicinske behandling.
Vil du vide læse mere om farmakonomuddannelsen?
Læs om farmakonomuddannelsen her
Fakta
Navn: Farmakonom
Varighed: 3 år
Adgangskrav: Gymnasial eksamen eller uddannelsen til social- og sundhedsassistent + specifikke krav
Økonomi: Løn under uddannelsen
Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som farmakonom
Bliv optaget på farmakonom:
For at blive optaget på uddannelsen til farmakonom skal du selv finde en uddannelsesplads på et apotek og underskrive en elevkontrakt med apoteket. Senest i januar hvert år offentliggør farmakonomuddannelsen en liste over ledige uddannelsespladser.
Farmakonom adgangskrav:
For at blive optaget på uddannelsen skal du have en af følgende uddannelser:
- En gymnasial eksamen (stx, hf, htx, hhx, eux)
- Intenational baccalaureate (IB)
- Gymnasialt indslusningsforløb for flygtninge og indvandrere (GIF)
- Social- og sundhedsassistentuddannelsen med fagene dansk C, naturfag C og engelsk D
- En udenlandsk eksamen, der kan sidestilles med en dansk gymnasial eksamen. Dette kræver dispensation. Kontakt uddannelsesstedet for yderligere oplysninger.
Hvis du søger om optagelse med en gymnasial eksamen, anbefaler farmakonomuddannelsen et karaktergennemsnit på minimum 4,0 fra den adgangsgivende uddannelse samt mindst karakteren 4 i dansk og mindst karakteren 4 i matematik C.
Supplering
Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som supplering. Se dine muligheder her:
👉 Dansk
👉 Engelsk
👉 HF
Fremtidsmuligheder
De fleste farmakonomer arbejder på et apotek eller et sygehusapotek. Men der er også andre jobmuligheder, fx i lægepraksis, kommuner og inden for life science-industrien (lægemiddelindustrien).
Som farmakonom på et apotek skal du informere og rådgive apotekets kunder om forebyggelse, sundhed og behandling af sygdomme med lægemidler og andre apoteksvarer. For receptpligtige lægemidlers vedkommende skal du informere om anvendelse, holdbarhed og opbevaring.
På sygehusene udfører farmakonomer arbejdsopgaver inden for klinisk farmaci (udskrivningssamtaler), logistik, lægemiddelkontrol og lægemiddelproduktion.
I life science-industrien er farmakonomers største arbejdsområde kvalitets- og regulatoriske opgaver.
I kommunerne arbejder farmakonomer fx på bosteder eller plejehjem, hvor de ofte har et undervisnings- og medicinhåndteringsansvar.
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)