På trods af, at Malaysia ikke helt kan hamle op med andre asiatiske lande så som Singapore og Kina når det kommer til uddannelse, er de godt på vej. Uddannelserne i Malaysia stiger i niveau hvert år, og på nuværende tidspunkt har de to skoler, der ligger top 100 i verden. Du vil finde mange forskellige kulturer i Malaysia, og da det er et billigt land vil du have råd til at pleje dit sociale liv.
Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Peru. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Peru i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.
Find din uddannelse i Malaysia her
Sprog Malay |
Hovedstad Kuala Lumpur |
Valuta Malaysian ringgit (MR) |
Befolkning 31.530.000 |
Malaysias uddannelsessystem
Videregående uddannelser i Malaysia er delt op i to sektorer, en privat og en offentlig. I den offentlige sektor finder man 20 universiteter og 6 university colleges, som er et udtryk brugt om uddannelsessteder, der tilbyder egne programmer, men ikke har universitet-status. I den private sektor finder man universiteter, og university colleges, der ikke er finansieret af staten.
Uddannelsessystemets opbygning
Malaysias uddannelsessystem følger ikke Bologna-processen, men gør derimod brug af Malaysian Credits. På de fleste universiteter opnår man 3 credits per afsluttet kursus, dette svarer ca. til 5 ECTS-point.
På de malaysiske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser:
- Bachelorgrad der typisk varer 4-5 år.
- Kandidatgrad der typisk varer 1-3 år.
- Ph.d. der typisk varer 3-5 år.
Hvad koster det at studere i Malaysia?
Prisen for at tage en uddannelse i Malaysia varierer fra universitet til universitet, men en hovedregel er, at det er billigere i den offentlige sektor.
Man kan forvente som minimum at betale 15.000 kroner årligt for en bacheloruddannelse, og 17.000 for en kandidatuddannelse.
Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.
Kan jeg tage min SU med til Malaysia?
Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.
De malaysiske ansøgningsprocesser
Adgangskrav på bacheloruddannelser
Ønsker man at læse en bachelor i Malaysia, varierer optagelseskravene afhængigt af hvilken uddannelse og hvilket universitet det drejes sig om. Som hovedregel skal du dog have færdiggjort en ungdomsuddannelse, have haft relevant engelsk undervisning og i nogen tilfælde opfylde alderskrav.
Adgangskrav på kandidatuddannelser
Ligeledes er der forskellige krav til optagelsen på en kandidatuddannelse i Malaysia. Du skal dog have en relevant adgangsgivende bachelor. Universiteterne valuer ansøgerne individuelt.
Adgangskrav til et ph.d-studie
For at blive optaget på et ph.d-studie i Malaysia, skal du have gennemført en relevant kandidatuddannelse på minimum 2 år.
De forskellige adgangskrav og ansøgnings-processor varierer, vi anbefaler derfor, at man kontakter det pågældende universitet, eller besøger deres hjemmeside.
Ansøgning
Du kan ansøge på de forskellige universiteters hjemmesider, og du vil typisk skulle udfylde en ansøgnings-blanket og tilsende:
Eksamensbevis og relevante karakterer, disse skal oversættes til engelsk.
- En udfyldt ansøgning om bolig, hvis dette er påkrævet hos universitetet.
- Kopi af gyldigt pas (alle sider).
- Kopi af ID-kort.
- Kopi af seneste pasfoto.
- Lægeerklæring.
- Bevis for betaling af optagelsesgebyr.
Godt at vide
Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Malasyia?
Der er mange forskellige muligheder når det kommer til at bo i Malaysia som studerende. Nedenfor har vi samlet de mest populære.
Igennem universitetet
Det mest populære valg blandt de studerende er at bo på campus. Næsten alle universiteter tilbyder dette, og man kan ansøge i gennem deres internationale kontor. Den store popularitet skyldes blandt andet, at internationale studerende har førsteret til disse. Du kan vælge mellem at bo på et værelse med køkken og bad for dig selv, eller dele med andre. Denne løsning vil typisk koste i mellem 200 og 1000 kroner.
Privat leje
Efter at have boet på universitetet i omkring et år, og man har lært byen at kende, vælger de fleste studerende at flytte ind i en lejlighed. Dette kan man også få hjælp til igennem de fleste universiteters internationale kontor. Man kan også selv undersøge mulighederne for privat leje i gennem et ejendomskontor. Mange studerende vælger at bo sammen, og deles om udgifterne. Du kan forvente at skulle betale omkring 3500 kroner om måneden for en et-værelses lejlighed.
Har jeg brug for et visum?
Du skal bruge et studie visum for at studere i Malasyia. De fleste universiteter kan hjælpe dig med denne process, og ansøge på dine vegne.
Ansøger du selv skal du ansøge hos et immigrationskontor med følgende:
- Et pasbillede
- Et kopi af dit pas med: Personlig information, dato for udstedelse og udløb og alle tidligere visaer.
- Optagelsesbrev.
- Eksamensbevis for tidligere uddannelser.
- Lægeerklæring.
- Certifikat for at du er vaccineret imod gul feber.
- En underskrevet erklæring om, at du vil overholde loven under dit besøg.
- Bevis på engelsk tilstrækkelighed.