Søg uddannelse 👉
Kandidatuddannelse og masteruddannelse

Bæredygtig Omstilling (TekSam)

Roskilde Universitet, i Roskilde
Længde
2 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2025 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
2 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2025 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Hvorfor vælge RUC?

31.111kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet

4/5* - Fagligt miljø

3,9/5* - Socialt miljø

*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019

Om uddannelsen

Menneskelig aktivitet fører til klimaforandringer, der har stadig mere ødelæggende effekter på natur og miljø. Effekter som påvirker folks liv negativt over hele verden. På kandidatuddannelsen i Bæredygtig omstilling (TekSam) arbejder vi med at finde løsninger, som kan skabe bæredygtige samfund.

På uddannelsen lærer du at tage fat på konkrete miljøproblemer og finde innovative løsninger. Du vælger selv, hvilke områder du vil fordybe dig i, fx klima, energi, miljø, ressourcer, industri, affald, transport, landbrug, fødevarer, natur og biodiversitet.

Miljøproblemerne er komplekse og uddannelsen er derfor tværfaglig og inddrager viden og data fra både naturvidenskab, samfundsvidenskab og de tekniske videnskaber.

Som studerende får du indsigt i kompleksiteten og de forandringer, som skal gennemføres i hele værdikæden for at fremme bæredygtige omstilling. Du kommer til at analysere problemstillinger i produktions- og forbrugssfæren og komme med kreative forslag til design og implementering af innovative løsninger. Du lærer både om den politik, planlægning og lovgivning, der sætter rammerne, og om de teknologier og ressourcer, der indgår i løsningerne. Og du får både viden og værktøjer til at analysere problemet og til at designe de systemer, planlægningsindsatser eller lovgivning, der kan løse problemerne.

Som studerende skal du være ambitiøs, engageret og fagligt nysgerrig, for uanset hvilken bachelorgrad du kommer med, vil du blive udfordret af nye emner og tilgange.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Startdato

1 tilgængelig startdato

september 2025

  • Holdundervisning
  • Roskilde
Roskilde Universitet
4000 Roskilde
Universitetsvej 1
Roskilde

Er Roskilde Universitet noget for dig?

Leder du efter en videregående uddannelse med fokus på dig som studerende og forskning? Leder du efter en videregående uddannelse, hvor du får mulighed for at forankre din teoretiske viden i projektgrupper og i samspil med virksomheder? Så er en...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet