Søg uddannelse 👉
Kandidatuddannelse og masteruddannelse

Sygepleje - erhvervskandidat

Roskilde Universitet, i Roskilde
Længde
2 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2025 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
2 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2025 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Hvorfor vælge RUC?

31.111kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet

4/5* - Fagligt miljø

3,9/5* - Socialt miljø

*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019

Om uddannelsen

Vil du bidrage til at udvikle kvaliteten af sygeplejefaget? Kandidatuddannelsen i Sygepleje giver dig en videnskabelig overbygning på din viden og dine færdigheder fra grunduddannelsen som sygeplejerske eller professionsbachelor i sygepleje. I løbet af uddannelsen får du indsigt i kvantitative og kvalitative forskningsmetoder, så du bliver i stand til at forstå og vurdere videnskabelige artikler og anvende metoderne, når du i løbet af uddannelsen skal beskæftige dig med dine egne interesseområder.

Vi er stolte af at være en monofaglig uddannelse, men underkender ikke værdien af tværfagligt samarbejde, når vi arbejder på at give dig en stærk sygeplejefaglig identitet og gode argumenter. Du bliver undervist af erfarne forskere fra universitetet og fra klinikken, og alle tager udgangspunkt i egne forskningsområder og metoder, de selv anvender.

Kandidatuddannelsen i Sygepleje har to linjer: Avanceret klinisk sygepleje og Sygeplejevidenskab. Når du søger optagelse på Kandidatuddannelsen i Sygepleje, skal du vælge, hvilken linje du vil søge ind på. Fælles for begge linjer er, at du på baggrund af din viden og nye analytiske kompetencer vil kunne forstå og løse problemer inden for sygepleje på nye måder. Efter endt uddannelse vil du også kunne formidle din viden både til andre sundhedsprofessionelle og ikke-fagfolk.

Som færdiguddannet kandidat i sygepleje er du i stand at varetage specialiserede opgaver inden for fx uddannelse, det nære sundhedsvæsen, klinisk praksis, ledelse og forskning. Du kan forstå og analysere komplekse sygeplejefaglige problemstillinger, og du ved, hvor du kan finde ny viden, og hvordan denne viden kan oversættes og implementeres.

Du er også trænet i mundtlig og skriftlig formidling af sammensatte problemstillinger. Med en kandidatgrad kan du i høj grad selv forme dine fremtidige jobmuligheder ved at lade dine interesseområder være styrende for de opgaver, hvor du selv kan vælge omdrejningspunkt.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Startdato

1 tilgængelig startdato

september 2025

  • Holdundervisning
  • Roskilde
Roskilde Universitet
4000 Roskilde
Universitetsvej 1
Roskilde

Er Roskilde Universitet noget for dig?

Leder du efter en videregående uddannelse med fokus på dig som studerende og forskning? Leder du efter en videregående uddannelse, hvor du får mulighed for at forankre din teoretiske viden i projektgrupper og i samspil med virksomheder? Så er en...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet