Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Filtrer efter
Kommunikation & PR
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1
Annoncer

Artikler fra Kommunikation & PR

Skab værdi med en kommunikation uddannelse

Her giver vi dig det forkromede overblik over kommunikationsuddannelser fra retorik til brand management. Du får også overblik over, hvordan du vælger den rette kommunikation uddannelse for netop dig og dine drømme for fremtiden.

Webredaktør, kommunikationskonsulent eller presserådgiver - hvilken jobtitel drømmer du om? Med en kommunikationsuddannelse åbner du op for en verden af muligheder. Området dækker ikke blot spændingsfeltet fra intern til ekstern kommunikation. Afhængigt af dit studievalg kan du også specialisere dig i særlige medier eller kommunikationsformer. Det kan for eksempel være web, sociale medier, politisk kommunikation eller public relations.

Fælles for alle kommunikationsuddannelser er, at du lærer centrale teorier om blandt andet identitet, image og kultur samt målgruppeanalyse. Som kommunikatør bliver din fornemmeste opgave at skabe værdi for afsender og modtager ved at omsætte budskaber til handling eller holdningsskifte via en kreativ brug af visuelle og sproglige virkemidler, der er skræddersyet til målgruppen. Her kan du læse mere om mulighederne med en kommunikation uddannelse.

Styrk din kreativitet med en kommunikation uddannelse

Hvilke kommunikationsuddannelser kan jeg vælge imellem?

Dit valg af kommunikation uddannelse er det første skridt på vejen til dit drømmejob i kommunikationsbranchen. Med nye medier og internettet er der vokset et øget informationsbehov frem i virksomhederne. Det har ført til, at antallet af nye kommunikationsuddannelser er toppet de seneste år. I dag kan du vælge mellem en bred vifte af videregående uddannelser i kommunikation i hele Danmark. Her kan du specialisere dig i grene af kommunikationsfaget som:

  • Virksomhedskommunikation
  • Webkommunikation
  • Brand management
  • Organisationskommunikation
  • Retorik
  • Politisk kommunikation

De fleste videregående uddannelser i kommunikation er på universitetsniveau. Det vil sige, at du tager en treårig bachelor og fortsætter på en toårig kandidatuddannelse. Det kan enten være inden for det samme område som din bachelor eller en tværfaglig kandidatuddannelse inden for kommunikationsfaget. Du kan også vælge enkelte kommunikationsuddannelser på professionsbachelorniveau. 

Læs mere om valgmulighederne på de videregående uddannelser i kommunikation

Hvad lærer jeg på en kommunikation uddannelse?

Undervisningen på kommunikationsuddannelser på videregående niveau veksler typisk mellem forelæsninger, klasseundervisning og cases eller projektarbejde. Vælger du en professionsbachelor i kommunikation får du typisk en mere praksisnær undervisning og et længere praktikophold end på universitetet, hvor praktik ofte ikke er obligatorisk.

Studerer du kommunikation på universitetet får du til gengæld flere specialiseringsmuligheder. Både i forhold til det overordnede studievalg og i forhold til sammensætningen af din uddannelse via for eksempel:

Fælles for de videregående uddannelser på området er, at du bliver klædt på til at arbejde med kommunikation på både det strategiske, det taktiske og operationellle plan.

Kan jeg studere kommunikation og PR i udlandet?

Brænder du for at opleve verden, og drømmer du måske om en international karriere som kommunikatør? Du kan ikke blot vælge at krydre en kommunikation uddannelse med et udlandsophold i et semester eller to. Du kan også vælge at tage en hel uddannelse i kommunikation i et andet land. Her kan du vælge imellem kortere karriererettede programmer via arrangører som IBS eller EF eller hele kommunikationsuddannelser på universitetsniveau.

Hvordan er fremtidsmulighederne med en kommunikationsuddannelse?

Kommunikationsbranchen rummer et væld af muligheder, for dig, der har drive og den kommunikationsfaglige værktøjskasse i orden. Afhængigt af din uddannelse og erfaringer fra for eksempel studiejob og praktik vil du komme til at løse opgaver som:

  • Nyhedsbreve og kundemagasiner eller personaleblade
  • Hjemmesider og sociale medier
  • Pressemeddelelser og forskellige artikelformater
  • Kampagner og markedsføringsmateriale

Din titel kan være alt fra spindoktor eller presserådgiver over kommunikationskonsulent eller - medarbejder til webredaktør eller markedsføringsassistent. Besøg karriereguiden til kommunikationsbranchen og bliv klog på karrieremuligheder, jobudsigter og lønniveau. Du kan også lade dig inspirere af Mettes erfaringer fra overgangen fra studiet til et job som PR og kommunikationsmedarbejder i teaterverdenen.

Er du fremtidens kommunikatør?

Gå på opdagelse i udvalget af kommunikationsuddannelser i Danmark og i udlandet i oversigten længere oppe på siden. Du kan blandt andet let sammenligne op til tre uddannelser, læse mere om de enkelte uddannelser og komme direkte i kontakt med en studievejleder på skolen ved at udfylde en forespørgsel.