Søg uddannelse 👉

Mød Iben fra Lomborg Efterskole

Hvis du drømmer om et efterskoleophold, så læs med her, hvor Iben giver dig et indblik i hverdagen og mulighederne på Lomborg Efterskole.

Mød Iben fra Lomborg Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg ikke følte mig helt klar til gymnasiet. Jeg ville gerne udvikle mig rent fagligt, og dét blev også grunden til, at jeg valgte Lomborg Efterskole. På Lomborg er der niveauopdelt undervisning, og det betyder, at du kommer til at gå i klasse med andre, der er på samme niveau som dig selv. I folkeskolen holdt jeg mig ofte tilbage i timerne, og jeg havde ikke lyst til at række hånden op. På Lomborg Efterskole fik jeg meget mere selvtillid, og jeg følte mig mere sikker i undervisningen, fordi jeg vidste, at de andre var på samme faglige niveau mig selv.

Jeg valgte Lomborg Efterskole på grund af den niveauopdelte undervisning, og jeg kan virkelig mærke, at jeg er vokset og har udviklet mig meget – både fagligt og socialt. Det var også årsagen til, at jeg valgte at tage to år på efterskolen. Jeg blev meget gladere for dansk og matematik, fordi jeg pludselig oplevede, at jeg sagtens kunne følge med.

Følelsen af fællesskabet og dét at være sammen med så mange af sine gode venner hver eneste dag. Det vil jeg altid savne.

Jeg kan sagtens anbefale at tage 2 år på efterskole, men det kan være en god ide at vælge to forskellige efterskoler. Det var ikke, fordi jeg kom til at sammenligne årgangene med hinanden, men på andet år vidste jeg, hvad der skulle ske, og jeg fik derfor nogle forventninger, som man måske ikke skal have. Hvis man vælger to forskellige efterskoler, er der måske en mindre chance for, at det sker.

Når jeg tænker tilbage på efterskolelivet, så savner jeg særligt vores aftner sammen. Vi havde et stort fællesrum, som hedder Olympen, og her kunne vi alle sammen være. Om aftnerne var det tit her, at vi hang ud, spillede smil, så film og ellers bare sad og snakkede. Det var virkelig hyggeligt, fordi hele efterskolen var samlet her.

Er du interesseret i at gå på Lomborg Efterskole?

Læs mere om Lomborg Efterskole