Video
Om uddannelsen
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed
For dig, der vil arbejde ambitiøst og professionelt med menneskers sundhed og livskvalitet, mad, måltider, fødevareudvikling og -produktion.
Professionsbacheloren i Ernæring og Sundhed på Absalon er et afvekslende og personligt udfordrende fuldtidsstudium, hvor du skal udvikle viden, færdighed og handlekompetence.
På studiet lægger vi bl.a. vægt på samarbejdskompetencer og arbejde i studiegrupper.
Du vil møde medstuderende i alle aldre og med forskellige faglige og menneskelige baggrunde.
Uddannelsens opbygning
Ernæring- og sundhedsuddannelsen er en tværvidenskabelig 3½ årig videregående uddannelse.
Det første år på uddannelsen er fælles for alle studerende. Her tilegner du dig grundlæggende viden om kerneområderne og udvikler dine basisfærdigheder og kompetencer inden for ernæring og sundhed.
På tredje semester skal du vælge en af følgende studeretninger
- Fødevarer og ledelse
En studieretning for dig, der interesserer dig for fødevareproduktion og projektledelse og drømmer om en fremtid som indkøber, fødevarekonsulent kvalitetssikring, -kontrol og -styring), projektleder, leder af mad- og måltidsproduktion eller som selvstændig iværksætter. - Sundhedsfremme og diætetik
En studieretningen for dig, der kan se dig selv vejlede professionelt om kost og diæt, arbejde med at forebygge og behandle sygdomme og udforme og implementere sundhedspolitikker. Studieretningen åbner også op for job som underviser på en uddannelsesinstitution, sundhedskonsulent, kostvejleder/ernæringskonsulent, klinisk diætist eller som privatpraktiserende diætist.
På 6. semester har du mulighed for at fordybe dig inden for forskellige toninger.
Praktik
I løbet af uddannelsens 3,5 år er du i 2-3 praktikophold i Region Sjælland. Praktikperiodernes samlede varighed svarer til et semester. Her får du mulighed for at afprøve den teoretiske viden i praksis i samarbejde med institutioner, virksomheder og organisationer.
Du har mulighed for at påvirke dit valg af praktikplads efter dine faglige og professionelle interesser. I praktikperioderne udvikler du dig som ernærings- og sundhedsprofessionel og bliver klogere på, hvor du kan bruge dine kompetencer i praksis.
Internationale muligheder
Din uddannelse hos Absalon kan let tilføres et internationalt præg. Du kan tage et studieophold ved en udenlandsk uddannelsesinstitution, en praktik i udlandet eller deltage i et engelsksproget internationalt modul på Absalon.
Startdato
Ansøgning og adgangskrav
For at søge ind på ernæring- og sundhedsuddannelsen skal du opfylde følgende specifikke adgangskrav, som gælder forbåde kvote 1- og kvote 2-ansøgere. De skal have bestået én af følgende kombinationer inden studiestart:
- Engelsk C og kemi C og biologi C
- Engelsk C og bioteknologi A
- Engelsk C og kemi C og matematik C
- Engelsk C og kemi C og samfundsfag C
Mangler du ét eller flere af disse fag, har du mulighed for at supplere.
SU
Du kan opnå SU til alle Professionshøjskolen Absalons ordinære uddannelser, hvis du opfylder kravene.
Hvis du er fyldt 18 år og er under uddannelse, kan du søge økonomisk støtte fra staten. Det kan både være som SU-stipendium og som SU-lån.
Stipendiet er et tilskud og skal normalt ikke betales tilbage. Lånene skal betales tilbage, når du er færdig med uddannelsen.
Videreuddannelse
Som færdiguddannet kan du arbejde i en lang række ernærings- og sundhedsfaglige job afhængigt af din valgte retning. Det kan fx være som klinisk diætist, fødevareudvikler, cateringleder, kvalitetssikringsmedarbejder, ernæringskonsulent, kostvejleder eller underviser.
Du kan også læse videre og tage en diplom-, master- eller kandidatuddannelse.
Herunder kan du se eksempler på job, som de forskellige studieretninger kan føre til:
Sundhedsfremme og diætetik
- Underviser på uddannelsesinstitution, fx erhvervsskole, efterskole, højskole m.v.
- Sundhedskonsulent inden for sundhedssektoren
- Kostvejleder/ernæringskonsulent.
Toningen Klinisk diætetik
- Klinisk diætist i sygehusregi eller i lægehuse
- Privatpraktiserende diætist.
Fødevarer og ledelse
- Indkøber til fødevarevirksomheder og fødevareproduktion
- Fødevarekonsulent inden for kvalitetssikring, kvalitetskontrol og kvalitetsstyring
- Projektleder inden for udvikling af fødevarer, måltider, miljø og service
- Leder af mad- og måltidsproduktion i privat eller offentligt regi
- Selvstændig iværksætter.
Professionshøjskolen Absalon
Professionshøjskolen Absalon udbyder 14 videregående uddannelser og består af 9.000 fuldtidsstuderende, 3.500 i efter- og videreuddannelse og 800 medarbejdere. Absalons uddannelsessteder er placeret i Region Sjælland på i alt syv forskellige lokationer: Holbæk Kalundborg Slagelse Næstved Roskilde Vordingborg Nykøbing Falster ...