Historie enkeltfag er vejen til dit drømmestudie!
Kan du godt lide at fordybe dig i verdenshistorien og de forskellige samfunds udvikling? Og skal du samtidig have haf historie på b-niveau for at kunne komme ind på dit drømmestudie? Så er historie enkeltfag en gylden mulighed. Her bliver du nemlig klædt godt på med viden omkring de forskellige historiske perioder og fikspunkter gennem tiden.
Det er tit, at de forskellige studier kræver historie på b-niveau, og det er derfor typisk det niveau, der udbyde på de forskellige HF- og VUC-centre rundt om i landet.
Undervisningen på historie enkeltfag B-niveau gennemgår de historiske perioder og samfundsmæssig udvikling fra Oldtiden til i dag. Du lærer særligt om europæisk og dansk historie, ligesom du bliver undervist i at udføre kildekritik og historisk metode. På historie enkeltfag bliver du således undervist i følgende:
- Dansk historie og identitet.
- Overordnet europæisk historie fra antikken og frem til i dag.
- Natur, teknologi og produktion i både i historisk og nutidigt perspektiv.
- Centrale kulturmøder i europæiske historie.
- Styreformer i både historisk og nutidigt perspektiv.
- Ideologiernes kamp i det 20. århundrede.
-
Nye grænser og konflikter.
Det lærer du med historie enkeltfag
Når du følger undervisningen på historie enkeltfag lærer du at forholde dig både analytisk og metodisk til det historiske materiale. Du lærer samtidig at udføre korrekt kildekritik, og du vil derfor også lærer at spotte eventuelt misbrug af historien og historiske begivenheder.
Gennem undervisningen belyses forholdet mellem natur, individ og samfund, hvorfor du får redskaberne til at forholde til reflekterende over mennesket som både historieskabt og historieskabende.
Sådan er undervisningen på historie enkeltfag
Undervisningen på historie enkeltfag er normeret til at vare 1 år, og undervisningen er fordelt over et vist antal af undervisningsgange. Tal med din ønskede uddannelsesinstitution for høre nærmere om netop deres opdeling og specifikke undervisning.
Oftest undervises du i på et hold i historie enkeltfag, hvori du vil skulle lave et antal opgaver og måske egentlige projekter i løbet af undervisningen.
Sådan bliver du optaget på historie enkeltfag
Du skal kunne imødekomme en række både personlige og professionelle optagelseskrav for at kunne blive optaget på historie enkeltfag. Du bedømmes ud fra følgende, når du søger optagelse på historie enkeltfag:
- Du skal have faglige kvalifikationer svarende til afsluttet 9. eller 10. klasse
- Du skal have bestået folkeskolens afgangsprøve samt både mundtlige og skriftlige prøver.
- Du skal have ude af folkeskolen i mindst ét år.
- Du skal til en samtale med en studievejleder, der vurderer om du er klar til at blive optaget på de fag du ønsker
Det koster det at læse historie enkeltfag
Når du læser et enkeltfag er der egenbetaling. Det gælder også historie enkeltfag, og det koster mellem 500 og 1000 kr. at følge undervisningen i et år. Tjek med det specifikke uddannelsessted for den rigtige pris. Samtidig er uddannelsen SU-godkendt, og er du over 25 år, kan du søge om SVU.
Historie enkeltfag som fjernundervisning
Hvis du godt kunne tænke dig at supplere din historieundervisning på dine præmisser, så er det oplagt at følge historie enkeltfag som fjernundervisning. Her kan du nemlig tilgå undervisningen både hvor og hvornår du vil. H