Søg uddannelse 👉

Mød en sygeplejerskestuderende

Vil du have et indblik i sygeplejerskeuddannelsen? Mød Michelle, der har læst til sygeplejerske på Københavns Professionshøjskole.

Mød en sygeplejerskestuderende

Drømmer du om at blive sygeplejerske? Her kan du møde Michelle, der har læst til sygeplejerske på Københavns Professionshøjskole.

Her vil hun blandt andet give dig et indblik i, hvorfor hun valgte at starte på uddannelsen, hvordan uddannelsen er bygget op, studiemiljøet og meget mere.


Michelle fortæller blandt andet, at sygeplejerskeuddannelsen er en uddannelse, hvor de lærer vidt og bredt om alt det, jobbet som sygeplejerske indebærer.

Det omfatter blandt andet viden om anatomi og fysiologi, sygepleje, farmakologi og lægemiddelregning, etik, kommunikation, sygdomslære og meget mere.

Vejen til sygeplejerskeuddannelsen

Da vi spørger Michelle hvorfor hun valgte at læse til sygeplejerske forklarer hun, at vejen da heller ikke var snorlige:

"Da jeg gik i gymnasiet, havde jeg biologi som hovedfag, hvilket har interesseret mig så langt tilbage jeg kan huske. Jeg begyndte derfor at læse Biologi på Københavns Universitet (KU).

Efter et halvt års tid på KU, kunne jeg dog godt mærke, at interessen for studiet ikke rigtig var der. Jeg elskede studiemiljøet mere end det faglige. Jeg begyndte derfor at tænke i andre retninger. Jeg havde jo låst mig lidt fast på biologi, fordi det interesserede mig i gymnasiet.

Men biologi omfatter jo mange forskellige grene, og i bund og grund handlede det nok om, at jeg ikke havde den store interesse for mange af de grene de underviste i på KU," lyder det fra Michelle.

Michelle forklarer, at hun var mere interesseret i den del af biologien, der omfatter mennesket. Herunder anatomi, fysiologi og sygdomslære:

"Desuden havde jeg et ønske om, at være i et fag, hvor man arbejder med mennesker. Jeg besluttede derfor at søge ind på Sygeplejerskeuddannelsen efter et år på KU.

Et pudsigt faktum er, at jeg som lille altid ønskede mig at være sygeplejerske, og at jeg gennem mit liv er blevet fortalt mange gange, at jeg ville være en god sygeplejerske. Hele vejen gennem studiet har jeg følt, at jeg har været i gang med det helt rigtige."

💡 Sådan er sygeplejerskeuddannelsen bygget op

Uddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, der tager 3½ år.

Uddannelsen består 7 semestre, hvor de første 6 semestre er opbygget med en vekslen mellem teoretisk undervisning og praktik (klinisk undervisning).

Da Michelle skulle starte på sygeplejerskeuddannelsen fandt hun det en smule nervepirrende:

"Jeg var bange for, at denne her uddannelse heller ikke var noget for mig. Jeg fik heldigvis god opbakning fra både familie og venner, og der gik ikke lang tid efter studiestart, før jeg fik en helt anden følelse. Det var lige præcis det her jeg skulle læse. Jeg er utrolig glad for, at jeg tog det valg i sin tid," lyder det fra Michelle.

De 3 bedste ting ved sygeplejerskeuddannelsen

Det er selvfølgelig meget subjektivt, og det er derfor ikke sikkert, at du vil have samme opfattelse. Ikke desto mindre kommer Michelle her med de tre ting, hun synes er det bedste ved uddannelsen:

  • At man er så meget i praktik, hvor man kan understøtte det, man lærer i undervisningen, med noget man ser i praksis
  • At man allerede efter 2. semester har mulighed for at gå ud og søge et studierelevant job
  • At underviserne er dygtige, kompetente og gode til at lære fra sig.

Udfordringer ved uddannelsen

Ligesom med alle andre uddannelser vil mange studerende rende ind i nogle udfordringer. For Michelle var det ingen undtagelse:

"Det kan være udfordrende at balancere praktik, studiejob(s) og privatliv. Specielt hvis man gerne vil præstere 100 procent på alle parametre.

Når man er i praktik er der 30 timers fremmøde ugentligt. Hertil kommer diverse opgaver, der skal afleveres og evt. fremlægges. Det kan være hårdt, når man også skal passe sit arbejde ved siden af, værne om sit privatliv, være en god kæreste, datter, søster m.m.

Jeg arbejdede nok også for meget ved siden af uddannelsen, men jeg elskede mine to studierelevante jobs! Derfor måtte jeg også erkende, at jeg ikke kunne nå det hele, og komme til den konklusion, at det er helt okay. Derudover kan uddannelsen jo i sig selv også være udfordrende, men det hører jo med til processen, når man er i gang med at lære noget nyt."

Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at læse til sygeplejerske?

Da vi spørger Michelle, om hun har nogle gode råd, hun gerne vil give andre, der overvejer at læse til sygeplejerske, svarer hun med det samme:

"Jeg vil bare sige gør det! Uden tvivl. Specielt hvis du ønsker at hjælpe og gøre en forskel for andre mennesker (også selvom det kan lyde som en kliche).

Det er en uddannelse med et hav af muligheder og en masse forskellige specialer man kan arbejde indenfor. Desuden er der rig mulighed for mere uddannelse, fx til specialsygeplejerske eller hvis man ønsker at læse en kandidat."

Vil vide mere om dine job- og lønmuligheder som uddannet sygeplejerske?

Tjek vores Job og Løn sektion

Michelle drømmer selv om, at sygeplejerskeuddannelsen skal føre til et job i den sekundære sektor på hospitalerne. Derudover drømmer hun om at tage en specialeuddannelse, men tiden må vise, hvilken det bliver.

Er du overbevist om, at en fremtid som sygeplejerske er det rigtige for dig?

Find din sygeplejerskeuddannelse her


Annoncer