Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Filtrer efter
Ejendomsmægler
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1
Annoncer

Flere kategorier indenfor

FAQ

  • Drømmer du om en fremtid som ejendomsmægler? Så skal du vide, at du har forskellige uddannelsesmuligheder. Hvilken vej, du skal vælge for at opnå en karriere som ejendomsmægler, afhænger helt af din nuværende situation. Du kan for eksempel læse til finansøkonom eller tage en finansbachelor. Du kan også tage akademiuddannelse i Finansiel rådgivning - mulighederne er som sagt mange.

  • Hvad det kræver at blive ejendomsmægler afhænger af, hvilken uddannelse du vælger. Uanset hvilken uddannelse du vælger, vil der dog være nogle forskellige adgangskrav. Det kan for eksempel være krav til eksamen, fag på bestemte niveau eller krav om relevant erhvervserfaring. Du bør derfor undersøge kravene hos den enkelte uddannelse, hvis du drømmer om en fremtid som ejendomsmægler.

  • Som ejendomsmægler består dine arbejdsopgaver blandt andet i at vurdere, sælge og købe fast ejendom. Du kan således både arbejde med købere og sælgere, og du kan ligeledes fungere som mellemled mellem de to parter samt finde og forhandle den bedste pris for den respektive ejendom. Du kan som ejendomsmægler også arbejde med projektsalg, formidling af erhvervslejemål og meget mere.

  • Varigheden af din ejendomsmægler uddannelse afhænger af, hvilken uddannelse du vælger. Mange vælger at tage enten en finansøkonom eller en finansbachelor, som tager henholdsvis 2 år og 3½ år, efterfulgt af en stilling som elev/trainee. Det kan derfor variere, hvor lang tid det tager at uddanne sig til ejendomsmægler.

  • Hvor meget en ejendomsmægler tjener, afhænger af forskellige faktorer. Det kommer f.eks. an på, hvor man er i landet. Derudover afhænger det også af erfaring, din titel samt hvor stor en andel af din løn der er provisionsbaseret. Det er ikke unormalt med en model, hvor man får en fast månedsløn + x procent i provision. Lønniveauet vil derfor ofte hænge sammen med dit salg i den enkelte måned.

Udforsk dine uddannelsesmuligheder til ejendomsmægler

Som ejendomsmægler arbejder du først og fremmest med vurdering af boligens eller ejendommens værdi og rådgivning af dens nuværende ejer. Det betyder, at du overtager alt det praktiske arbejde i forbindelse med et boligsalg. Dermed er du sælgers vigtigste rådgiver.

For at fastsætte den rigtige pris, skal du dels kende til markedet og dels til alle de juridiske, byggetekniske og økonomiske forhold, der har betydning for boligens værdi. Din uddannelse til ejendomsmægler indeholder derfor både en teoretisk del og minimum to års praktisk erfaring som fx ejendomsmægler trainee eller elev.

Der er mange veje til din ejendomsmægler uddannelse:

  • Bliv finansøkonom eller finansbachelor og fortsæt med 3 akademifag
  • Tag en akademiuddannelse på 3 år på deltid
  • Tag tillægsuddannelsen for akademikere

Hvilken uddannelse der passer dig, afhænger af din baggrund, og hvordan det passer dig bedst at studere. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige veje til titlen som ejendomsmægler.

Find den rette vej til din ejendomsmægler uddannelse

Start din uddannelse til ejendomsmægler som finansøkonom eller finansbachelor

Vil du tage første del af din ejendomsmægler uddannelse på heltid? Som finansøkonom får du en solid finansiel uddannelse, der ikke bare giver dig et godt fundament for en fremtid som ejendomsmægler. Uddannelsen til finansøkonom åbner også op for mange spændende jobmuligheder i banker, forsikringsselskaber og realkreditinstitutter.

Når du uddanner dig til finansøkonom lærer du om:

  • Erhvervsjura og erhvervsøkonomi
  • Kunde - og samarbejdsrelationer
  • Ledelse og kommunikation
  • Finansiel virksomhed og statistik
  • Privatøkonomi og samfundsøkonomi

Du kan tone din uddannelse til finansøkonom med et specialefag i ejendomshandel, hvor du bl.a. kommer tre måneder i praktik som ejendomsmægler, før du afslutter uddannelsen med dit eksamensprojekt.

Som finansøkonom eller finansbachelor skal du blot tage akademifagene ejendomshandel I og II samt Omsætning af fast ejendom og have to års erfaring for at blive registreret som ejendomsmægler.

Bliv ejendomsmægler med en akademiuddannelse i finansiel rådgivning

Brænder du for ejendomssalg, og er du utålmodig efter at komme i gang med din karriere som ejendomsmægler? Fælles for alle veje til en ejendomsmægler uddannelse er, at du læser på deltid under hele eller dele af forløbet, så du kan arbejde hos en ejendomsmægler imens. Tager du f.eks. en akademiuddannelse i finansiel rådgivning med speciale i ejendomshandel, kan du blive ejendomsmægler på tre år på deltid.

De to første år på din akademiuddannelse i finansiel rådgivning har du følgende fag:

  • Erhvervsjura i den finansielle sektor
  • Samfundsøkonomi
  • Ejendomshandel I + II

Sideløbende kan du arbejde hos en ejendomsmægler og optjene de to års erfaring inden for branchen, som er nødvendig for at fortsætte på hovedforløbet. Dette tager et år på deltid, hvor du laver dit afsluttende eksamensprojekt og har faget Omsætning af fast ejendom. Du kan tage din akademiuddannelse i finansiel rådgivning på erhvervsakademier i hele landet.

Byg ovenpå din kandidat med en ejendomsmægler uddannelse

Er du allerede kandidat inden for det merkantile eller finansielle område, kan du tage din ejendomsmægler uddannelse på blot seks måneder til halvandet år. Tillægsuddannelsen foregår på et erhvervsakademi og bliver tilrettelagt efter din baggrund og erfaring. Du skal dog som minimum bestå akademifaget 'Omsætning af fast ejendom'.

Drømmer du om en fremtid som ejendomsmægler?

Vejen til ejendomsmæglertitlen er snoet og afhænger af, hvilke valg du tager undervejs. Når du har den formelle ejendomsmægler uddannelse på plads og opfylder kravet til erfaring, er en optagelse i ejendomsmæglerregisteret sidste sten på vejen. Det kan du læse meget mere om i vores guide: Sådan bliver du ejendomsmægler.

Held og lykke med din ejendomsmæglerkarriere!