Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse hos Københavns Erhvervsakademi (KEA).
I denne artikel giver Signe et indblik i, hvordan det er at læse smykkedesign, hvorfor hun valgte uddannelsen, hvordan uddannelsen er opbygget, de bedste ting ved uddannelsen og meget mere.
Uddannelsen Smykker, Teknologi & Business på KEA omfavner mange ting inden for smykkebranchen, fortæller Signe. Det kan være alt fra brainstorm, analyse, skitsering, prototyper til færdigt produkt.
Signe fortæller, at man gennem uddannelsen også lærer om personaer og målgrupper, dataanalyse, SWOT-analyse, prissætning, 3D tegninger, printning, støbning og lignende. Med andre ord kommer uddannelsen godt omkring mange emner, så man får en solid grundforståelse og grundlæggende viden.
Vejen til uddannelsen
Oprindeligt havde Signe en drøm om at være guldsmed, da hun gerne ville producere smykker. Det tiltalte hende nemlig at stå med et færdigt produkt i hænderne ved afslutningen af et projekt. Dog havde Signe en lang kamp med at finde en praktikplads, og faldt tilfældigt over uddannelsen hos KEA.
"Efter at have læst om uddannelsen Smykker, Teknologi & Business på KEA, var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg faktisk meget hellere ville det end guldsmed. På denne uddannelse får du ALLE aspekter, og ikke kun håndværket," siger Signe.
Signe fik da også bekræftet sit valg af uddannelse da hun startede på Smykker, Teknologi & Business. Hun beskriver starten på uddannelsen som fantastisk, og hun synes med det samme at det var spændende, særligt fordi man som studerende kunne og kan mærke, at underviserne virkelig brænder for det.
💡 Sådan er uddannelsen bygget op
Smykker, Teknologi & Business er en professionsbachelor, der tager 3 ½ år (svarende til 210 ECTS).
Uddannelsen strækker sig over syv semestre, hvor du på femte semester skal i praktik i en virksomhed i Danmark, udlandet eller i egen virksomhed.
Uddannelsen giver adgang til titlen professionsbachelor i smykker, teknologi og business. Den engelske titel er Bachelor in Jewellery, Technology and Business.
Uddannelsen veksler mellem teori og praksis, ligesom der kommer professionelle fra forskellige fag ud og holder oplæg, fortæller Sige. Det er for eksempel ædelstensforhandlere eller stenfattere og guldsmede.
Signe forklarer desuden, at studiemiljøet er rigtig godt på uddannelsen. Man har meget at gøre med de andre studerende på andre semestre, da man sidder på samme værksted og hjælper hinanden meget.
De tre bedste ting ved uddannelsen
Signe synes egentlig, at det er rigtig mange gode ting ved uddannelsen, men der er alligevel tre ting, hun gerne vil fremhæve:
- Det brede spektre der er på uddannelsen
- At mine studiekammerater bliver mine fremtidige samarbejdspartnere eller konkurrenter
- HELT sikkert, at hun får lov til at skabe noget som man kan betragte og beundre.
Fremtidsdrømme som færdiguddannet
Signe håber på, at uddannelsen kan føre hende mod hendes store drøm: At blive selvstændig. Mere specifikt drømmer hun om en succesfuld butik med enkelte masseproducerede smykker, samt en sideløbende business med specialdesignede smykker.
"Min drøm er at sidde med kunden og tegne fx en forlovelsesring sammen. Visualisere den for kunden i 3D tegning, inden den bliver sat i produktion, så vedkommende kan være med hele vejen igennem. Og så kunne det være blæret at arbejde med dyre ædelsten," uddyber Signe.
Derudover gad Signe også godt prøve at sidde i en STOR virksomhed som designer eller 3D-tegner.
Gode råd til andre, der overvejer at læse smykkedesign
Signes største opfordring til dig, der overvejer at læse smykkedesign, er at stole på dig selv og din egen stil. Vær ikke bange for at blive inspireret: det er svært at skabe noget, der aldrig er set før.
"Hav det sjovt, fordi det er ikke mange, som får lov at eksperimentere med maskiner, metal og ædelsten som os. Det er så fantastisk," afslutter Signe.