Startdato
Om uddannelsen
Handelsassistent
Som handelsassistent med specialet salg, arbejder du med handel. På uddannelsen lærer du at forhandle, samt udvikle og vedligeholde kontakten til andre virksomheder.
Dit udbytte
Som handelsassistent fungerer du som mellemhandleren mellem virksomheden og dens kunder og leverandører.
Du skal have lyst til at møde nye mennesker og have overblik.
En rigtig vigtig del af jobbet som handelsassistent eller indkøbsassistent er at købe og sælge til priser, som sikrer virksomheden indtjening og overskud.
Arbejdet som handelsassistent kræver gode kommunikations- og forhandlingsevner.
Handelsuddannelsen kombinerer teori og praksis. Du lærer om kundeadfærd og forskellige måder at sælge på. Du lærer også forhandlingsteknik og får kendskab til at planlægge salg og tilrettelægge markedsanalyser.
Indhold
Her er nogle af de fag, du får på uddannelsen til handelsassistent:
- Salg
- Salgsplanlægning
- Indkøb
- Logistik
- Vare- og produktkendskab
Oplæring (praktik) med løn
Det er din opgave at finde din læreplads, men ZBC har studievejledere, der kan hjælpe dig. Oplæringsvirksomheden og du skal ind indgå en skriftlig uddannelsesaftale.
Mulighed for skoleoplæring (skolepraktik)
Kan du ikke finde en læreplads, eller mister du din læreplads, tilbyder skolen dig skoleoplæring på ZBC.
Oplæring (praktik) i udlandet
Drømmer du om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan vi hjælpe dig med at realisere din drøm.
Ansøgning og adgangskrav
9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik. Er du over 25, bliver du indkaldt til en realkompetencevurdering før opstart.
Eksamen og diplom
Der vil løbende være eksaminer under denne uddannelse.
Pris
Du kan søge SU på grundforløb, hvis du er over 18 år.
På hovedforløb får du elevløn. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i oplærings- og skoleperioderne.
Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne varierer fra branche til branche.
Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18. år.
Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.
Udgifter til udstyr og andet
Du skal selv medbringe en bærbar computer til undervisningen. Har du ikke det, kan du leje en på skolen. Herudover vil der være mindre udgifter til kopier og evt. enkelte bøger.
Vi arrangerer også studieture, som er frivillige. Skolen bidrager til udgifterne omkring dette, men der vil også være en egenbetaling.
Få information
Det store udvalg af uddannelsesretninger i flere byer er din adgang til et mangfoldigt studiemiljø tæt på dig, hvor du kan indfri dine fremtidsdrømme. Vores primære mission er at bevare bredden i uddannelsesudbuddet og have en høj kvalitet i uddannelserne.Lige...