Drømmer du om at arbejde med en bred vifte af analysemetoder i laboratoriet? Vil du lære at udføre analyser af b.la. fødevarer og miljøprøver? Så er laborantuddannelsen måske noget for dig!
Som laborantstuderende vil du modtage undervisning inden for både kemi, bioteknologi, mikrobiologi og analyseteknik, og på studiet vil du også få muligheden for at gennemføre specifikke analyser.
Se dine uddannelsesmuligheder her
Fakta
Navn: Laborant
Varighed: 2½ år
Adgangskrav: Gymnasial eksamen, adgangseksamen til ingeniøruddannelserne eller erhvervsuddannelse
Økonomi: SU og praktikløn
Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som laborant
Bliv optaget på laborantuddannelsen:
På laborant studiet skal du have taget en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux), en tilsvarende udenlandsk eller international eksamen, en erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed eller en adgangseksamen til ingeniøruddannelserne. Derudover er krav om specifikke fag.
Adgangskrav laborant
Der gælder følgende specifikke adgangskrav for ansøgere med:
Gymnasial eksamen: Matematik C og enten kemi C eller bioteknologi A
Erhvervsuddannelse: Matematik C og enten bioteknologi A eller kemi C eller naturfag C
Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne: Matematik C og enten kemi C eller bioteknologi A
Supplering
Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som supplering. Se dine muligheder her:
👉 Kemi
👉 Biologi
Yderligere adgangskrav
Der findes flere forskellige erhvervsakademier og professionshøjskoler, som udbyder laborantuddannelsen. Hver af disse udbydere tilbyder forskellige starttidspunkter, hvor nogle kun tilbyder sommerstart, mens andre både tilbyder vinter- og sommerstart. De forskellige uddannelsesudbydere har forskellige karaktergennemsnit.
Er dit gennemsnit ikke højt nok til at søge ind via kvote 2, så læs denne artikel, der hjælper dig med at søge ind via kvote 2. Eller se hvilke muligheder du har for at tage uddannelsen i udlandet.
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)