Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

Legat ansøgning til udlandsophold

Et studieophold i udlandet kan være en dyr affære. Dog er der gode muligheder for at søge legater og stipendier. Se eksempel på en ansøgning her.

Legat ansøgning: Få råd til dit studieophold i udlandet

Drømmer du om at tage hele din uddannelse eller et semester i udlandet? Men bliver du stoppet af økonomien? Et studieophold i udlandet kan være en dyr affære, men heldigvis har du mulighed for at søge alverdens legater og stipendier, der kan hjælpe dig med budgettet.

Hvis du vil til udlandet for at studere, så opstår der naturligvis nogle udgifter, som du ikke nødvendigvis har budget til. Det kan for eksempel være penge til bolig, rejseudgifter eller studieafgifter.

Alt efter hvor du skal hen i verden, og hvor længe du vil være afsted, har du brug for en økonomi, der kan holde dig ovenvande. Du får helt sikkert brug for din opsparing, men det er også muligt at søge legater og stipendier, der kan hjælpe dig på vej.


Find dit studieophold i udlandet her

Én ting er at finde et legat, lave budget og finde alle de papirer frem, som fonden beder om. Noget andet er, at skrive en skarp ansøgning, der sætter fokus på, hvorfor fonden bør støtte dig, og din studierejse. Derfor har vi skabt denne guide til dig.

Se et eksempel på en motiveret ansøgning samt budgetoversigt nederst - der har givet pote, og få ideer til, hvordan du selv kan skrive en god ansøgning, og få finansieret dit studieophold.

Få råd til dit studieophold i udlandet

Står du og mangler økonomi til dit studieophold, vil det altid være relevant at søge støtte fra fonde & legater, uanset hvem du er, og hvor du skal hen. Der er ingen begrænsninger på, hvor mange fonde og legater du kan søge, eller hvor meget støtte du kan få. Men du skal selvfølgelig være realistisk omkring, hvad det er du har brug for, og til hvad.

Typiske legatportioner ligger mellem 1.000-30.000 kr. Beløbet afhænger af legatets samlede kapital, deres uddelingspraksis og dit studieophold.

Der findes mere end 20.000 legater og fonde i Danmark. Hvis du gør en god indsats, og er i god tid med din fondsøgning, så har du derfor god mulighed for at få finansieret hele eller dele af dit udlandsophold.

Få 3 tips til din legatsøgning

Lav en legatansøgning, der virker

Det at søge om penge via en fond, er et rigtigt stort arbejde. Der er nemlig flere papirer du skal have samlet sammen, før du kan gå i gang.

Ofte vil du både blive bedt om en motiveret ansøgning, CV, budgetoversigt, projektbeskrivelse, forhåndsgodkendelse, letter of acceptance, eksamensbevis, karakterudskrift, anbefalinger mv.

Det handler altså om at komme tidligt fra start, og få styr på alle papirene. Her i guiden giver vi dig et eksempel på, hvordan et budget udkast og en motiveret ansøgning kan se ud. Begge dele, har skaffet personen bag legater til hendes studieophold i Australien.

Den motiverede ansøgning er dit bedste våben, i kampen om at skille sig ud fra alle de andre ansøgere, og sætte til personlige touch på ansøgningen. Her får du nemlig mulighed for, at beskrive, hvorfor du bør støttes i dit udlandsophold.

Hvordan laver du et budget over dit udlandsophold?

Budgettet er et af de vigtigste dokumenter i din ansøgning. Her skal du vise, hvorfor du faktisk har brug for økonomisk støtte, og hvor meget du har brug for.

Det gælder om at gøre budgettet så overskueligt som muligt, så dem, der tager stilling til din ansøgning, hurtigt kan danne sig et overblik.

Det er vigtigt du er reel i dit budget, og ikke overdriver. Fonde og legater har en stor forståelse for, hvilke udgifter der er i forbindelse med en udveksling, og er vant til at læse budgetter. Lav derfor et grundigt forarbejde, og find ud af hvad tingene koster, der hvor du skal hen.

Det er faktisk dét der tager længst tid. Tjek om du kan finde nogle officielle sider, evt. fra universitetet, der siger noget om, hvad det koster at leve og bo i din kommende studieby. Husk også at inkludere dine indtægter som fx SU, SU stipendium og andre fonde, du allerede har modtaget penge fra.

Se stipendier fra alverdens universiteter her

Eksempel på budget

Herunder kan du se et fiktivt eksempel på et budgetoversigt i forbindelse med et udvekslingsophold.


Hvordan skriver du en god motiveret ansøgning?

Du kan ikke nødvendigvis skrive én ansøgning, der passer på alle fonde og legater, da de alle lægger vægt på forskellige ting i deres bedømmelse. Husk derfor altid at læs, hvad de lægger særlig vægt på.

Der er ikke en fast procedurer for hvordan du skriver en korrekt motiveret ansøgning, den bør dog altid indeholde informationer om hvem du er, hvad du skal, din begrundelse for, hvorfor fonden eller legatet skal støtte netop dig. Husk dog, at den altid bør være uden fejl, letlæselig, overskuelig og velmotiveret.

Herunder finder du et eksempel på en motiveret ansøgning fra Trine Madsen. 



Annoncer