Fremragende Studievejledning
Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.
Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.
Startdato
Hvorfor vælge UC SYD?
Du er tæt på din underviser og dine medstuderende
Du får gode jobmuligheder
Du gør en forskel for andre mennesker
Om uddannelsen
Bliv sundhedsadministrativ koordinator
Skab kvalitet i den sundhedsadministrative praksis.
Er du god til at samarbejde med mennesker? Og trives du samtidig med struktur og overblik? Så kan du kombinere begge dele som sundhedsadministrativ koordinator.
Vi har brug for at være i trygge og professionelle hænder i sundhedsvæsenet. Det er uanset, om vi blot skal til et simpelt besøg hos lægen, er indlagt som patient på sygehuset eller er i et komplekst genoptræningsforløb fra vores hjem. Vi skal vide, at alle forstår vores situation, kender vores journal, giver både os og vores pårørende de nødvendige informationer og husker at få taget de rigtige prøver og sendt os videre til de rette. Her spiller du som sundhedsadministrativ koordinator en nøglerolle.
Uddannelsens opbygning
2,5 år med 9 måneder i praktik
Det tager 2,5 år at blive sundhedsadministrativ koordinator. Det vil sige, at uddannelsen varer fem semestre af et halvt års varighed.
Første semester
Allerede på dit første semester skal du i praktik, efter du har gennemført dine tre første fag. Fagene giver dig den allerførste faglige forståelse af arbejdet som administrativ koordinator. Med dit tidlige praktikforløb får du hurtigt koblet praktisk erfaring sammen med din teoretiske forståelse, og du kan også på dine næste semestre drage paralleller mellem teorien og dit tidlige indblik i praksis.
Andet og tredje semester
På dit andet og tredje semesterudbygger du din viden om bl.a. administrative flows, sammenhænge i patientforløb, jura, data, fysiske og psykiske sygdomme og konflikthåndtering. Du arbejder på at tilegne dig konkrete grundlæggende færdigheder og kompetencer, som du skal bruge i din praksis som sundhedsadministrativ koordinator.
Fjerde semester
Det ruster dig alt sammen til dit praktikforløb på fjerde semester, hvor du for alvor får afprøvet din teoretiske viden i praksis og får en smagsprøve på jobbet, der snart venter dig.
Femte semester
På dit femte og sidste semester modtager du først undervisning i tre forskellige fag, og herefter er du klar til at afslutte din uddannelse med dit afsluttende afgangsprojekt.
Små hold med tætte relationer
Hos os får du holdundervisning i klasselokaler, hvor undervisningen foregår i en dialog mellem dig, dine medstuderende og underviseren.
Du kommer til at lære gennem praksisøvelser, gruppearbejde, oplæg og dialog. Og så har underviserne en tæt relation til praksisfeltet, så de kan give dig den bedste viden og det skarpeste indblik i den virkelighed, du selv kommer ud i.
Ansøgning og adgangskrav
Der er studiestart på uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator en gang om året. Der er studiestart i slutningen af august.
På uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator optager vi 50 procent i kvote 1 og 50 procent i kvote 2.
Job og karriere
Bliv ansat i det regionale, kommunale eller private sundhedsområde
Du vil blive ansat som sundhedsadministrativ koordinator, og dine arbejdsopgaver vil spænde bredt over bl.a. kontakt med borgere og koordinering af patientforløb, sags- og journalbehandling samt udførelsen af administrative opgaver i dialog med f.eks. læger, sygeplejersker og ledelse.
Du kan arbejde både i det offentlige og i det private. Det kan eks. være på offentlige regionale sygehuse og klinikker og i det kommunale sundheds- og omsorgsområde, eller hos private praktiserende læger, på private sygehuse eller i andre private sundhedspraksisser f.eks. hos fysioterapeuter eller kiropraktorer.
Økonomi
Udgifter til litteratur
Du skal på hvert semester regne med, at der er udgifter til litteratur. Udgifterne kan variere meget fra semester til semester og afhænger også af, om du eks. kan købe noget af litteraturen brugt.
Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget
Som studerende på en professionsbacheloruddannelse eller erhvervsakademiuddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.
Få information
UC SYD - for de studerende, samfundet og fremtiden
UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 14 professionsbacheloruddannelser, enkelte erhvervsuddannelser og korte videregående uddannelser. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og...