Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

Invester i dig selv og din fremtid med et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet.

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

LandeguidesSU i udlandetUdlandsguiden | Livet på udveksling


Vil du gerne tage et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet? Så er du igang med at lave en god investering i din fremtid! Udlandsstudier giver dig nemlig bedre sprogkundskaber, kulturforståelse og erfaring til dit CV, der kan åbne døre for dig i fremtiden - uanset om du gerne vil arbejde i udlandet eller i Danmark. 

Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ved at arrangere dine studier i udlandet selv eller ved at rejse afsted igennem en udvekslingsaftale eller en studieformidler. Vil du gerne vide mere om SU i udlandet, læse udvekslingsportrætter af tidligere studerende eller har du svært ved at bestemme dig for, hvilket land du skal flytte til? Så kan du finde mere information og guides oppe i fanen øverst på siden. 

Flere måder at arrangere dine udlandsstudier

Er du allerede studerende? Hvert år vælger mange danske studerende på de videregående uddannelser at rejse ud et semester. Ofte sker det igennem en udvekslingsaftale, som uddannelsesinstitutionen har med udenlandske universiteter. På den måde er det ikke bare nemmere at søge merit for sine udlandsstudier, det er også i mange tilfælde billigere, da du ikke selv skal betale for studieafgifterne. 

Står du imidlertid i en situation, hvor udlængslen er stor, men hvor du enten ikke er studerende, eller ikke er interesseret i nogle af de universiteter, som din skole samarbejder med, så fortvivl ej. Der er stadig to alternativer, som du kan overveje. Du kan enten søge ind på det universitet i udlandet, som du vil studere på, eller du kan tage kontakt til en studieformidler. Der er fordele og ulemper ved begge løsningsmodeller.

Model 1: Læs i udlandet på egen hånd

Vælger du at arrangere din uddannelse i udlandet på egen hånd, kræver det ofte en del mere forarbejde. Du skal nemlig selv opsøge information om alt fra optagelseskrav og ansøgningsfrister til flybilletter, visum og bolig. Til gengæld har du frie rammer til at skræddersy dine udlandsstudier til dine ønsker og dine fremtidsdrømme.

Den nemmeste måde at komme i gang er at kontakte det universitet, som du vil studere på. Her kan få rådgivning om formalia til ansøgningsprocessen som for eksempel:

  • Ansøgningsfrister
  • Optagelseskrav
  • Sprogtests
  • Omregning af karakterer.

Mange universiteter har desuden et optagelseskontor for udenlandske studerende, hvor du kan få vejledning om visum, bolig og andre praktiske forhold. 

Når du selv planlægger et studieophold eller en uddannelse i udlandet, skal du være opmærksom på, at du selv skal finansiere dine studier. Det kan derfor godt være en del dyrere. I nogle tilfælde har du dog mulighed for at få udlandsstipendium fra SU Styrelsen. Derudover er der ofte legater at søge. Sidst men ikke mindst, ligger ansøgningsfristen ofte lang tid før studiestart.

Tip: Få inspiration og find din uddannelse i udlandet her

Model 2: Rejs ud med en studieformidler

Er du typen, der føler dig mest tryg med et sikkerhedsnet, er der mange fordele ved at rejse ud via en studieformidler som for eksempel EDU Danmark, KILROY education eller Explorius. Her får du personlig vejledning og assistance i hele processen fra valg af uddannelse over ansøgning og kontakt med skolen til bolig, flybilletter og økonomi.

Den største fordel ved at vælge en studieformidler er, at den samlede pris for din uddannelse i de fleste tilfælde bliver lavere end, når du selv arrangerer hele opholdet. Det skyldes ikke blot, at studieformidlerne har aftaler med de enkelte universiteter. De har ofte også samarbejdsaftaler med flyselskaber, forsikringsselskaber etc., der giver dig mulighed for at få fordelagtige rabatter.

Vælger du en studieformidler skal du dog være opmærksom på, at udvalget kan være begrænset både i forhold til universiteter og lande. Det største udvalg er oftest i USA, Canada, Australien og New Zealand. 

Model 3: Få finansieret dine udlandsstudier

Det er også en mulighed, at du søger økonomisk støtte til dit studieophold i udlandet, dette kan du gøre på et par forskellige måder. Du kan bl.a. søge om økonomisk støtte via et stipendium, du kan læse mere om hvor du kan søge stipendier og hvilke krav der er for søgningen af disse her.

Er du typen der elsker at dyrke sport og er du god til den sport du dyrker, så kan du få dækket dine studieafgifter helt eller delvist. Det kan være svært at skabe opmærksomhed omkring en selv som atlet, og dermed kan det også være svært at få et idrætsstipendium fra en god skole. Af samme grund er CSUSA dedikeret til at hjælpe atleter med at opnå idrætsstipendier. Du kan læse mere om CSUSA her.

Held og lykke med dine udlandsstudier!


Annoncer